Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 21-ви кръг на Бундеслигата

Майнц 05 – Байер Леверкузен
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 08.02.2019 г.
Час: 21:30

Майнц 05 прекъсна серията си от две поредни победи, след като в предишния кръг "червените“ отстъпиха с 0:3 от борещия се за оцеляване тим на Аугсбург. Хората на Сандро Шварц са с 27 точки и заемат 11-то място. Бергрийн, Адлер и Хут са с травми.

Байер Леверкузен разби с 3:1 у дома шампиона Байерн Мюнхен, за да запише втори последователен и общо четвърти успех за последните си пет мача в Бундеслигата. "Аспирините" нямаха победа над този съперник в последните 4 години и успехът е много значим. Байерн поведе с гол на Леон Горецка през първото полувреме, но след вихрена втора част "аспирините" обърнаха развоя на мача с попадения на Леон Бейли, Кевин Фоланд и Лукас Аларио. Играчите на Петер Бош вече имат 30 точки и са на 7-мо място в подреждането. През седмицата Байер допусна пълен обрат за крайното 1:2 и бе елиминиран в турнира за Купата на Германия от втородивизионния Хайденхайм. Аут за гостите са Рестос и Поянпало.

Прогноза: Майнц 05 – Байер Леверкузен 1:2


Борусия Мьонхенгладбах – Херта Берлин
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхенгладбах
Дата: 09.02.2019 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах постигна победа при визитата на Шалке 04 и спечели с 2:0, като по този начин успя да измести Байерн Мюнхен от 2-ото място във временното класиране на Бундеслигата. Гостите стигнаха до трите точки в самия край с голowe на Кристоф Крамер в 85-ата минута и Флориан Неухаус в 90-ата, след като в една трета от двубоя играха с човек повече. "Жребчетата“ вече имат 42 точки. С травми за домакините са Рафаел и Дукуре, а Плеа е под въпрос.

Херта допусна първо домакинско поражение от месец ноември насам. В последния си мач от шампионата "старата дама“ отстъпи с 0:1 от Волфсбург. Загубата остави предвождания от Пал Дардай тим с 28 точки, а столичани са на 9-та позиция в подреждането. Лукасен, Кадер и Герсбек са аут за берлинчани.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Херта Берлин 2:0


Борусия Дортмунд – Хофенхайм
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 09.02.2019 г.
Час: 16:30

Айтрахт спря серията от шест поредни успеха на Борусия Дортмунд във всички турнири. В домакинството си от 20-ия кръг на Бундеслигата, "орлите“ измъкнаха равенство за крайното 1:1. "Жълто-черните“ излязоха напред в резултата след 22 минути игра. Рафаел Гереро направи чудесен пробив, нахлу в пеналта и напредна, след това пусна надясно към Марко Ройс, който малко пред вратарското поле по земя мушна топката в мрежата за 1:0. В 36-ата минута Лука Йович изравни, засичайки с левия крак центриране на Дани да Коща - 1:1. Така двата състава прибавиха по точка в актива си, като "жълто-черните“ вече имат 49 на върха в класирането и са със седем повече пред съименника от Мьохнегладбах и гранда Байерн Мюнхен.

През седмицата BVB бе елиминиран от турнира за Купата на Германия от Вердер Бремен. Двубоят не излъчи победител в редовното време и продълженията, за да се стигне до дузпите, където играчите на Лусиен Фавър на два пъти изпуснаха.

Дилейни е наказан, а Аканджи и Пишчек са под въпрос.

Хофенхайм записа осмо равенство на сметката си до момента. Така "сините“ отново станаха № 1 по този показател. В предишния кръг възпитаниците на Юлиан Нагелсман направиха 1:1 у дома с новака Фортуна Дюселдорф. Хофе има 29 точки и е на 8-мо място в таблицата. Аут за тежката визита в Дортмунд са Руп, Хак и Хюбнер.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Хофенхайм 3:2


Фрайбург – Волфсбург
Стадион: "Шварцвалдщадион“, Фрайбург
Дата: 09.02.2019 г.
Час: 16:30

Гол в 94-ата минута донесе точка на Фрайбург за крайното 2:2 като гост на борещия се за оцеляване тим на Щутгарт. Южняците откриха в самото начало на двубоя, но в неговия край допуснаха пълен обрат, за да се стигне до драмата в добавеното време на срещата. Със спечелената точка селекцията на Кристиан Щрайх има общо 22 и е на 13-то място в колоната. Гулде, Франт, Гюнтнер, Салай и Хьофлер са аут за домакините.

Волфсбург продължава да е замесен в борбата за място в европейските клубни турнири. В последния си мач от Бундеслигата "вълците“ стигнаха до успех с 1:0 като гости на Херта. Така футболистите на Бруно Лабадия събраха 31 точки и са на 6-то място в подреждането. Гинчек, Мехмеди, Камачо и Гилаводжи са контузени за Волфсбург.

Прогноза: Фрайбург – Волфсбург 1:2


Хановер 96 – Нюрнберг
Стадион: "HDI Арена“, Хановер
Дата: 09.02.2019 г.
Час: 16:30

Хановер 96 все по-усилено се е запътил към Втора Бундеслигата. В предишния кръг тимът от Долна Саксония инкасира четвърта поредна загуба и общо 13-та на сметката си до момента. Този път Хановер падна с 0:3 у дома от РБ Лайпциг в дебюта на Томас Дол начело на тима. Долносаксонци остават на последното 18-то място и имат 11 точки. Швеглер е наказан, а контузени са Фюлкруг, Хюберс, Маина и Бебу.

Нюрнберг е другият отбор, който също към момента е фаворит да се прости с елитния си статут. "Франките“ нямат победа от края на месец септември, а в предишния кръг поне сложиха край на серията от шест последователни загуби, след като завърши 1:1 у дома срещу Вердер Бремен. Баварците са на предпоследното 17-то място и имат 12 пункта. Отсъстващи са Петрак, Годен и Липерт.

Прогноза: Хановер 96 – Нюрнберг 0:0


РБ Лайпциг – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 09.02.2019 г.
Час: 16:30

Съставът на РБ Лайпциг записа втора поредна победа, и то пак далеч от дома. Този път "червените бикове“ не срещнаха никакви затруднения и разбиха с 3:0 последния в класирането – Хановер 96. Така играчите на Ралф Рангник се утвърдиха на 4-ото място в класирането, като имат 37 точки и са с пет повече от предстоящия съперник в оспорваната борба за последното място, което дава право на участие в Шампионската лига. Упамекано, Хайдара и Смит-Роу.

Айнтрахт спря серията от шест поредни успеха на Борусия Дортмунд във всички турнири. В домакинството си от 20-ия кръг на Бундеслигата, "орлите“ измъкнаха равенство – 1:1, което се яви тяхно второ поредно. "Жълто-черните“ излязоха напред в резултата след 22 минути игра. В 36-ата Лука Йович изравни, засичайки с левия крак центриране на Дани да Коща за 1:1. Така двата състава прибавиха по точка в актива си, като "жълто-черните“ вече имат 49 на върха в класирането. Айнтрахт е 5-ти с 32. Туре, Торо и Чандлър са контузени.

Прогноза: РБ Лайпциг – Айнтрахт Франкфурт 2:2


Вердер Бремен – Аугсбург
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 10.02.2019 г.
Час: 16:30

В последния си мач от първенството тимът на Вердер изтърва победата като гост на предпоследния в класирането състав на Нюрнберг. "Бременските музиканти“ водеха в резултата до самия край на срещата, но допуснаха изравнително попадение за крайното 1:1. Това бе второ поредно реми за северняците, които имат 27 точки и са на 10-то място. През седмицата Вердер успя да елиминира гранда Борусия Дортмунд от турнира за Купата на Германия след победа като гост, след изпълнение на дузпи. Йохансон и Цетерер са контузени за домакините.

Аугсбург сложи край на негативната серия от 10 поредни мача без успех в Буднеслигата. В предишния кръг баварците разбиха с 3:0 у дома тима на Майнц 05 и успяха поне с малко да се отдалечат от опасната зона. Хората на Мануел Баум са на спасителното 15-то място и имат 18 точки. Фрамбергер, Гувелю и Шиблер са аут за гостите.

Прогноза: Вердер Бремен – Аугсбург 3:1


Фортуна Дюселдорф – Щутгарт
Стадион: "Еспирит Арена“, Дюселдорф
Дата: 10.02.2019 г.
Час: 19:00

Новакът Фортуна Дюселдорф стигна до равенство при гостуването си на коравия Хофенхайм, а двубоят завърши 1:1. Всяка точка за вестфалци ще е от значение в борбата за оцеляване. В момента играчите на Фридхелм Функел са с 22 точки и са на 14-то място. Соботка, Цимер, Ловрен и Контенто са аут.

Щутгарт прекъсна серията от четири поредни загуби в Бундеслигата, но отново не победи. Този път "швабите“ направиха драматично 2:2 у дома срещу Фрайбург. Възпитаниците на Маркус Вайнцийрл стигнаха до късен обрат в последната четвърт на двубоя, но гостите имаха финалната дума и изравниха в 94-ата минута. Ремито остави Щутгарт под чертата, като южняците са на 16-то място с 15 точки. Гомес е наказан, а Майер и Баумгартъл са контузени.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Щутгарт 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
517