Санчо не планира да сменя клуба


Н. Гавазов

Санчо не планира да сменя клуба

Крилото на Борусия  Дортмунд Джейдън Санчо заяви, че в обозримо бъдеще няма намерение да сменя клуба. Напомняме, че футболистът се отчая да чака своя шанс в Манчестър Сити и през лятото на 2017 година замина за Дортмунд с трансфер от 8 милиона паунда. През този сезон футболистът се превърна в една от главните млади звезди на Бундеслигата, като в 24 мача за Борусия вкара 7 гола и отдаде 10 асистенции.

Пресата редовно изпраща Санчо обратно в родината му, но 18-годишният англичанин вижда бъдещето си в Дортмунд.

"Да, планирам да остана тук. Просто искам да играя футбол и тук имам тази възможност. Точно сега съм щастлив.

Бях много притеснен за езиковата бариера, но когато пристигнах тук, всички говореха английски и за мен стана  много по-комфортно. Моят немски все още остава далеч от желаното, но уча, трябва да уча.

Много добре се адаптирах. Разбира се, първоначално ми бе малко трудно, защото се оказах далече от дома си. Но семейството ми много ми помогна - също както и клуба.

Преместването в чужбина се оказа не толкова трудно. Тъй като съм млад и постоянно се намирам вън от дома си, за мен е достатъчно комфортно. Помислих си: "Германия? Защо не?". И погледнете как се разви всичко.  

Някои хора говореха, че не са сигурни за намеренията ми да напусна родния си дом и близките ми хора, но ми се струва, че се получи  много добре", заяви Санчо.

  Сподели
409