Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата

Майнц 05 – Фрайбург
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 05.04.2019 г.
Час: 21:30

Съставът на Майнц 05 инкасира четвърта поредна загуба и общо седма за последните си 10 мача в Бундеслигата. Този път "червените“ отстъпиха от Вердер Бремен след поражение с 1:3. Така селекцията на Сандро Шварц остава с 30 точки и е на 13-то място, като засега Майнц е на 10 пункта от опасната зона. Абас, Муене и Холтман са контузени за домакините.

Фрайбург стигна до равенство - 1:1, при домакинството си на Байерн Мюнхен в среща от 27-ия кръг на германския шампионат. Така южняците свалиха от върха селекцията на Нико Ковач. След само 3 минути игра Кристиан Гюнтер центрира отляво в наказателното поле и Лукас Хьолер се оказа най-съобразителен, реализирайки майсторски с глава от десетина метра за шок на шампионите. В 18-ата минута Байерн можеше да инкасира нов гол след една добра контраатака. Четири минути след това Байерн стигна до равенство, като заслугата беше изцяло на Роберт Левандовски. След почивката имаше много положения за гол, като в самия край Горецка нацели гредата. Фрайбург е на 12-та позиция с 32 пункта. В лазарета на южняците са Петерсен, Хюблер, Салай, Клейндейнст, Кох и Борело.

Прогноза: Майнц 05 – Фрайбург 1:1


Байер Леверкузен – РБ Лайпциг
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 06.04.2019 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен допусна втора поредна загуба в първенството и отново пропиля добра възможност да се доближи до Топ 4. Този път хората на Петер Бош паднаха тежко с 1:4 като гости на Хофенхайм. "Аспирините“ са на 7-мо място и остават с 42 точки. Отсъстващи за домакините са Белараби и Хавертц, а Бендер е под въпрос.

Силната серия на РБ Лайпциг продължава и така "червените бикове“ нямат загуба вече в девет последователни срещи. В тази поредица от мачове възпитаниците на Ралф Рангник записаха шест победи и три равенства, а преди седмица тимът от Източна Германия постигна първи успех пред собствена публика за 2019 г. Лайпциг унизи Херта с 5:0 и се утвърди на 3-ото място в класирането с актив от 52 пункта. През седмицата отборът се класира и на полуфиналите в турнира за Купата на Германия след успех с 2:1 като гост на Аугсбург, след продължения. Упамекано и Нукан са аут.

Прогноза: Байер Леверкузен – РБ Лайпциг 2:2


Херта Берлин – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 06.04.2019 г.
Час: 16:30

Отборът на Херта допусна трета поредна и общо десета загуба на сметката си. Този път "старата дама“ падна тежко с 0:5 като гост на РБ Лайпциг. Поражението остави столичани на 10-ото място в колоната, а играчите на Пал Дардай имат 35 точки и едва ли ще успеят да се преборят за участие в европейските клубни турнири. Лукасен, Мителщад и Турунарига са контузени, а Ибишевич е наказан.

Новакът Фортуна Дюселдорф сложи край на серията от две поредни загуби в Бундеслигата и преди седмица вестфалци спечелиха регионалното дерби срещу солидния тим на Борусия Мьонхенгладбах с 3:1. Така футболистите на Фридхелм Функел вече имат 34 точки и са на 11-то място, като почти си гарантираха оставането в елитната дивизия и догодина. Дробни, Цимер, Ловрен и Волф са аут.

Прогноза: Херта Берлин – Фортуна Дюселдорф 1:1


Шалке 04 – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 06.04.2019 г.
Час: 16:30

Шалке 04 постигна изключително важна победа в дербито за оцеляване в германския елит срещу Хановер 96. “Кралскосините" се наложиха с минималното 1:0 като гости в среща от 27-ия кръг на немското първенство. Суат Сердар реализира единствения гол, който падна пет минути преди почивката, а с асистенция се отчете Бенжамен Стамбули. В герой за Шалке обаче се превърна вратарят Александер Нюбел, който на няколко пъти спаси отбора си от сигурни голове. Така "миньорите" заемат 14-та позиция и са на 6 точки от 16-ия Щутгарт, който засега би играл бараж за спасение. МакКени, Шьопф и Калиджури са контузени за домакините.

Амбициозният тим на Айнтрахт Франкфурт продължава със силните изяви. "Орлите“ нямат загуба от началото на настоящата календарна година в Бундеслигата, което се равнява на десет поредни мача. Освен това, селекцията на Адолф Хютер е в победен рейд от пет последователни успеха. В предишния кръг Айнтрахт се наложи с 3:0 над Щутгарт и успя най-накрая да стигне до заветното 4-то място, което дава право на участие в групите на Шампионската лига, измествайки основния претендент в лицето на Борусия Мьонхенгладбах. Туре, Халер и Тавата са с травми за "орлите“.

Прогноза: Шалке 04 – Айнтрахт Франкфурт 2:3


Щутгарт – Нюрнберг
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена“, Щутгарт
Дата: 06.04.2019 г.
Час: 16:30

Щутгарт продължава да е само с една победа на сметката за последните си десет мача в първенството. В предишния кръг "швабите“ очаквано не успяха да окажат съпротива и загубиха с 0:3 визитата си на амбициозния Айнтрахт. Поражението остави предвождания от Маркус Вайнцийрл клуб на 16-ото място с актив от 20 точки. Ако Щутгарт завърши на тази позиция, ще трябва да играе бараж за оставането си в елитната дивизия. Кастро и Гентнер са контузени за домакините.

След 20 поредни мача без успеха, започнали от октомври месец миналата година, Нюрнберг най-накрая записа победа. "Франките“ се наложиха с 3:0 над Аугсбург, за да постигнат едва трети успех от началото на сезона. Въпреки това, шансовете за оцеляване на баварците не са никак добри. В момента клубът от едноименния град е с 16 точки, като вече заема предпоследното 17-то място. Валентини, Зрелак и Липерт са аут.

Прогноза: Щутгарт – Нюрнберг 2:1


Волфсбург – Хановер 96
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 06.04.2019 г.
Час: 16:30

Борещият се за участие в европейките клубни турнири отбор на Волфсбург допусна втора поредна загуба далеч от дома. Този път "вълците“ отстъпиха с 0:2 като гости на новия лидер в класирането – Борусия Дортмунд. Така селекцията на Бруно Лабадия продължава да е с 42 пункта, но вече е на 8-ма позиция в таблицата. Азаоуи и Камачо са с травми за Волфсбург.

Хановер 96 допусна 19-та загуба за сезона и вече е еднолично на последното 18-то място в класирането. В предишния кръг възпитаниците на Томас Дол отстъпиха с 0:1 у дома от Шалке 04, а съставът от Долна Саксония има за какво да съжалява, тъй като пропиля редица изгодни положение. Хановер има 14 точки и засега е на цели 11 пункта от спасението. Фюлкруг, Бебу, Алборнос и Базее са аут.

Прогноза: Волфсбург – Хановер 96 4:1


Аугсбург – Хофенхайм
Стадион: "WWK Арена“, Аугсбург
Дата: 07.04.2019 г.
Час: 16:30

След три поредни мача без поражение, които стабилизираха ситуацията около Аугсбург, в рамките на изминалата седмица баварците допуснаха две поражения. Играчите на Мануел Баум паднаха с 0:3 от последния в класирането – Нюрнберг. Така тимът от едноименния град остава с 25 точки и е на спасителното 15-то място, като запазва преднината си от пет пункта спрямо Щутгарт. През седмицата Аугсбург бе елиминиран и от турнира за Купата на Германия след поражение с продължения, с 1:2, от РБ Лайпциг. Фрамбергер и Шибер са контузени.

Хофенхайм записа трети пореден домакински успех, който върна обратно надеждите на "сините“, че могат да се преборят с конкуренцията за място в европейските клубни турнири. Преди седмица възпитаниците на Юлиан Нагелсман разбиха с 4:1 Байер Леверкузен. Така Хофе събра 41 точки и все още е на 9-та позиция, но дистанцията до 6-ото място е само точка. Аут за клуба от Зинсхайм са Гайгер и Руп.

Прогноза: Аугсбург – Хофенхайм 0:2

Борусия Мьонхенгладбах – Вердер Бремен
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхенгладбах
Дата: 07.04.2019 г.
Час: 19:00

Борусия Мьонхенгладбах записа втори пореден двубой без успех. В предишния кръг "жребчетата“ загубиха с 1:3 регионалното дерби срещу новака Фортуна Дюселдорф. Поражението извади вестфалци от Топ 4, като в момента Гладбах е на 5-то място с 47 точки. Стана ясно, че наставникът на Борусия Дитер Хекинг няма да води отбора през следващия сезон, като все още не е ясно кой ще е неговият наследник. Майер и Плеа са контузени.

Силната серия на Вердер продължава с пълна скорост. "Бременските музиканти“ са непобедени вече в 10 последователни мача от първенството, като в тази поредица от двубои северняците записаха по пет равенства и пет успеха. Възпитаниците на Флориан Кофелд имат рейд от три поредни победи, като в последния си мач Вердер се справи с 3:1 у дома срещу Майнц 05. Отборът вече е на 6-то място, като има 42 точки. През седмицата Вердер си осигури и място на полуфиналите в турнира за Купата на Германия, след като елиминира Шалке 04 след успех с 2:0 като гост. Писаро е под въпрос за северняците.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Вердер Бремен 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
595