Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 30-ти кръг на Бундеслигата

Аугсбург – Щутгарт
Стадион: "WWK Арена“, Аугсбург
Дата: 20.04.2019 г.
Час: 16:30

Аугсбург записа много важна победа в борбата за оцеляване. В предишния кръг баварците спряха серията от две поредни загуби и се наложиха изненадващи с 1:3 над солидния състав на Айнтрахт Франкфурт. Това бе първа победа като гост за Аугсбург от октомври месец насам, а с нея баварците вече имат 28 точки и са на седем от опасната зона, като заемат 14-то място в класирането. Фрамбергер е контузен за домакините.

Именно тимът на Щутгарт е първия от отборите, който е в зоната на изпадащите. "Швабите“ продължават да се намират на 16-ото място и ако завършат на него, ще трябва да играят бараж за оставане в Първа Бундеслига. В предишния кръг селекцията на Маркус Вайнцийрл отстъпи с 0:1 у дома от Байер Леверкузен и вече няма победа в пет последователни двубоя, а южняците са с 21 точки. Майер и Гентнер са аут за гостите.

Прогноза: Аугсбург – Щутгарт 2:1


Байер Леверкузен – Нюрнберг
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 20.04.2019 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен прекъсна серията от три поредни загуби, която отдалечи "аспирините“ от местата, които дават право на участие в евротурнирите. В предишния кръг играчите на Петер Бош сразиха с 1:0 състава на Щутгарт. Така Байер вече има 45 точки и е на 8-мо място, като е на два пункта от Топ 6. Поянпало и Белараби са аут за домакините.

Нюрнберг записа трети пореден мач без поражение и второ последователно реми в Бундедслигата. В предишния кръг "франките“ отново направиха 1:1, само че този път у дома срещу Шалке 04. Баварците определено могат да съжаляват, че не спечелиха, тъй като имах редица изгодни положения, а и на няколко пъти бяха ощетени от съдията. В момента клубът от едноименния град е на предпоследното 17-то място, като е на девет пункта от спасението. Валентини, Жрелак и Липерт са контузени.

Прогноза: Байер Леверкузен – Нюрнберг 3:1


Майнц 05 – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 20.04.2019 г.
Час: 16:30

Майнц 05 инкасира осма загуба за последните си десет мача в Бундеслигата. В предишния кръг "червените“ очаквано отстъпиха с 1:2 от борещия се за титлата Борусия Дортмунд. Поражението остави хората на Сандро Шварц с 33 точки, а клубът е на 12-та позиция в таблицата, като засега Майнц е на 12 пункта от опасната зона. Холтман, Абас, Муене и Адлер са с травми.

След две поредни победи, новакът Фортуна Дюселдорф допусна поражение преди по-малко от седмица. Вестфалци отстъпиха с 1:4 у дома от лидера Байерн Мюнхен и записаха 14-та загуба за сезона. Въпреки поражението, възпитаниците на Фридхелм Функел се намират в т.нар. "златна среда“, заемайки 10-то място, като Фортуна е с 37 точки. Дробни, Контенто и Бодзек са аут за гостите.

Прогноза: Майнц 05 – Фортуна Дюселдорф 1:1


Борусия Мьонхенгладбах – РБ Лайпциг
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхенгладбах
Дата: 20.04.2019 г.
Час: 19:30

Борусия Мьонхенгладбах постигна трудна, но важна победа над последния в класирането – Хановер 96, за крайното 1:0. Благодарение на успеха, "жребчетата“ отново се намесиха в борбата за 4-ото място, което ще гарантира на вестфалския клуб участие в групите на Шампионската лига. Предвожданият от Дитер Хекинг тим има 51 пункта, което е с точка по-малко от Айнтрахт Франкфурт, а Гладбах е на 5-та позиция. Поулсен и Дукуре са с травми, а Плеа е под въпрос.

Силната серия на РБ Лайпциг продължава и "червените бикове“ нямат загуба вече в 11 поредни мача. Освен това, селекцията на Ралф Рангник са в победен рейд от четири последователни успеха. В предишния кръг клубът от Източна Германия се наложи с 2:0 над Волфсбург. Така Лайпциг вече имат 58 точки и са на 3-то място в класирането. Упамекано продължава да е извън сметките на тима.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – РБ Лайпциг 2:4


Шалке 04 – Хофенхайм
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 20.04.2019 г.
Час: 21:30

Кризата в редиците на Шалке 04 не отминава, като за последните си десет мача в Бундеслигата "кралскосините“ имат само един успех. В предишния кръг играчите на Хууб Стевенс се добраха трудно до реми за крайното 1:1 срещу предпоследния Нюрнберг. "Миньорите“ са непосредствено над зоната на изпадащите, като заемат спасителното 15-то място, с актив от 27 точки, което е на шест от първия от отборите под чертата. Ут, Шьопф и Мендил са аут за домакините.

Хофенхайм пък е в серия от три поредни победи и общо четири за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг "сините“ се наложиха с 2:0 у дома над Херта Берлин. Така Хофе вече има 47 точки и е на 6-то място в подреждането. За визитата на притиснатия до стената Шалке треньорът Юлиан Нагелсман не може да разчита на Гайгер и Руп, а Жоелитон е под въпрос.

Прогноза: Шалке 04 – Хофенхайм 2:2


Фрайбург – Борусия Дортмунд
Стадион: "Шварцвалдщадион“, Фрайбург
Дата: 21.04.2019 г.
Час: 16:30

Фрайбург вече няма победа в четири поредни кръга, а в южняците са в серия от две последователни поражения. Преди седмица възпитаниците на Кристиан Щрайх отстъпиха с 1:2 от Вердер Бремен. Така Фрайбург остава с 32 точки и е на 13-то място в подреждането. Салай, Кюблер и Петерсен са в лазарета на домакините.

Борусия Дортмунд стигна до успех над Майнц 05 с 2:1 у дома в среща от 29-ия кръг на Бундеслигата. По този начин BVB се реваншираха на верните си фенове за катастрофалната загуба с 0:5 в дербито срещу Байерн Мюнхен преди дни. Впечатление направи за пореден път публиката на "Сигнал Идуна Парк". Феновете на Дортмунд препълниха до краен предел съоръжението и по този начин доказаха, че ще бъдат зад отбора си и в добро, и в лошо. Иначе с два гола се отчете Джейдън Санчо. Той откри резултата в 18-ата минута, а шест по-късно покачи на 2:0. "Жълто-черните" обаче трябваше да треперят до края, тъй като Робин Куайсон върна едно попадение в 83-ата минута и така интригата бе на лице до последния съдийски сигнал. В крайна сметка Борусия се поздрави с победата и продължава да е с точка по-малко от Байерн, заемайки 2-ото място, като весталци имат 66 пункта. Хакими и Пулишич са с травми за гостите.

Прогноза: Фрайбург – Борусия Дортмунд 0:2


Херта Берлин – Хановер 96
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 21.04.2019 г.
Час: 19:00

Херта имаше реална възможност да се пребори за място в Лига Европа наесен, но спадът във формата на столичани няма да им позволи да участват в клубните турнири на Стария континент. "Старата дама“ е в серия от пет поредни загуби. В предишния кръг играчите на Пал Дардай отстъпиха с 0:2 от Хофенхайм и остават с 35 точки, като берлинчани вече са на 11-то място в колоната. Майер, Лустнербергер, Турунарига и Груйич са контузени за домакините.

Хановер 96 е на път да се прости и математически с илюзорните си шансове за оцеляване. Клубът от Долна Саксония е в серия от осем последователни загуби и вече мисли за окомплектоване на състава за идната кампания, който отново ще атакува промоция в елитната Първа Бундеслига. Този път играчите на Томас Дол отстъпиха с 0:1 от Борусия Мьонхенгладбах. Хановер остава на последното 18-то място и е с 14 точки. Фюлкруг, Алборнос, Бебу и Базее са аут.

Прогноза: Херта Берлин – Хановер 96 2:0


Волфсбург – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 22.04.2019 г.
Час: 21:30

Борещият се за място в европейските клубни турнири отбор на Волфсбург записа трета поредна загуба като гост. Този път "вълците“ отстъпиха с 0:2 от коравия РБ Лайпциг. Така играчите на Бруно Лабадия остават с 45 точки и са на 9-то място в класирането, като са на два пункта от Топ 6. Стефаниак и Кастеелс са аут за домакините.

Айнтрахт Франкфурт допусна малко очаквана загуба в предишния кръг, когато "орлите“ отстъпиха с 1:3 от Аугсбург. Въпреки поражението, хората на Адолф Хютер запазиха 4-ото място, което би им осигурило промоция в групите на Шампионската лига, като Айнтрахт е с 52 пункта, но е само с точка повече от Борусия Мьонхенгладбах. Тавата и Чандлър са контузени.

Прогноза: Волфсбург – Айнтрахт Франкфурт 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
497