Анонс на 2-ри кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 2-ри кръг на Бундеслигата

Хановер 96 – Борусия Дортмунд
Стадион: "HDI Арена“, Хановер
Дата: 31.08.2018 г.
Час: 21:30

Отборът на Хановер 96 преживя своя катарзис, след като през миналогодишния сезон бе със статут на новак след изпадането си преди две години. Клубът от Долна Саксония показа, че заслужава място в елитната дивизия и през последната кампания завърши на 13-то място с 39 пункта.

Новите в редиците на предвождания от Андре Брайтенрайтер клуб са Уолъс (Хамбургер ШФ), Харагучи (Херта), Елез (Риека) и Вимер (Стоук Сити).

В първия кръг от сезона долносаксонци бяха на пет минути от това да стартират с успех, но в крайна сметка започнаха с равенство 1:1 като гости на Вердер.

Последният сезон за Борусия Дортмунд бе доста динамичен. Тимът започна под ръководството на Петер Бош, който стартира добре, но бързо дойде спадът и последвалото уволнение. На негово място дойде Петер Щьогер, под чието ръководство пък Кьолн предопредели съдбата си и впоследствие изпадна.

Сега начело на вестфалци е швейцарецът Лусиен Фавър, който има предишна визитка в Бундеслигата, тъй като е бил начело на Херта Берлин и на съименника от Мьонхенгладбах. За последно специалистът бе треньор на френския Ница.

Новите в Дортмунд са Диало (Майнц 05), Витцел (Тянджин), Дилейни (Вердер Бремен), Волф (Айнтрахт Франкфурт) и Хитц (Аугсбург).

"Жълто-черните“ започнаха вихрено кампанията и в първия си мач допуснаха гол след по-малко от минута игра, но бързо взеха нещата в свои ръце и разбиха с 4:1 тима на РБ Лайпциг.

Прогноза: Хановер 96 – Борусия Дортмунд 1:3


Аугсбург – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "WWK Арена“, Аугсбург
Дата: 01.09.2018 г.
Час: 16:30

И през настоящия сезон Аугсбург ще се стреми да се стабилизира в Бундеслигата. След силната кампания през 2014/15 и класирането на тогава на 5-то място в крайното подреждане, очакванията към баварците се повишиха и това им изигра лоша шега, като зачестиха и треньорките рокади. През последния сезон играчите на Мануел Баум, който стабилизира отбора, имаха известни трудности, но важното е, че не допуснаха съществен спад, който да им коства мястото в елита, завършвайки на 12-то място с 41 пункта.

В първия кръг от кампанията баварците започнаха с успех с 2:1 като гости на новака Фортуна Дюселдорф.

Борусия Мьонхенгладбах стартира новата кампания с големи амбиции отново да бъде фактор в немския шампионат. Преди две години отборът се раздели Андре Шуберт, а неговото място зае опитният Дитер Хекинг. Големият проблем в редиците на "жребчетата" бе липсата на достатъчно дълбочина в състава. Отборът игра в групите на Шампионската лига през сезон 2016/17, но това отне много от силите на вестфалци. Сега Гладбах може спокойно да се съсредоточи за място в Топ 6, тъй като през последния сезон тимът завърши на 9-та позиция с 47 точки.

Звездата на френския Ница – Алесан Плеа, акостира на "Борусия Парк". Другите нови са Поулсен (Мидтиланд) и Ланг (Тотнъм).

Преди седмица Гладбах започна с успех сезона, налагайки се на собствен терен с 2:0 над Байер Леверкузен, който ще бъде и един от основните претенденти на отбора в борбата за челните позиции.

Прогноза: Аугсубрг – Борусия Мьонхенгладбах 1:2


Байер Леверкузен – Волфсбург
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 01.09.2018 г.
Час: 16:30

Тимът на Байер Леверкузен пропусна "златна" възможност да играе в групите на Шампионската лига. "Аспирините" завършиха на 5-то място с 55 точки, с колкото бяха тимовете на Хофенхайм и Борусия Дортмунд, но отново съдбата обърна гръб на тима така, както го направи няколко пъти преди години, само че по още по-драматичен начин, когато Байер изтърва титлата в последния кръг.

Сега хората на Хайко Херлих ще трябва да се задоволят с участие в Лига Европа, като тимът има сили да се завърне в Топ 4, макар и при ожесточената конкуренция. Иначе новите в редиците на "аспирините" са Паулиньо (Вашку да Гама), Вайзер (Херта), Храдецки (Айнтрахт Франкфурт).

Въпреки това, Байер започна с поражение с 0:2 като гост срещу Борусия Мьонхенгладбах.

Волфсург започна сезона с донякъде изненадващ успех с 2:1 над амбициозния Шалке 04. Двубоят беше изключително напрегнат и беше белязан от спорно съдийство и употребата на системата за Видеоасистент рефер. Решаващият гол падна в добавеното време, когато резервата Даниел Гинчек вкара за домакините.

Иначе Волфсбург отново се спаси в последния момент, въпреки че игра два поредни баража за оставане. Тимът завърши на 16-то място с 33 точки, а на плейофите демонстрира, че е по-класният тим от Холщайн Кил след два успеха – 1:0 и 3:1.

Сега "вълците", които са шампиони от 2009 г., са решени това да не се повтаря. До момента бяха похарчени над 34 млн. евро за трансфери и новите са Гинчек (Щутгарт), Вегхортс (АЗ Алкмаар), Тисеран (Инголщад) и Клаус (Хановер 96).

Прогноза: Байер Леверкузен – Волфсбург 2:1

Айнтрахт Франкфурт – Вердер Бремен
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 01.09.2018 г.
Час: 16:30

Айнтрахт Франкфурт постепенно започна да се утвърждава сред водещите клубове в Бундеслигата. Красноречиво доказателство за това е спечелената Купа на Германия през последния сезон, когато на финала в Берлин "орлите" сразиха с 3:1 абсолютния фаворит Байерн Мюнхен. Така Айнтрахт си гарантира и участие в груповата фаза на Лига Европа. Иначе тимът завърши на 8-мо място с актив от 49 точки.

През лятото Айнтрахт бе оглавен от нов треньор в лицето на Ади Хютер, който пък през изминалия сезон изведе швейцарския Йънг Бойс до титла в местното първенство. С него новите в клуба са Н'Дика (Оксер), Пасиенсия (Порто), Рьонов (Брьондби), Салседо (Чивас) и Мюлер (Хамбургер ШФ).

В първия кръг от сезона "орлите“ победиха с 2:0 състава на Фрайбург.

Вердер успя да избегне угрозата от изпадане, тъй като с изявите си през първата част на миналия сезон, "бременските музиканти" бяха считани за почти сигурен аутсайдер. Откакто Флориан Кохфелд пое северняците, резултатите дойдоха и в крайна сметка Вердер завърши кампанията на 11-то място с 42 точки.

През лятото клубът осъществи рекорден трансфер, след като закупи Клаасен от Евертън за 13,5 млн. евро. Другите нови са Осако (Кьолн), Бейхимо (Юргорден) и Харник (Хановер 96).

"Бременските музиканти“ стигнаха до реми за крайното 1:1 у дома срещу Хановер 96 в първия си мач за сезона.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Вердер Бремен 1:0


Хофенхайм – Фрайбург
Стадион: "Райн-Некар Арена“, Зинсхайм
Дата: 01.09.2018 г.
Час: 16:30

Хофенхайм извървя пътя от малък провинциален тим до един от отборите в елитната дивизия, с който вече се съобразяват дори водещите грандове. През изминалия сезон тимът направи нов фурор под ръководството на 31-годишния Юлиан Нагелсман. Третото място в крайното подреждане и класирането за групите на Шампионската лига е истинско постижение за клуба от Зинсхайм, който стана първия тим от село, класирал се за тази фаза от най-престижния клубен турнир на Стария континент.

Пред Хофе стои на дневен ред предизвикателството да се справи успешно два фронта, тъй като участието в Европа може да се окаже по-трудно.
Новите в редиците на Хофенхайм са Адмас (Йънг Бойс), Битенкурт (Кьолн), Грифо (Борусия Мьонхенгладбах), Белфодил (Стандард Лиеж) и Бренет (ПСВ Айндховен). Голямата звезда Андрей Крамарич пък преподписа нов договор.

В първия кръг от сезона Хофе отстъпи с 1:3 като гост на шампиона Байерн Мюнхен.

Съставът на Фрайбург е сред тимовете в Германия, на които им се е случвало често да се разделят с елитния си статут и да правят нови походи за връщане обратно в Първа Бундеслига. През последния сезон южняците завършиха на спасителното 15-то място с актив от 36 точки и се спасиха в заключителните кръгове от това да играят бараж за оставане сред най-добрите.

Логично е целта пред селекцията на Кристиан Щрайх да е свързана с това да избегне изпадане, че дори да се представи по-достойно през новия сезон, но в първия кръг от сезона отборът загуби с 0:2 от Айнтрахт Франкфурт.

Прогноза: Хофенхайм – Фрайбург 2:0


Нюрнберг – Майнц 05
Стадион: "Макс Морлок“, Нюрнберг
Дата: 01.09.2018 г.
Час: 16:30

Нюрнберг е далеч от славните си години. Деветкраният шампион на Германия, който за половин век държи своеобразния антирекорд за най-много изпадания от Бундеслигата, се завърна обратно в елитната дивизия. "Франките" завършиха на 2-ро място в крайното подреждане в долния ешелон и спечелиха директна промоция.

Баварците нямат финансовите средства да си позволят сериозна селекция и затова целта пред наставника Михаел Кьолнер ще е да избегне ново изпадане със състава от миналогодишната кампания.

В първия кръг Нюрнберг започна с поражение, губейки с 0:1 срещу Херта.

Отборът на Майнц 05 иска да не си спомня изминалия труден сезон. С общи усилия играчите на Сандро Шварц се спасиха от изпадане, завършвайки на 14-то място с актив от 36 точки. Сега "червените“ ще регистрират десетия си пореден сезон в елитната дивизия, а амбициите на Майнц 05 са свързани с това да надградят спрямо представянето от последната кампания.

Новите са Матета (Олимпик Лион), Кунде (Атлетико Мадрид) и Ниакате (Метц). Клубът продаде Диало (Борусия Дортмунд), Сердар (Шалке 04), Муто (Нюкасъл), Льосъл (Хъдърсфийлд), Кодро (ФК Копенхаген), а Балогун напусна като свободен агент. Въпреки раздялата с ключови играчи, "червените“ започнаха новата кампания с минимален успех с 1:0 над Щутгарт.

Прогноза: Нюрнберг – Майнц 05 1:1


РБ Лайпциг – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 02.09.2018 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг се утвърди бързо като фактор в Бундеслигата. През последния сезон "червените бикове“ могат да съжаляват, че не успяха за втора поредна година да се класират за групите на Шампионската лига. В оспорваната борба клубът от Източна Германия завърши на 6-то място в крайното класиране, с актив от 53 точки, само на два пункта от Топ 4.

Сега целта пред Лайпциг ще е отново да играе в турнира на богатите, а за целта спортният директор на клуба – Ралф Рангник, реши отново да се върне на треньорската пейка и да застане начело на "червените бикове“. Специалистът не се нуждае от представяне, като с него дойдоха още нови трансфери в тима, като Мукиеле (Монпелие), Матеус (Сион) и Сарарачи (Ривър Плейт).

Въпреки това, Лайпциг започна кампанията с тежко поражение и загуби с 1:4 като гост на Борусия Дортмунд.

Фортуна Дюселдорф отново ще играе сред най-силните в Германия. Изминалият сезон и спечелената промоция за елитната дивизия се оказаха истински успех за клуба от столицата на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Въпреки сравнително ограничения бюджет на "червените", Фортуна успя да спечели Втора Бундеслига, завършвайки с актив от 63 точки.

Сега целта пред играчите на Фридхелм Функел ще е да запазят елитния си статут, но това няма да е никак лесно. В първия кръг от сезона вестфалци паднаха с 1:2 от Аугсбург.

Прогноза: РБ Лайпциг – Фортуна Дюселдорф 3:0


Шалке 04 – Херта Берлин
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 02.09.2018 г.
Час: 19:00

Шалке 04 направи грешна стъпка на старта на новия сезон в Първа Бундеслига. Миньорският тим като отстъпи с 1:2 при гостуването си на Волфсбург.нДвубоят беше изключително напрегнат и беше белязан от спорно съдийство и употребата на системата за Видеоасистент рефер. Решаващият гол падна в добавеното време, когато резервата Даниел Гинчек вкара за домакините.

Иначе клубът бе една от приятните изненади през последния сезон в Бундеслигата. Младият италианец Доменико Тедеско пое тима и го изведе на 2-ото място в крайното класиране още в първия си сезон начело на "кралскосините", при това със сериозен аванс пред Хофенхайм и Борусия Дортмунд.

Целта пред Шалке 04 не е само да задържи нивото от последната кампания, а дори да го надгради. За целта клубът привлече Сердар (Майнц 05), Маскарел (Реал Мадрид), Сане (Хановер 96), Скържибски (Унион) и Ут (Хофенхайм), а пред подпис е и Руди от състава на Байерн Мюнхен.

Столичният Херта завърши на 10-то място в крайното класиране на последния сезон в Бундеслигата, когато "старата дама" събра 43 точки на сметката си. През настоящата кампания целта пред възпитаниците на Пал Дардай ще е да надградят в подреждането.

Отборът на Херта до 19 г. спечели младежкия шампионат през изминалата кампания и именно поради това трансферната политика на берлинчани бе насочена именно към собствената школа и сега Херта е значително подмладен. Другите нови са Ладзаро (РБ Залцбург), Кьопке (Ерцгебирге Ауе), Клюнтер (Кьолн).

В първия ден от сезона "старата дама“ се наложи с 1:0 у дома над новака Нюрнберг.

Прогноза: Шалке 04 – Херта Берлин 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
488