Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата

Вердер БременШалке 04
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 08.03.2019 г.
Час: 21:30

Отборът на Вердер Бремен записа трето поредно равенство в Бундеслигата, като северняците са непобедени вече в седем последователни мача или от началото на календарната година. В предишния кръг играчите на Флориан Кофелд направиха 1:1 като гости на коравия Волфсбург и имат девет ремита на сметката си до момента, като по този показател "бременските музиканти“ отстъпват единствено на Хофенхайм, който има с едно повече. Вердер е на 10-то място и има 33 точки. Аут за домакините са Лангкамп, Якобсен и Йохансон.

Вицешампионът Шалке 04 допусна малко очаквана домакинска загуба с 0:4 от Фортуна Дюселдорф в среща от 24-ия кръг на футболното първенство на Германия. Така "миньорите" нямат победа в последните шест кръга. Наставникът на Шалке 04 Доменико Тедеско обаче не възнамерява да подава оставка след поредния разочароващ мач на неговия отбор. След последния съдийски сигнал Тедеско единствено събра смелост да се изправи пред сектора с най-крайните запалянковци “Nordkurve" и да се извини. После на пресконференцията обаче той обясни, че ще продължи да се бори да изведе отбора от кризата. Шалке е на 14-то място и има 23 точки. Сердар е наказан, а Шьопф и Руди са контузени.

Прогноза: Вердер Бремен – Шалке 04 2:1


Борусия Дортмунд – Щутгарт
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 09.03.2019 г.
Час: 16:30

Лидерът в класирането в Бундеслигата Борусия Дортмунд допусна изненадваща загуба с 1:2 в гостуването си на Аугсбург от 24-ия кръг. В герой за домакините се превърна кореецът Дон Вон Жи, който откри резултата в средата на първата част, а в средата на второто полувреме ликвидира надеждите на бившия си отбор. Аугсбург поведе с 2:0, а в 82-ата минута BVB все пак върнаха един гол и интригата. Георг Тайгъл върна лошо назад, Санчо отне и подаде за Гьотце, който с едно докосване продължи към Алкасер, който не сгреши и прати кълбото в мрежата за 2:1.

"Жълто-черните" все пак за момента остават начело с 54 точки, въпреки че допуснаха да бъдат изравнени от Байерн Мюнхен.

През седмицата Борусия отпадна и от Шампионската лига след нова загуба от Тотнъм, този път с 0:1 у тома. Под въпрос за домакините са Филип, Вайгъл и Пишчек.

Щутгарт пое глътка въздух, след като в предишния кръг "швабите“ прекъснаха серията от осем поредни мача без победа в първенството. Възпитаниците на Маркус Вайнцийрл сразиха с 3:0 предпоследния Хановер 96. Въпреки успеха, южняците продължават да са под чертата, като все така заемат 16-ата позиция и са с 19 точки, но пък са само на две от спасението. Соса, Климент и Баумгартъл са аут за тежката визита в Дортмунд.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Щутгарт 2:0


Фрайбург – Херта Берлин
Стадион: "Шварцвалдщадион“, Фрайбург
Дата: 09.03.2019 г.
Час: 16:30

След три ремита и победа Фрайбург допусна загуба в първенството. В последния си мач южняците отстъпиха с 0:2 от Байер Леверкузен. Хората на Кристиан Щрайх са 13-ти и са с 27 пункта. Коха, Кат, Клейндейнст и Терацино са контузени за домакините.

Херта прекъсна негативната серия пред собствена публика и постигна първа домакинска победа от декември месец насам. Преди седмица столичани сразиха с 2:1 Майнц 05 след пълен обрат. По този начин селекцията на Пал Дардай вече е с 35 точки и е на 8-мо място в таблицата. Аут за "Старата дама“ са Кьопке, Пекарик, Лукасен, Каде и Мителщад.

Прогноза: Фрайбург – Херта Берлин 1:1


РБ Лайпциг – Аугсубрг
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 09.03.2019 г.
Час: 16:30

Отличната серия на РБ Лайпциг далеч от дома продължи и в предишния кръг, когато "червените бикове“ записаха пети последователен успех в своя визита. Този път възпитаниците на Ралф Рангник се наложиха трудно с минималното 1:0 над последния в класирането – Нюрнберг. Лайпциг има 45 точки и вече се изкачи на 3-ото място в класирането. Въпреки че клубът от Източна Германия няма поражение вече в шест последователни кръга, "биковете“ все още не са побеждавали у дома от началото на календарната година. Упамекано и Хайдара са контузени за домакините.

Аугсбург прекъсна серията от три поредни загуби и поднесе изненадата в предишния кръг, надигравайки с 2:1 у дома лидера Борусия Дортмунд. В герой за баварците се превърна кореецът Жи. В 24-ата минута Хаан се освободи по дясното крило и центрира в наказателното поле, където топката се озова в Жи Дон-Вон, първият му удар бе блокиран от защитник, но при добавката кореецът не сбърка и откри резултата - 1:0. В 68-ата минута поредната груба грешка в отбраната на Борусия доведе до нов гол на домакините. Хакими подари топката на Жи, който първоначално се забави, но след това копна технично с левия крак покрай Бюрки, намирайки десния ъгъл. Играчите на Мануел Баум са на спасителното 15-то място, като имат 21 точки и са на две от първия от отборите под чертата. Оксфорд и Хан са наказани, а Фрамбергер, Шибер, Гувелю, Лут и Финбогасон са контузени.

Прогноза: РБ Лайпциг – Аугсбург 3:1


Майнц 05 – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 09.03.2019 г.
Час: 19:30

Майнц 05 допусна пълен обрат в предишния кръг, губейки с 1:2 като гост на Херта и така "червените“ инкасираха четвърта загуба за последните си пет мача в Бундеслигата. Възпитаниците на Сандро Шварц са 12-ти и имат 30 точки. Абас, Буркард, Бунгерт и Муене са контузени за домакините.

Борусия Мьонхенгладбах допусна втора поредна загуба и трета за последните си пет мача в първенството. Този път "жребчетата“ бяха унизени у дома с 1:5 от шампиона Байерн Мюнхен. Играчите на Дитер Хекинг вече са 4-ти, като остават с 43 пункта. Аут за вестфалци са Траоре, Дукуре, Плеа и Азар.

Прогноза: Майнц 05 – Борусия Мьонхенгладбах 1:2


Хофенхайм – Нюрнберг
Стадион: "Райн-Некар Арена“, Зинсхайм
Дата: 10.03.2019 г.
Час: 16:30

Страхотна драма лиши Хофенхайм от победа. В последния си мач от Бундеслигата “сините“ водеха с 2:1 до 89-ата минута при гостуването си на Айнтрахт Франкфурт, но в крайна сметка загубиха двубоя. Така играчите на Юлиан Нагелсман остават с 34 точки и са на 9-та позиция в таблицата, като Хофе ще има ожесточено конкуренция за място в евротурнирите през следващия сезон. Нуху е наказан, а Гайгер, Хюбнер, Баумгартнер и Руп са с травми.

Новакът Нюрнберг инкасира 15-та загуба за сезона, след като в предишния кръг отстъпи с 0:1 у дома от РБ Лайпциг. "Франките“ продължават да са фаворити за изпадане след края на сезона. Баварците заемат последното 18-то място с 13 пункта и към момента са на осем от спасението. Перейра е наказан, а с контузии са Липерт и Годен.

Прогноза: Хофенхайм – Нюрнберг 4:1


Хановер 96 – Байер Леверкузен
Стадион: "HDI Арена“, Хановер
Дата: 10.03.2019 г.
Час: 19:00

Хановер 96 допусна трета поредна и общо 16-та загуба от началото на сезона. Така клубът от Долна Саксония е лидер по този негативен показател. Този път играчите на Томас Дол отстъпиха с 0:3 като гости на Щутгарт, а Хановер остава на предпоследното 17-то място с актив от 14 пункта. Спасението за тима е на дистанция от седем точки, а за капак и лазаретът на тима не е празен, като в него са Фюлкруг, Бебу, Приб, Остржолек и Базее. Сорг е наказан.

Байер Леверкузен бързо се върна на победния път и в предишния кръг "аспирините“ постигнаха пети успех за последните си шест мача в Бундеслигата. Този път селекцията на Петер Бош се наложи с 2:0 у дома над Фрайбург. Байер е с 39 точки, като заема 6-то място в колоната. Отсъстващи за "червено-черните“ са Белараби, Поянпало и Рестос.

Прогноза: Хановер 96 – Байер Леверкузен 1:3


Фортуна Дюселдорф – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Еспирит Арена“, Дюселдорф
Дата: 11.03.2019 г.
Час: 21:30

Новакът Фортуна Дюселдорф постигна най-изразителния си успех до момента. Преди повече от седмица вестфалци унизиха с 4:0 като гости вицешампиона от миналогодишния сезон – Шалке 04. Два гола за Фортуна отбеляза Давид Ковнацки, а по едно попадение добавиха Доди Лукебакио от дузпа и Бенямин Раман. Така играчите на Фридхелм Функел направиха нова решителна крачка към това да се подпечатат на 100% оставането си в елитната дивизия и в момента клубът е на 11-то място с 31 точки. Дробни, Цимер и Волф са контузени за домакините.

Айнтрахт записа втора поредна победа в Бундеслигата и вече в седем последователни мача "орлите“ са непобедени. Това можеше да се случи в предишния кръг, но със силна воля на футболистите на Адолф Хютер доказа, че ще се борят за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. Минута преди края на редовното време Айнтрахт губеше с 1:2 у дома от Хофенхайм, но успя да спечели мача с 3:2 след победно попадение в 96-ата минута. "Орлите“ са 5-ти и имат 40 точки, като са на три от челната четворка. Стендера, Торо и Жералдес са контузени.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Айнтрахт Франкфурт 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
692