Анонс на 4-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 4-ти кръг на Бундеслигата

Щутгарт – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена“, Щутгарт
Дата: 21.09.2018 г.
Час: 21:30

Щутгарт продължава да търси първи успех за новия сезон. След като започна с две загуби, в предишния кръг "швабите“ направиха зрелищно 3:3 като гости на Фрайбруг. Двубоят бе много динамичен и премина през редица обрати, но в крайна сметка двата тима поделиха точките. Играчите на Тайфун Коркут са на 16-то място в подреждането. Климент, Кемпф и Майер са с травми.

Фортуна Дюселдорф отново е сред най-силните в Германия. Изминалият сезон и спечелената промоция за елитната дивизия се оказаха истински успех за клуба от столицата на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Въпреки сравнително ограничения бюджет на "червените", Фортуна успя да спечели Втора Бундеслига. Сега целта пред играчите на Фридхелм Функел ще е да запазят елитния си статут, но това няма да е никак лесно. Въпреки това, вестфалци спечелиха първа победа и то над участника в Шампионската лига Хофенхайм с 2:1. Хофман, Думан и Контенто са под въпрос.

Прогноза: Щутгарт – Фортуна Дюселдорф 2:1


Аугсбург – Вердер Бремен
Стадион: "WWK Арена“, Аугсбург
Дата: 22.09.2018 г.
Час: 16:30

Аугсбург допусна първа загуба за сезона, след като в последния си мач от първенството баварците паднаха драматично с 1:2 като гости на Майнц 05. Всичко най-интересно в този двубой се случи след 80-ата минута. Първо играчите на Мануел Баум откриха, но допусна обрат и в крайна сметка не спечелиха никакви точки. Баварците са с 4 пункта и заемат 9-та позиция. Джи, Йенсен и Шибер са контузени.

Гол в 92-ата минута лиши състава на Вердер Бремен от това да запише втора победа в Бундеслигата. Северняците водеха с 1:0 при домакинството си на новака Нюрнберг, но в крайна сметка двубоят завърши наравно – 1:1. Въпреки това, играчите на Флориан Кохфелд продължават да нямат загуба от началото на сезона и са с 5 точки, които към момента им отреждат 7-ото място. Капинос, Йохансон и Калдирола със сигурност пропускат двубоя в Аугсбург.

Прогноза: Аугсбург – Вердер Бремен 1:1


Херта Берлин – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 22.09.2018 г.
Час: 16:30

Херта започна силно новия сезон и записа две поредни победи. В последния си мач от Бундеслигата "старата дама“ бе близо до трети успех, но завърши 2:2 като гост на Волфсбург в интригуващ двубой, в който паднаха два гола в добавеното време на срещата. В момента столичани са със 7 пункта и заемат 4-та позиция. Торунарига, Крафт и Рекик са с травми за домакините.

Борусия Мьонхенгладбах е друг добре представящ се тим. Активът на вестфалци е сходен с този на предстоящия съперник, но играчите на Дитер Хекинг са на 5-то място в подреждането. В предишния кръг "жребчетата“ победиха с 2:1 участника в Шампионската лига Шалке 04. Дърмич и Рафаел са под въпрос за визитата в столицата.

Прогноза: Херта Берлин – Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Хофенхайм – Борусия Дортмунд
Стадион: "Райн-Некар Арена“, Зинсхайм
Дата: 22.09.2018 г.
Час: 16:30

Хофенхайм започна колебливо настоящата кампания. В предишния кръг "сините“ записаха втора загуба, като поражението бе малко очаквано – с 1:2 като гости на новака Фортуна Дюселдорф. В момента Хофе са 11-ти и имат 3 точки. Класирането за групите на Шампионската лига е истинско постижение за клуба от Зинсхайм, който стана първия тим от село, класирал се за тази фаза от най-престижния клубен турнир на Стария континент. Пред Хофе стои на дневен ред предизвикателството да се справи успешно два фронта, тъй като участието в Европа може да се окаже по-трудно. През седмицата играчите на Юлиан Нагелсман бяха близо до исторически успех, но завършиха 2:2 като гости на опитния Шахтьор Донецк. Амири, Руп, Гайгер и Руху са контузени.

Борусия Дортмунд постигна втори успех за сезона, след като в предишния кръг вестфалци сразиха с 3:1 у дома тима на Айнтрахт Франкфурт. Така играчите на Лусиен Фавър вече са със 7 пункта и заемат 2-ото място във временното класиране. "Жълто-черните“ също започнаха с успех тазгодишното си участие в Шампионската лига и се наложиха трудно с 1:0 като гости над белгийския ФК Брюж. За тежката визита в Зинсхайм аут за Борусия са Топрак и Герейро, а Дилейни е под въпрос.

Прогноза: Хофенхайм – Борусия Дортмунд 2:3


Нюрнберг – Хановер 96
Стадион: "Макс Морлок“, Нюрнберг
Дата: 22.09.2018 г.
Час: 16:30

Нюрнберг се спаси от загуба след гол в 92-ата минута на бившия играч на Лудогорец – Върджил Мисиджан, който донесе точката за крайното 1:1 при визитата на новия си клуб срещу Вердер Бремен. Така баварците вече имат 2 пункта, като продължават да търсят първи успех за сезона. В момента "франките“ се намират на 14-та позиция. Евртон, Ишак и Липерт са с травми.

Едно място по-нагоре пък е съставът на Хановер 96, който е с идентични показатели с предстоящия опонент. В предишния кръг играчите на Андре Брайтенрайтер допуснаха първа загуба, отстъпвайки с 2:3 като гости на РБ Лайпциг. Приб и Хюберс са контузени.

Прогноза: Нюрнберг – Хановер 96 2:1


Волфсбург – Фрайбург
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 22.09.2018 г.
Час: 16:30

Волфсбург прекъсна серията от две поредни победи, но въпреки това "вълците“ демонстрираха характер и се спасиха от загуба след късни голове у дома срещу Херта за крайното 2:2. Селекцията на Бруно Лабадия е на 3-то място и има 7 точки в актива си. Гилаводжи, Камачо и Азаоуи са с травми за домакините.

Фрайбург се спаси от това да инкасира трета поредна загуба, след като в предишния кръг южняците направиха зрелищно 3:3 у дома срещу Щутгарт. Възпитаниците на Кристиан Щрайх спечелиха първа точка за кампанията, но въпреки това остават на 15-то място в подреждането. Щенцел е наказан, а Клайнденст и Станко са контузени.

Прогноза: Волфсбург – Фрайбург 3:1


Байер Леверкузен – Майнц 05
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 23.09.2018 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен зае последното 18-то място след първите три кръга на сезона. "Аспирините“ допуснаха трета поредна загуба, тъй като в предишния кръг отстъпиха донякъде очаквано с 1:3 като гости на шампиона Байерн Мюнхен. Хайко Херлих има редица кадрови проблеми и не може да разчита на Белараби, Баумгартлингер, Рестос, Поянпало и Арангис.

Майнц 05 пък записа втори успех за кампанията и все още няма загуба. В предишния кръг "червените“ осъществиха късен обрат у дома срещу Аугсбург за крайното 2:1. По този начин възпитаниците на Сандро Шварц вече са със 7 точки и се намират на 6-то място в таблицата. Холтман, Хак, Адлер и Бергрийн са аут.

Прогноза: Байер Леверкузен – Майнц 05 2:1


Айнтрахт Франкфурт – РБ Лайпциг
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 22.09.2018 г.
Час: 16:30

Айнтрахт записа втора поредна загуба и отстъпи с 1:3 като гост на Борусия Дортмунд. Поражението остави "орлите“ с 3 точки, които в момента се намират на 12-то място. Треньорът Ади Хютер не може да разчита на Вилемс, Пасиенсия, Салседо, Чандлър и Жералдеш.

РБ Лайпциг пък постигна първи успех за сезона, след като преди седмица "червените бикове“ се наложиха с 3:2 у дома над Хановер 96. Така хората на Ралф Рангник вече имат 4 точки и са на 10-то място в колоната. Аут за предстоящия двубой са Клостерман, Мюлер и Сарачи.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – РБ Лайпциг 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
577