Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата

Фрайбург – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Шварцвалд“, Фрайбург
Дата: 26.10.2018 г.
Час: 21:30

Тимът на Фрайбург записа трети последователен двубой без победа в първенството и второ поред реми. Този път южняците направиха 1:1 като гости на амбициозния тим на Херта. Със спечелената точка възпитаниците на Кристиан Щрайх вече имат 9 пункта и са на 11-та позиция. Гондорф, Нидерлехнер и Станко са контузени за домакините.

Борусия Мьонхенгладбах постигна пета победа от началото на сезона, след като този път "жребчетата“ разбиха с 4:0 Майнц 05. Така вестфалци вече имат 17 точки и се изкачиха на 2-ото място в подреждането, като със същия актив е и Вердер, чийто показатели обаче са по-лоши. За предстоящия двубой наставникът на гостите Дитер Хекинг няма да може да разчита на Рафаел и Бейер.

Прогноза: Фрайбург – Борусия Мьонхенгладбах 1:3


Борусия Дортмунд – Херта Берлин
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 27.10.2018 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд продължава да се представя изключително силно в Бундеслигата, след като в среща от 8-ия кръг разби с 4:0 Щутгарт при гостуването си на стадион "Мерцедес-Бенц Арена". Джейдън Санчо (2), Марко Ройс (23), Пако Алкасер (26) и Максимилиан Филип (85) донесоха нова изразителна победа за вестфалци. Така "жълто-черните“ продължават без загуба в германския елит и отборът е лидер в класирането с актив от 20 точки - на 3 пункта пред съименника от Мьонхенгладбах и Вердери, и на 4 от шампиона Байерн. Аканджи, Толян, Шмелцер и Герейро са контузени за домакините.

Борусия изнесе истински рецитал на Атлетико Мадрид през седмицата и разби амбициозния испански клуб с 4:0 в двубой от Шампионската лига.

Херта записа второ поредно реми в първенството. В предишния кръг столичани направиха 1:1 у дома срещу Фрайбург. С точката хората на Пал Дардай вече имат общо 15 и към момента са на 6-та позиция. За тежката визита в Дортмунд отсъстващи за "старата дама“ са Каде, Мителщад, Герсбек и Пекарик.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Херта Берлин 2:0


Фортуна Дюселдорф – Волфсбург
Стадион: "Еспирит Арена“, Дюселдорф
Дата: 27.10.2018 г.
Час: 16:30

Четвъртата поредна загуба и общо пета от началото на сезона изпрати новака Фортуна Дюселдорф на последното 18-то място в класирането. Този път вестфалци бяха унизени с 1:7 като гости на Айнтрахт Франкфурт, а бъдещето на треньора Фридхелм Функел е поставено на карта. Ловрен, Хофман, Контенто и Веснер са аут за домакините.

Волфсбург започна сезона добре и записа две победи, но след това последва спад във формата на "вълците“, които нямат успех вече в шест поредни мача. В предишния кръг футболистите на Бруно Лабадия отстъпиха с 1:3 у дома от първенеца Байерн Мюнхен. Поражението остави Волфсбург с 9 точки, а тимът е на 10-то място. Камачо, Азаоуи и Брума са аут.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Волфсбург 0:1


Хановер 96 – Аугсбург
Стадион: "HDI Арена“, Хановер
Дата: 27.10.2018 г.
Час: 16:30

Гол в 94-ата минута лиши състава на Хановер 96 от това да запише втори успех за кампанията. Клубът от Долна Саксония водеше с 2:1 до самия край при гостуването си на Байер Леверкузен, но в крайна сметка селекцията на Андре Брайтенрайтер трябваше да се задоволи само с точка. В момента Хановер 96 има общо 6 пункта и е на 15-то място, непосредствено над опасната зона. Фелипе е наказан, а Хюберс, Приб и Бебу са с контузии.

Аугсбург пък направи 0:0 у дома срещу коравия тим на РБ Лайпциг, като това бе първия мач за баварците от началото на сезона, в който баварците нито допуснаха, но и не отбелязаха гол. В момента предвожданият от Мануел Баум клуб има 9 точки и е на 9-то място в класирането. Стафилидис, Кордова и Чи са контузени.

Прогноза: Хановер 96 – Аугсбург 1:1


Хофенхайм – Щутгарт
Стадион: "Райн-Некар Арена“, Зинсхайм
Дата: 27.10.2018 г.
Час: 19:30

Хофенхайм прекъсна серията от две поредни загуби и след осъществен пълен обрат през второто полувреме се поздрави с успех за крайното 3:1 като гост на новака Нюрнберг. По този начин възпитаниците на младия Юлиан Нагелсман вече имат 10 точки и успяха да се придвижат до 8-ото място в колоната. Ау за Хофе са Пош, Амири, Руп и Битенкур.

Маркус Вайнцийрл започна с тежко поражение престоя си начело на Щутгарт. "Швабите“ бяха разбити с 0:4 у дома от лидера Борусия Дортмунд, като южняците остават с 5 точки са все така в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 17-то място. Донис, Климент, Кемпф и Майер продължават да са с травми за Щутгарт.

Прогноза: Хофенхайм – Щутгарт 2:1


Нюрнберг – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Макс Морлок“, Нюрнберг
Дата: 28.10.2018 г.
Час: 14:30

Нюрнберг инкасира четвърто поражение за сезона, когато в последния си мач от Бундеслигата загуби с 1:3 у дома от Хофенхайм. "Франките“ водеха през първата част, но след почивката баварците допуснаха обрат. Така клубът от едноименния град остава с 8 точки и е на 14-то място в таблицата. Ишак и Липерт са с травми.

Айнтрахт Франкфурт унизи със 7:1 у дома другия новак – Фортуна Дюселдорф, в двубой от предишния кръг в първенството. Над всички за "орлите“ бе младият сърбин Лука Йович, който разсипа съперника и отбеляза цели пет гола, а два добави Халер. По този начин играчите на Адолф Хютер вече имат 13 точки и се изкачиха на 7-мо място в класирането. Пасиенсия, Салседо и Чандлър са контузени.

Прогноза: Нюрнберг – Айнтрахт Франкфурт 0:2


РБ Лайпциг – Шалке 04
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 28.10.2018 г.
Час: 16:30

Серията от три поредни победи за РБ Лайпциг приключи в предишния кръг, когато "червените бикове“ направиха нулево реми като гости на Аугсбург. Въпреки това, тимът от източната част на Германия няма загуба вече в седем последователни мача. РБ Лайпциг е с 15 точки и е на 5-то място. Двубоят със сигурност ще е специален за треньора на домакините Ралф Рангник, който изкара много години именно начело на Шалке 04. Форсберг и Сабицер са под въпрос за домакините и по всяка вероятност ще пропуснат мача.

Шалке 04 отново допусна загуба, която е шеста за действащия вицешампион за текущата кампания. След двете победи, постигнати до предишния кръг, този път "кралскосините“ паднаха с 0:2 у дома от намиращия се във форма тим на Вердер. Вестфалци остават с 6 точки и са на 16-то място в подреждането. Тушер, Ферман, Стамбули и Емболо са контузени, а Очипка е под въпрос.

Прогноза: РБ Лайпциг – Шалке 04 3:2


Вердер Бремен – Байер Леверкузен
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 28.10.2018 г.
Час: 19:00

Вердер Бремен записа нова победа в Бундеслигата, с което се завърна на втора позиция в класирането на три точки от лидера Борусия Дортмунд. "Бременските музиканти" надвиха намиращият се в криза тим на Шалке 04 с 2:0 и то в миньорския град. Страхотен мач направи 21-годишният играч на гостите Максимилиан Егещайн. Юношата на Вердер вкара и двата гола, като първото попадение падна две минути преди почивката, а в 66-ата младокът удвои. Северняците са 3-ти с актив от 17 точки, с колкото е и Борусия Мьонхенгладбах, който обаче е с по-добри показатели. Аут за домакините са Кьойпер, Капинос, Йохансон и Баргфред.

Байер Леверкузен записа второ поредно равенство в първенството. Този път "аспирините“ се спасиха от домакинска загуба след гол в 94-ата минута за крайното 2:2 срещу Хановер 96. В момента селекцията на Хайко Херлих е на 13-то място и е с 8 точки. Поянпало и Арангис са с травми за гостите.

Прогноза: Вердер Бремен – Байер Леверкузен 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
580