Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата

Хановер 96 – РБ Лайпциг
Стадион: "HDI Арена“, Хановер
Дата: 01.02.2019 г.
Час: 21:30

Падението на Хановер 96 продължава и в предишния кръг клубът от Долна Саксония донякъде очаквано претърпя крушение с 1:5 при гостуването си на лидера Борусия Дортмунд, а 12-ата загуба за сезона коства и поста на Андре Брайтенрайтер, който бе освободен. Сега начело на Хановер застана Томас Дол, който за последно водни унгарския гранд Фернцварош. Долносаксонци са на предпоследното 17-то място и имат 11 точки. Хюберс, Фулкруг, Маина и Бебу са контузени.

След трите поредни загуби далеч от дома, тимът на РБ Лайпциг успя да запише победа в своя визита. В предишния кръг "червените бикове“ върнаха обратно в реалността новака Фортуна Дюселдорф и го победиха с 4:0. Така играчите на Ралф Рангник вече имат 34 точки и се утвърдиха на 4-ото място в подреждането. Упамекано и Хайдара са контузени.

Прогноза: Хановер 96 – РБ Лайпциг 2:3


Айнтрахт Франкфурт – Борусия Дортмунд
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 02.02.2019 г.
Час: 16:30

Борещият се за участие в Шампионската лига състав на Айнтрахт Франкфурт направи 2:2 в последния си мач в първенството. В него "орлите“ поделиха точките срещу Вердер Бремен, след като на два пъти им се наложи да наваксват изоставане в резултата. В момента селекцията на Адолф Хютер е на 5-то място в подреждането и има 31 точки. Торо, Абрахам и Чандлър са аут за домакините.

Борусия Дортмунд взе втора победа след подновяването на Бундеслигата, като разгроми с 5:1 на своя "Сигнал Идуна парк" предпоследния Хановер 96. Интрига имаше през първата част, докато резултатът беше само 1:0. "Жълто-черните" постигнаха своята 15-та победа дотук през сезона. За пръв път в историята си Борусия събира 48 точки след първите си 19 шампионатни мача. BVB поведе в резултата още в 24-та минута чрез Ашраф Хакими. През втората част възпитаниците на Люсиен Фавър вдигнаха оборотите и стигнаха до нови четири гола в последните 30 минути на двубоя. Марко Ройс вкара 12-ия си гол за сезона, а седем минути по-късно интригата вече беше ликвидирана с попаденията на Марио Гьотце и Рафаел Герейро. В 86-ата минута Бакалорц вкара почетен гол за гостите, но в последната минута Аксел Витсел се погрижи да върне преднината от четири гола за своите.

Така лидерът Борусия Дортмунд събра 48 точки и се откъсна и запазва дистанция от шест пункта пред шампиона Байерн. Аканджи е единственият отсъстващ за "жълто-черните“.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Борусия Дортмунд 1:2


Херта Берлин – Волфсбург
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 02.02.2019 г.
Час: 16:30

Херта направи домакинско 2:2 срещу Шалке 04 в последния си мач в първенството. Всичко по-интересно на терена се случи през първата част, когато паднаха и четирите попадения в мача. "Старата дама“ на два пъти изоставаше в резултата, но в крайна сметка играчите на Пал Дардай поделиха точките. В момента столичани са с 28 пункта и са на 7-мо място в подреждането. Лукасен и Каде са аут за домакините.

За разлика от есенния дял на шампионата, когато Волфсбург приключи полусезона с пет победи за последните си шест мача, "вълците“ не започнаха никак добре след подновяването на кампанията. В предишния кръг възпитаниците на Бруно Лабадия допуснаха втора последователна загуба, като този път Волфсбург падна с 0:3 у дома от Байер Леверкузен. "Вълците“ са на 8-мо място имат 28 точки. Контузените в тима са Азаоуи, Мехмеди, Камачо и Гинчек.

Прогноза: Херта Берлин – Волфсбург 2:2


Хофенхайм – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Райн-Некар Арена“, Зинсхайм
Дата: 02.02.2019 г.
Час: 16:30

След седем поредни мача без победа, в които Хофенхайм записа шест последователни равенства и загуба, в предишния кръг хората на Юлиан Нагелсман не срещнаха особени затруднения и се наложиха с 4:2 като гости на Фрайбург. Успехът придвижи "сините“ към местата, които дават право на участие в евротурнирите, като засега Хофенхайм е на 6-та позиция и е с 28 точки. Нуху и Руп са контузени за домакините.

Серията от четири поредни победи за новака Фортуня Дюселдорф, която не само че измъкна вестфалци от опасната зона, но и ги стабилизира за момента в класирането, приключи в предишния кръг, когато хората на Фридхелм Функел бяха разбити с 0:4 у дома от РБ Лайпциг. След поражението Фортуна остава с 21 точки е на 14-то място в колоната. Контенто, Соботка и Вайснер са аут.

Прогноза: Хофенхайм – Фортуна Дюселдорф 3:1


Нюрнберг – Вердер Бремен
Стадион: "Макс Морлок“, Нюрнберг
Дата: 02.02.2019 г.
Час: 16:30

Новакът Нюрнберг инкасира шеста поред и общо 12-та загуба до момента на сметката си. В предишния кръг "франките“ отстъпиха с 1:2 като гости на Майнц 05 и остават на последното 18-то място, като са с 11 точки. Бауер и Липерт са контузени за баварците.

Вердер направи домакинско 2:2 срещу Айнтрахт Франкфурт. "Бременските музиканти“ на два пъти повеждаха в резултата, но в крайна сметка спечелиха само точка, която да добавят към актива си, който в момента възлиза на общо 26. Северняците са на 11-то място в класирането, а за предстоящия двубой наставникът Флориан Кофелд не може да разчита на Цетерер и Бесте, които са контузени, а Баргрфред е наказан.

Прогноза: Нюрнберг – Вердер Бремен 0:1


Шалке 04 – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 02.02.2019 г.
Час: 19:30

След двете поредни победи, отборът на Шалке 04 направи 2:2 в последния си мач в Бундеслигата. "Кралскосините“ не успяха да победят столичния Херта, въпреки че на два пъти повеждаха в резултата. В крайна сметка хората на Доменико Тедеско вече имат 22 пункта и са на незавидното за отбор от техния ранг 12-то място във временното класиране. Стамбули, Шьопф, Скжибски и Емболо са с травми за домакините.

Късни голове донесоха втора поредна победа за амбициозния Борусия Мьонхенгладбах. Вестфалци се наложиха трудно с 2:0 у дома над Аугсбург. Така "жребчетата“ продължават да заемат 3-ото място в класирането, като имат 39 точки. Треньорът Дитер Хекинг не може да разчита на Дукуре и Рафаел, а Плеа е до последно под въпрос.

Прогноза: Шалке 04 – Борусия Мьонхенгладбах 2:3


Аугсбург – Майнц 05
Стадион: "WWK Арена“, Аугсбург
Дата: 03.02.2019 г.
Час: 16:30

Аугсбург по чудо все още не е в зоната на изпадащите, като основаната причина за късметът на баварците е, че и преките претенденти в борбата за оцеляване също трудно печелят точки. В предишния кръг хората на Мануел Баум записаха десети пореден двубой без успех в първенството и трета последователна загуба. Този път Аугсбург падна с 0:2 като гост от Борусия Мьонхенгладбах. В момента баварците са на спасителното 15-то място и имат 15 пункта, като са на точка от първия от отборите под чертата. Фрамбергер и Шибер са контузени за домакините.

Майнц 05 приключи отминалата календарна година с две поредни равенства, но пък започна новата с две последователни победи. В предишния кръг "червените“ се наложиха с 2:1 у дома над последния Нюрнберг. Така селекцията на Сандро Шварц събра 27 точки и се изкачи до 10-ото място в таблицата. Бел е наказан, а Адлер е контузен.

Прогноза: Аугсбург – Майнц 05 1:1


Щутгарт – Фрайбург
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена“, Щутгарт
Дата: 03.02.2019 г.
Час: 19:00

Щутгарт допусна четвърта поредна загуба в първенството. Този път "швабите“ очаквано бяха разбити с 1:4 като гости на шампиона Байерн Мюнхен. Поражението остави играчите на Маркус Вайнцийрл в зоната на изпадащите, като южняците са на 16-то място в колоната. Павар, Майер и Баумгартъл са с травми за Щутгарт.

Фрайбург също не започна добре новата 2019 г. Южняците са в серия от две загуби, като последната от тях бе допусната пред собствена публика и бе с 2:4 от Хофенхайм. Възпитаниците на Кристиан Щрайх са на 13-то място с 21 точки. Аут за гостите са Борело, Хьофлер и Клайндайнст.

Прогноза: Щутгарт – Фрайбург 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
473