Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 6-ти кръг на Бундеслигата

Хофенхайм – РБ Лайпциг
Стадион: "Райн-Некар Арена“, Зинсхайм
Дата: 29.09.2018 г.
Час: 16:30

Съставът на Хофенхайм записа втори успех за сезона и първи далеч от дома. В междинния кръг "сините“ се наложиха с 3:1 като гости на Хановер 96. Така играчите на Юлиан Нагелсман вече имат 7 точки и засега са на 9-то място в класирането. Руп, Амири, Гайгер и Демирбай продължават да лекуват травми за Хофе.

РБ Лайпциг също постигна втора победа за кампанията. През седмицата тимът от Източна Германия срази с 2:0 Щутгарт и записа втори последователен успех пред собствена публика. В момента "червените бикове“ са с 8 пункта и се намират на 8-ма позиция в колоната.

Прогноза: Хофенхайм – РБ Лайпциг 3:2


Нюрнберг – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Макс Морлок“, Нюрнберг
Дата: 29.09.2018 г.
Час: 16:30

Новакът Нюрнберг допусна втора загуба за сезона и първа далеч от дома. В междинния кръг "франките“ бяха унизени с 0:7 от гранда Борусия Дортмунд. Баварците остават с 5 точки и са на 14-то място в подреждането. Липерт и Сали са аут за домакините.

Фортуна Дюселдорф, който е другият новак през настоящата кампания, също загуби мача си през седмицата. Клубът от столицата на провинция Северен-Рейн Вестфалия отстъпи с 1:2 у дома от Байер Леверкузен. Фортуна остава с 5 точки и е на 13-то място в класирането. Хофман, Контенто и Раман са под въпрос за гостите.

Прогноза: Нюрнберг – Фортуна Дюселдорф 1:0


Шалке 04 – Майнц 05
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 29.09.2018 г.
Час: 16:30

Шалке 04 загуби с 0:1 при визитата си на Фрайбург и остава твърдо на дъното без нито една спечелена точка. Едва ли някой е очаквал, че след първите пет кръга вицешампионът от последната кампания ще е единственият отбор без какъвто и да е актив. Бъдещото на Доменико Тедеско начело на "кралскосините“ вече е поставено под въпрос. Контузени за домакините са Стамбули, Очипка и Ритер.

Майнц 05 записа втори пореден мач без успех в Бундеслигата, след като през седмицата "червените“ направиха 0:0 у дома срещ Волфсбург. В момента селекцията на Сандро Шварц е 8 точки и се намира на 7-мо място в класирането. Бергрийн, Холтман и Адлер са контузени за Майнц 05.

Прогноза: Шалке 04 – Майнц 05 2:1


Щутгарт – Вердер Бремен
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена“, Щутгарт
Дата: 29.09.2018 г.
Час: 16:30

Тимът на Щутгарт продължава да е един от трите клуба в Бундеслигата, които нямат победа в актива си след първите пет кръга на сезона. "Швабите“ завършиха миналогодишната кампания с много силен финален рейд, но започнаха текущата под очакванията. В момента играчите на Тайфун Коркут имат само 2 точки, които им отреждат предпоследното 17-то място. През седмицата Щутгарт отстъпи с 0:2 като гост на РБ Лайпциг. Аут за тима са Климент, Кемпф и Майер.

Вердер пък е в противоположния край. "Бременските музиканти“ са непобедени от началото на сезона. В момента северняците имат 11 точки и се намират на 3-та позиция в таблицата, като са само на два пункта от лидера Байерн. През седмицата възпитаниците на Флориан Кохфелд се наложиха с 3:1 у дома над Херта и нанесоха първа загуба на съперника. За визитата на юг отсъстващи за Вердер са Капинос, Йохансон и Мойсандер, а Шахин е под въпрос.

Прогноза: Щутгарт – Вердер Бремен 1:3


Волфсбург – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 29.09.2018 г.
Час: 16:30

След силния старт на сезона, започнал с две поредни победи, сега тимът на Волфсбург е в серия от три последователни мача без успех в първенството. В междинния кръг "вълците“ направиха нулево реми като гости на Майнц 05. С добавената точка играчите на Бруно Лабадия вече имат 8 и се намират на 6-то място в класирането. Гилаводжи и Азаоуи са с травми за домакините.

Борусия Мьонхенгладбах постигна трети успех за сезона, като и този път победата бе изкована пред собствена публика. В междинния кръг вестфалци се наложиха с 3:1 над Айнтрахт Франкфурт. Така "жребчетата“ вече имат 10 точки и са на 5-то място в подреждането. Треньорът Дитер Хекинг не може да разчита на Дърмич, Рафаел и Щиндъл.

Прогноза: Волфсбург – Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Байер Леверкузен – Борусия Дортмунд
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 29.09.2018 г.
Час: 19:30

След тежкия старт на сезона и трите допуснати загуби, сега тимът на Байер Леверкузен започва постепенно да се съвзема. През седмицата "аспирините“ постигнаха втора поредна победа в първенството. Този път предвожданият от Хайко Херлих състав се наложи с 2:1 като гост на новака Фортуна Дюселдорф. Байер вече е с 6 точки и е на 11-то място. Отсъстващи за домакините са Белараби, Баумгартлингер, Рестос и Поянпало.

Борусия Дортмунд записа разгромен успех над Нюрнберг със звучното 7:0 в мач от междинния пети кръг на Бундеслигата. Това бе най-изразителният успех от началото на сезона за "жълто-черните", а с него тимът намали на 2 точки пасива си спрямо лидера в класирането Байерн, като в момента вестфалци са с 11 пункта. Страхотен мач за "жълто-черните" направиха младият Якуб Бруун Барсен и капитанът Марко Ройс, които се разписаха през първото полувреме. През втората част Ройс добави още един гол и асистенция, а Ларсен подаде на Марко при отлично взаимодействие между двамата за четвъртия гол на домакините. Четвърт час преди края на редовното време се разписа и централният защитник на вестфалци Мануел Аканджи, а към края Санчо и Вайгъл добавиха още две попадения за домакините. Герейро е под въпрос за гостите.

Прогноза: Байер Леверкузен – Борусия Дортмунд 1:2


Айнтрахт Франкфурт – Хановер 96
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 30.09.2018 г.
Час: 16:30

Колебливите изяви на Айнтрахт продължиха и в междинния кръг през седмицата, когато "орлите“ допуснаха трета загуба за сезона. Този път играчите на Ади Хютер отстъпиха 1:3 от Борусия Мьонхенглабах и вече са на 15-то място в класирането с 4 точки. Пасиенсия, Салседо и Чандлър са контузени за домакините.

Хановер 96 пък е дори по-неубедителен и от предстоящия съперник. Клубът от провинция Долна Саксония е един от трите отбора в първенството, които все още не са записвали победа от началото на сезона. Възпитаниците на Андре Брайтенрайтер започнаха кампанията с две ремита, а сега са в серия от три последователни загуби. През седмицата Хановер отстъпи с 1:3 у дома от Хофенхайм и е на 16-то място с 2 пункта. Приб, Базее и Хюберс са контузени.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Хановер 96 2:0


Аугсбург – Фрайбург
Стадион: "WWK  Арена“, Аугсбург
Дата: 30.09.2018 г.
Час: 19:00

Байерн Мюнхен допусна малко очаквано равенство - 1:1 с Аугсбург, в двубой от междинния пети кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена". По този начин за първи път този сезон играчите на Мануел Баум направиха така, че именитият съперник да изгуби точки след седем успеха във всички турнири. Шампионите направиха куп пропуски към края на първото полувреме и в началото на второто заслужено откриха резултата чрез Ариен Робен.  Само четири минути преди края на срещата гостите реализираха чрез Феликс Гьотце. Централният защитник, който премина в Аугсбург именно от Байерн през лятото, реализира с гърди. По-малкият брат на Марио Гьотце засече опит за удар на свой съотборник. Така баварците вече са с 5 точки, като се намират на 12-то място. Жи, Йенсен и Стафилидис са под въпрос.

Фрайбург постигна втора поредна победа в първенството. Този път южняците се наложиха с минималното 1:0 у дома над намиращия се в криза Шалке 04. Така хората на Кристиан Щрайх вече имат 7 пункта и са на 10-то място в класирането. Лазаретът на Фрайбург е пълен и в него са Клайндист, Нидермайер, Кюблер, Франц, Станко и Борело.

Прогноза: Аугсбург – Фрайбург 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
528