Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата

Нюрнберг – Шалке 04
Стадион: "Макс Морлок“, Нюрнберг
Дата: 12.04.2019 г.
Час: 21:30

Нюрнберг не успя да запише втора поредна победа в първенството, която може би щеше донякъде да възроди и без това минималните надежди на "франките“ за оцеляване. В предишния кръг баварският клуб направи 1:1 като гост на Щутгарт. Така Нюрнберг остава под чертата, като има 17 точки и е на предпоследното 17-то място. Мисиджан е наказан, а Валентини и Зрелак са контузени.

Гол от дузпа в 99-ата минута лиши Шалке 04 от равенство срещу състава на Айнтрахт. "Кралскосините“ загубиха с 1:2, след като съдията посочи бялата точка дълбоко в добавеното време, използвайки ВАР. Поражението остави миньорския клуб с 26 точки, като селекцията на Хууб Стевенс са на 14-та позиция и към момента Шалке е на пет пункта от зоната на изпадащите. Сердар е наказан, а Ут и Шьопф са с травми.

Прогноза: Нюрнберг – Шалке 04 1:2


Хановер 96 – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "HDI Арена“, Хановер
Дата: 13.04.2019 г.
Час: 16:30

Хановер 96 е на път официално да се прости с елитния си статут. Клубът от провинция Долна Саксония е в серия от седем поредни загуби. В предишния кръг играчите на Томас Дол паднаха с 1:3 като гости на Волфсбург, за да допуснат 20-то поражение от началото на кампанията. Хановер е на последното 18-то мяст и е с 14 точки, което е на цели 11 пункта от спасението. Фюлкруг, Бебу, Базее, Алборнос и Хюберс са контузени.

Борусия Мьонхенгладбах се отдалечава от Топ 4 и място в Шампионската лига, след като не успя в пети пореден домакински двубой да зарадва верните си привърженици. Сега "жребчетата“ направиха 1:1 с коравия състав на Вердер Бремен. Вестфалци са 5-ти и имат 48 точки и вече са на четири от Айнтрахт Франкфурт. Майер и Плеа са контузени, а Азар е под въпрос.

Прогноза: Хановер 96 – Борусия Мьонхенгладбах 0:2


РБ Лайпциг – Волфсбург
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 13.04.2019 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг продължава уверено да следва курса по посока на Шампионската лига. "Червените бикове“ нямат загуба в последните си 10 двубоя в Бундеслигата, като футболистите на Ралф Рангник са в серия от три последователни победи. Преди седмица Лайпциг се разправи с 4:2 като гост на Байер Леверкузен. Така клубът от Източна Германия вече е с 55 точки и продължава да е на 3-то място в класирането. Орбан е наказан, а Нукан и Упамекано продължават да са контузени.

Волфсубрг очаквано записа втори пореден домакински успех, след като преди седмица "вълците“ се наложиха с 3:1 над слабака Хановер 96. Селекцията на Бруно Лабадия вече има 45 точки, като е на 6-то място в таблицата. Кастеелс, Камачо и Азаоуи са с трвами.

Прогноза: РБ Лайпциг – Волфсбург 3:1


Щутгарт – Байер Леверкузен
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена“, Щутгарт
Дата: 13.04.2019 г.
Час: 16:30

Щутгарт направи второ поредно реми у дома, като този път "швабите“ не успяха да се справят с предпоследния в класирането Нюрнберг, а двубоят завърши 1:1. Така хората на Маркус Вайнцийрл нямат успех вече в четири последователни мача и продължават да са на 16-ото място в колоната с 21 точки. Кастро и Гентнер са контузени.

Като че ли започват да се забелязват първи моменти на криза в редиците на Байер Леверкузен, откакто Петер Бош застана начело на "аспирините“. В предишния кръг Байер инкасира трета поредна загуба, като този път отборът падна с 2:4 от РБ Лайпциг. Поражението отдалечи Леверкузен от местата, които осигуряват евроквоата и в момента съставът е на 9-та позиция с 42 точки. Поянпало, Белараби и Хавертц са аут за гостите.

Прогноза: Щутгарт – Байер Леверкузен 1:2


Вердер Бремен – Фрайбург
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 13.04.2019 г.
Час: 16:30

Подемът на Вердер продължава и клубът няма загуба в Бундеслигата вече в 11 поредни кръга. В последния от тях "бременските музиканти“ направиха 1:1 като гости на Борусия Мьонхенгладбах, а ремито сложи край на серията на северняците от три последователни успеха. Въпреки това, играчите на Флориан Кофелд продължават да имат отлични възможности да си осигурят място в Лига Европа наесен. В момента Вердер е с 43 точки и е на 8-мо място в класирането. Бартелс и Баргфред са под въпрос за домакините.

Фрайбург пък претърпя малко очаквана загуба, след като в последния си мач от първенството южняците бяха унижени с 0:5 от тима на Майнц. Загубата остави хората на Кристиан Щрайх с 32 пункта, а южняците са на 13-та позиция в колоната. Хьофлер е наказан, а Петерсен, Кюблер, Салай и Лайнхарт са контузени.

Прогноза: Вердер Бремен – Фрайбург 3:0


Борусия Дортмунд – Майнц 05
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 13.04.2019 г.
Час: 19:30

Байерн Мюнхен се наложи с 5:0 в шампионското дерби срещу Борусия Дортмунд, което бе от програмата на кръга в Бундеслигата. Баварците си решиха мача с четири попадения още преди почивката. Слисаните вестфалци не успяха да по никакъв начин да окажат каквато и да е съпротива на съперника и сега хората на Лусиен Фавър ще трябва да се надяват Байерн да сбърка някъде в оставащите кръгове и в същото време "жълто-черните“ да си спечелят двубоите. Борусия отново е на 2-ро място и има 63 пункта, което е на точка от върха. Хакими, Пулишич и Вайгъл са аут, а Алкасер е под въпрос.

Майнц 05 прекъсна серията от четири поредни загуби в първенството и в предишния кръг "червените“ разбиха с 5:0 Фрайбург. Убедителният успех със сигурност ще вдъхне увереност на играчите на Сандро Шварц, а Майнц в момента е на 12-то място и има 33 точки на сметката си. Абас, Муене и Буркард са контузени за гостите.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Майнц 05 3:0


Хофенхайм – Херта Берлин
Стадион: "Райн-Некар Арена“, Зинсхайм
Дата: 14.04.2019 г.
Час: 14:30

Във втори пореден двубой Хофенхайм вкарва четири попадения в противниковата врата. След като разби с 4:1 Байер Леверкузен, в последния си мач от Бундеслигата "сините“ не оставиха какъвто и да е шанс на Аугсбург и спечелиха с 4:0. Така възпитаниците на Юлиан Нагелсман са с 44 точки и са на 7-мо място в подреждането. Гайгер и Жоелитон са контузени за Хофе.

Херта инкасира четвърта поредна загуба, тъй като в последния си мач от шампионата "старата дама“ отстъпи с 1:2 у дома от новака Фортуна Дюеслдроф. Така столичани продължават да са 35 точки в момента се намират на 11-то място. Ибишевич и Дуда са наказани за берлинчани, а с контузии са Майер, Лустенбергер и Турунарида.

Прогноза: Хофенхайм – Херта Берлин 4:1


Айнтрахт Франкфурт – Аугсбург
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 14.04.2019 г.
Час: 19:00

Шеста поредна победа и десет последователни мача без поражение за Айнтрахт. В предишния кръг "орлите“ сразиха с 2:1 като гости тима на Шалке 04, в крайно драматичен двубой. Възпитаниците на Адолф Хютер завоюваха пълния комплект точки след гол от дузпа в 99-ата минута. Така Айнтрахт вече имат 52 точки и се утвърдиха на 4-ото място в подреждането, като имат с четири повече пред Борусия Мьонхенгладбах. Тавата, Чандър и Жералдес са с травми.

Аугсбург допусна втора поредна загуба и във втори пореден двубой баварците не съумяват да отбележат гол. Този път играчите на Мануел Баум отстъпиха с изразителното 0:4 у дома от Хофенхайм. Поражението остави Аугсбург с 25 точки, а тимът все още запазва спасителното 15-то място, като е на четири пункта от първия от отборите под чертата. Аут за тежката визита край река Майн са Фрамбергер и Шибер.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Аугсбург 4:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
555