Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата

Херта Берлин – Шалке 04
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 25.01.2019 г.
Час: 21:30

Херта започна с победа пролетния полусезон в Бундеслигата и даде заявка, че до самия край на кампанията столичният клуб ще е в борбата за местата, които гарантират участие в европейските клубни турнири. Играчите на Пал Дардай не срещнаха кой знае какви затруднения при гостуването си на последния Нюрнберг и спечелиха с 3:1. Така "старата дама“ вече е с 27 точки и заема 7-мо място в класирането. Лукасен, Каде и Леки са контузени.

Шалке 04 също стартира 2019 г. по начина, по който приключи предходната – с победа с 2:1 над коравия тим на Волфсбург. Въпреки успеха, действащият вицешампион от последната кампания продължава да е във втората половина на класирането и заема незавидната за него 12-та позиция и е с 21 точки. Аут за "кралскосините“ са МакКени, Ди Санто, Харит и Емболо.

Прогноза: Херта Берлин – Шалке 04 1:1


Борусия Мьохенгладбах – Аугсбург
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхенгладбах
Дата: 26.01.2019 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах започна с успех новата година. В предишния кръг "жребчетата“ се наложиха с минималното 1:0 над амбициозния Байер Леверкузен. Така хората на Дитер Хекинг бързо се върнаха към победите, след като в предишния кръг паднаха от съименника си от Дортмунд. Гладбах вече има 36 точки и се утвърди на 3-ото място в класирането. За предстоящия двубой отсъстващи за вестфалци са Дукуре и Рафаел, а Плеа и Джонсон са под въпрос.

Аугсбург записа девети пореден мач без победа в първенството. Този път баварците отстъпиха с 1:2 у дома от новака Фортуна Дюселдорф. Играчите на Мануел Баум, чието бъдеще начело на клуба е все по-несигурно, можеха да спечелят поне точка, но допуснаха гол в предпоследната минута на двубоя. Така Аугсбург остава на спасителното 15-то място и е с 15 точки в актива си. Шибер и Гьотце са под въпрос за гостите.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Аугсбург 3:0


Борусия Дортмунд – Хановер 96
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 26.01.2019 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд възстанови преднината си от шест точки пред Байерн Мюнхен в Бундеслигата. Футболистите на Люсиен Фавър спечелиха с минималното 1:0 гостуването си на друг отбор от челото на таблицата - РБ Лайпциг. Единственото попадение в срещата падна в 19-ата минута. Центриране от корнер на Лукаш Пишчек пред вратата на Лайпциг се озова в краката на Аксел Витсел, който с бомбен шут прати топката неспасяемо в мрежата на домакините. С успеха BVB има 45 пункта в актива си. Аканджи е контузен, а Ройс пък е под въпрос за "жълто-черните“.

Хановер 96 записа седми пореден мач без победа в първенството и втора последователна загуба. Този път клубът от Долна Саксония пак отстъпи с 0:1 пред собствена публика, само че от Вердер Бремен. Играчите на Андре Брайтенрайтер остават с 11 точки и са все така на предпоследното 17-то място в колоната. Фюлкрюг, Бебу, Маина, Хюберс и Фелипе са контузени за гостите.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Хановер 96 4:0


Фрайбург – Хофенхайм
Стадион: "Шварцвалдщадион“, Фрайбург
Дата: 26.01.2019 г.
Час: 16:30

Фрайбург пък допусна донякъде очаквана загуба на старата на пролетния полусезон. В предишния кръг южняците отстъпиха с 1:3 като гости на амбициозния Айнтрахт Франкфурт. Поражението остави възпитаниците на Кристиан Щрайх с 21 точки, а Фрайбург е на 13-то място в колоната. Клайнденщад, Салай и Хьофлер са отсъстващи за домакините.

След шест поредни равенства, Хофенхайм допусна загуба в подновяващия предишен кръг. В него "сините“ паднаха с 1:3 у дома от Байерн Мюнхен, като играчите на Юлиан Нагелсман ще трябва да хвърлят много усилия, за да успеят отново да играят в европейските клубни турнири през идната кампания. В момента Хофе е на 8-мо място и е с 25 точки. Контузените в тима са Руп и Нордвайт, а Бичакчич е под въпрос.

Прогноза: Фрайбург – Хофенхайм 1:2


Майнц 05 – Нюрнберг
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 26.01.2019 г.
Час: 16:30

Майнц 05 записа шести успех на сметката си и започна с победа новата година. "Червените“ имаха комфортна преднина от три гола, като им се наложи да треперят до края при гостуването си на Щутгарт, но удържаха триумфа за крайното 3:2. Така Майнц вече има 24 точки и в момента е на 11-то място. Наставникът Сандро Шварц не може да разчита на Муене, Бергрийн и Адлер.

Пета поредна загуба и 12 последователни кръга без победа за новака Нюрнберг. Така "франките“ продължават да са на последното 18-то място с 11 точки. Този път играчите на Михаел Кьолнер отстъпиха с 1:3 у дома от Херта Берлин. Баварците трябва драстично да подобрят играта си, ако искат да се надяват на оцеляване през текущата кампания. Бауер, Годен и Липерт са контузени.

Прогноза: Майнц 05 – Нюрнберг 2:0


Волфсбург – Байер Леверкузен
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 26.01.2019 г.
Час: 16:30

Отличната серия на Волфсбург от шест поредни мача без загуба, в която "вълците“ постигнаха пет успеха, приключи преди по-малко от седмица. В откриващия полусезона кръг играчите на Бруно Лабадия отстъпиха с 1:2 като гости на Шалке 04. Поражението остави Волфсбург с 28 точки, а отборът вече е на 6-то място в класирането. Гинчек, Тисеран и Камачо са контузени за домакините.

Петер Бош започна със загуба престоя си начело на Байер Леверкузен. Холандецът, който изкара крайно неуспешен кратък период начело на Борусия Дортмунд, замени Хайко Херлих начело на "аспирините“, но още в първия си мач като треньор на новия си клуб отстъпи с 0:1 у дома от Борусия Мьонхенгладбах. Поражението остави Байер с 24 точки, а съставът е на 10-то място в подреждането. Поянпало и Рестос са контузени.

Прогноза: Волфсбург – Байер Леверкузен 2:2


Вердер Бремен – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 26.01.2019 г.
Час: 19:30

Вердер започна с минимален успех пролетния полусезон, надигравайки с 1:0 намиращия се в зоната на изпадащите състав на Хановер 96. Така "бременските музиканти“ вече имат 25 точки и се изкачиха до 9-ата позиция в таблицата. За предстоящия двубой треньорът на северняците Флориан Кофелд няма да може да разчита на Йохансон и Цетерер.

Айнтрахт също стартира за победа календарната 2019 г. "Орлите“ сразиха с 3:1 у дома тима на Фрайбург и отново се намесиха с пълна сила в битката за място в Топ 4. Възпитаниците на Адолф Хютер има 30 точки и е на 5-то място, като е само на точка от РБ Лайпциг. Отсъстващия за визитата край река Везер са Фернандеш и Торо, а Гачинович е под въпрос.

Прогноза: Вердер Бремен – Айнтрахт Франкфурт 1:3


Фортуна Дюселдорф – РБ Лайпциг
Стадион: "Еспирит Арена“, Дюселдорф
Дата: 27.01.2019 г.
Час: 19:00

Новакът Фортуна Дюселдорф записа четвърти последователен успех в Бундеслигата и втори далеч от дома. В предишния кръг вестфалци се наложиха с 2:1 като гости на Аугсбург и то след победен гол минута преди края на редовното време. По този начин Фортуна продължи възхода си, а само допреди няколко кръга тимът на Фридхелм Функел бе здраво закотвен в зоната на изпадащите. В момента съставът от Дюселдорф е на 14-ото място с 21 точки. Цимер, Соботка, Ловрен и Контенто продължават да са в лазарета на домакините.

Вече в осем поредни мача в първенството клубът на РБ Лайпциг е в серия, в която всеки успех е последван от загуба. Преди седмица "червените бикове“ отстъпиха с 0:1 у дома от Борусия Дортмунд и заплетоха допълнително пъзела за Топ 4 в шампионата. Селекцията на Ралф Рангник е на 4-та позиция с 31 пункта, но преследвачите дишат във врата на състава от източната част на Германия. За гостуването в Дюселдорф аут за Лайпциг са Упамекано и Хайдара.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – РБ Лайпциг 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
469