Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 27-ми кръг на Бундеслигата

Хофенхайм – Байер Леверкузен
Стадион: "ПреЗеро Арена“, Зинсхайм
Дата: 29.03.2019 г.
Час: 21:30

Донякъде изненадващо, но амбициозният тим на Хофенхайм не успя да спечели гостуването си на борещия се за оцеляване Щутгарт. Двубоят не излъчи победител за крайното 1:1, като ремито не върши работа на хората на Юлиан Нагелсман, с оглед ожесточената борба за местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири. "Сините“ са на 9-то място в подреждането с 38 точки. Шулц е наказан, а Гайгер е с травма.

Байер Леверкузен стъпи накриво в битката за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В предишния кръг "аспирините“ отстъпиха с 1:3 у дома от Вердер Бремен, като инкасираха трета загуба под ръководството на Петер Бош. Байер остава с 42 точки, но вече е на 6-то място в таблицата и е на пет пункта от челната четворка. Вендел е с наказание.

Прогноза: Хофенхайм – Байер Леверкузен 2:2


Борусия Дортмунд – Волфсбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 30.03.2019 г.
Час: 16:30

В един от най-драматичните двубои през сезона в Бундеслигата, Борусия Дортмунд надигра Херта в Берлин с 3:2 в среща от 26-ия кръг на първенството в Германия. Двубоят вървеше към равенство, но капитанът Марко Ройс реализира победния гол в добавеното време, а домакините завършиха мача с 9 души след два червени картона - също в заключителните минути.

Столичани започнаха добре мача и още в 4-ата минута откриха резултата. В 14-ата минута Рекик направи Руне Ярщайн безпомощен - 1:1. В 35-ата минута халфът реферът отсъди дузпа, която Калу материализира във втори гол за своя тим - 2:1. Две минути след паузата BVB изравни след изпълнение на корнер, дошъл след рикошет при удара на Пулишич. До края бе много интересно, като Груйич нацели греда, а пък Пулишич пропиля няколко отлични положения. В 85-ата минута защитникът на Херта Торунарига получи втори жълт картон и беше изгонен. Три минути след това Дилейни беше много близо до второто си попадение в мача. Той заложи на бомбен изстрел, но топката разтресе напречната греда. В 92-та минута Борусия Дортмунд стигна до победния гол чрез капитана Марко Ройс. Три минути след това Херта остана с 9 души, защото червен картон получи и Ведад Ибишевич.

С този успех “жълт-черните" продължават гонитбата с Байерн Мюнхен. Хората на Лусиен Фавър са с 60 точки, колкото имат и баварците, които обаче са с малко по-добри показатели.

Филип е контузен, а Алкасер и Гьотце са под въпрос.

Волфсбург успя да се реваншира на своите привърженици след унизителното поражение от Байерн с 0:6 и в последния си мач от първенството разби с 5:2 у дома тима на Фортуна Дюселдорф. "Вълците“ продължават борбата за място в Топ 4, като имат 42 точки и заемат 7-мо място в колоната. Аут за тежката визита в Дортмунд за Азаоуи и Камачо.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Волфсбург 2:1


Фортуна Дюселдорф – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Еспирит Арена“, Дюселдорф
Дата: 30.03.2019 г.
Час: 16:30

Новакът Фортуна Дюселдорф допусна втора поредна загуба. Преди паузата за евроквалификациите вестфалци паднаха с 2:5 като гости на Волфсбург. Въпреки поражението, селекцията на Фридхелм Функел е на комфортна дистанция от опасната зона и заема 12-та позиция с 31 точки. Дукш, Дробни и Контенто са с травми, а наказан е Лукебакио.

Коравият тим на Борусия Мьонхенгладбах допусна изненадващо домакинско реми срещу Фрайбург за крайното 1:1. "Жребчетата“ запазват 4-ото си място във временното класиране, като имат 47 пункта, но непосредствено зад тях е Айнтрахт, който има точка по-малко. За предстоящия двубой аут за вестфалци са Траоре и Майер.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Борусия Мьонхенгладбах 1:2


Нюрнберг – Аугсбург
Стадион: "Макс Морлок“, Нюрнберг
Дата: 30.03.2019 г.
Час: 16:30

Едва ли вече има останали оптимисти, които да вярват, че Нюрнберг няма да се завърне обратно във Втора Бундеслига след края на текущия сезон. Новакът има 17 загуби и е в серия от четири последователни поражения. В предишния кръг баварците отстъпиха с 0:1 като гости на Айнтрахт Франкфурт. "Франките“ са на последното 18-то място и имат 13 точки, като са на 10 от спасението. Аут за домакините са Валентини, Зрелак и Липерт.

Аугсбург пък направи нова важна крачка към оцеляването. Баварците нямат загуба вече в три поредни мача, а в предишния кръг възпитаниците на Мануел Баум записаха втора последователна домакинска победа. Този път Аугсбург се наложи с 3:1 у дома над Хановер 96. Клубът от едноименния град има 25 точки и е на 14-то място в подреждането. Аут за регионалното дерби са Фрамбергер и Шибер.

Прогноза: Нюрнберг – Аугсбург 0:1


Вердер Бремен – Майнц 05
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 30.03.2019 г.
Час: 16:30

Силната форма на Вердер продължава. Преди паузата за европейските квалификации "бременските музиканти“ записаха девет последователни мача без поражение. В последния от тях играчите на Флориан Кофелд се наложиха с 3:1 над коравия тим на Байер Леверкузен. Така северняците вече имат 39 точки и се изкачиха на 8-ото място в подреждането. Ветеранът Пизаро е с контузия, а Шахин е наказан.

Майнц 05 пък допусна трета поредна и общо шеста загуба за последните си седем мача в Бундеслигата. В предишния кръг "червените“ бяха пометени от лидера Байерн Мюнхен с 0:6. Поражението остави хората на Сандро Шварц с 30 точки, а Майнц е на 13-то място в класирането, като засега запазва благоприятна дистанция от зоната на изпадащите. Аут за визитата край река Везер са Холтман, Адлерс, Бусман и Муене.

Прогноза: Вердер Бремен – Майнц 05 2:0


РБ Лайпциг – Херта Берлин
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 30.03.2019 г.
Час: 19:30

Въпреки че няма загуба вече в осем поредни мача, тимът на РБ Лайпциг така и не съумява да зарадва домакинските си привърженици през тази календарна година. Не така стоят нещата, когато хората на Ралф Рангник играят далеч от дома. "Червените бикове“ са в серия от пет поредни победи в своите визити. В предишния кръг Лайпциг допълнително задълбочи кризата в Шалке 04 и постигна победа с минималното 1:0. Така клубът от Източна Германия продължава да е на 3-то място, като вече има 49 точки. Клостерман и Нукан са с травми за домакините.

В един от най-драматичните двубои през сезона в Бундеслигата, Борусия Дортмунд надигра Херта в Берлин с 3:2 в среща от 26-ия кръг на първенството в Германия. Двубоят вървеше към равенство, но капитанът Марко Ройс реализира победния гол в добавеното време, а домакините завършиха мача с 9 души след два червени картона - също в заключителните минути. "Старата дама“ на два пъти повеждаше в резултата, но в крайна сметка отстъпи. Селекцията на Пал Дардай е на 10-то място, като има 35 пункта. Ибишевич и Турунарига са наказани, а Каде е контузен.

Прогноза: РБ Лайпциг – Херта Берлин 3:1


Хановер 96 – Шалке 04
Стадион: "HDI Арена“, Хановер
Дата: 31.03.2019 г.
Час: 16:30

Съставът на Хановер 96 също стремглаво върви към изпадане във Втора Бундеслига. Играчите на Томас Дол имат девет загуби за последните 10 кръга в първенството. В последния от тях тимът от Долна Саксония падна с 1:3 като гост на Аугсбург. За капак на всичко, Хановер е отборът с най-много загуби до момента в актива си – цели 18, като заема предпоследното 17-то място с 14 точки. Фюлкрюг, Бебу, Акпума, Хюберс, Базее и Остржолек са аут.

Шалке 04 инкасира четвърта поредна загуба в първенството и вече в десет последователни двубоя във всички турнири "кралскосините“ нямат победа. Този път вестфалци загубиха с 0:1 у дома от РБ Лайпциг в поредното завръщане на Хууб Стевенс начело на "миньорите“. Опитният специалист замени уволнения Доменико Тедеско. Въпреки това, Шалке 04 вече е непосредствено над зоната на изпадащите, като заема спасителното 15-то място с актив от 23 точки. Маккени, Калиджури и Шьопф са контузени за гостите.

Прогноза: Хановер 96 – Шалке 04 0:2


Айнтрахт Франкфурт – Щутгарт
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 31.03.2019 г.
Час: 19:00

Амбициозният тим на Айнтрахт Франкфурт продължава със силните изяви. "Орлите“ нямат загуба от началото на настоящата календарна година в Бундеслигата, което се равнява на девет поредни мача. Освен това, селекцията на Адолф Хютер е в победен рейд от четири последователни успеха. В предишния кръг Айнтрахт се наложи с 1:0 над последния в класирането Нюрнберг и успя да се доближи само на две точки от Топ 4 и местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири, като "орлите“ са с 47 пункта. Чандлър и Абрахам са под въпрос за домакините.

Щутгарт спечели важна точка в битката за оцеляване. В последния си мач от шампионата "швабите“ направиха 1:1 у дома срещу Хофенхайм. Въпреки че остават под чертата, хората на Маркус Вайнцийрл са на три точки от спасителното 15-то място, а Щутгарт е с 20 пункта. Аут за южняците е наказаният Аскасибар.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Щутгарт 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
623