Драма в столицата и трудни три точки за Дортмунд


FUTBOL-TV

Драма в столицата и трудни три точки за Дортмунд

В един от най-драматичните двубой през сезона в Бундеслигата - Борусия Дортмунд надигра Херта в Берлин с 3:2 в среща от 26-ия кръг на първенството в Германия. Двубоят вървеше към равенство, но капитанът Марко Ройс реализира победния гол в добавеното време, а домакините завършиха мача с 9 души след два червени картона - също в заключителните минути.

Столичани започнаха добре мача и още в 4-ата минута откриха резултата. Роман Бюрки не успя да улови изстрела на Мителщедт извън наказателното поле и сервира топката на Саломон Калу, който нямаше какво друго да стори, освен да вкара на празна врата. В 14-ата минута Томас Дилейни пресече подаване на Валентино Лазаро и стигна до наказателното поле на Херта, където шутира. Топката се отби в тялото на Рекик и направи Руне Ярщайн безпомощен - 1:1.

В 35-ата минута халфът на Херта Арне Майер центрира в наказателното поле и Юлиан Вайгъл игра с ръка. Реферът отсъди дузпа, която Калу материализира във втори гол за своя тим - 2:1. Две минути след паузата BVB изравни след изпълнение на корнер, дошъл след рикошет при удара на Пулишич. Дан-Аксел Загаду надскочи защитата на Херта и не остави шансове на Ярстайн.

До края бе много интересно, като  Груич нацели греда, а пък Пулишич пропиля няколко отлични положения. В 85-ата минута защитникът на Херта Торунарига получи втори жълт картон и беше изгонен. Три минути след това Дилейни беше много близо до второто си попадение в мача. Той заложи на бомбен изстрел, но топката разтресе напречната греда.

В 92-та минута Борусия Дортмунд стигна до победния гол. Джейдън Санчо потърси Марко Ройс в наказателното поле и капитанът на гостите вкара с лекота и без напрежение. Три минути след това Херта остана с 9 души, защото червен картон получи и Ведад Ибишевич.

С този успех “жълт-черните" отново са начело с 3 точки аванс пред Байерн (Мюнхен), който обаче е с двубой по-малко, а и се радва на по-добра голова разлика.

  Сподели
397