Агент: Витсел отказа на Юнайтед за Дортмунд


И. Ангелов

Агент: Витсел отказа на Юнайтед за Дортмунд

Агентът на Аксел Витсел - Пол Стефани, обяви, че полузащитникът е отказал трансфер в Манчестър Юнайтед това лято, за да се почувства по-добре оценен в Бундеслигата и Борусия Дортмунд. Het Laatste Nieuws цитира:

"Ние си говорихме малко, а Аксел каза: 'Може би искам да напусна Китай'. Аз му се изсмях: 'Аксел, обещавам, че ще ти намеря нещо страхтоно!'

"Аз си спомних, че преди няколко месеца бях в Дортмунд и разговарях с хора от клуба. Позвънях на един човек и той ме свърза с ръководството. Спортният директор Михаел Цорк и изпълнителният директор Ханс Йоахим Вацке ме поканихме и ние разговаряхме докато Аксел беше на Световното. След това разбрах, че Дортмунд си търси играч като него.

"Аз обясних, че португалският му адвокат е заложил 20 милиона евро клауза за откупуване. Това беше музика за техните уши, защото те се готвеха за 60 милиона. След като трансферът започна да се случва, от Тяншин искаха да прекратят тази клауза, но нямаше как.

"Имаше други кандидати. Манчестър Юнайтед го искаше, Наполи също. Но аз му казах: "В Дортмунд си номер едно, в Манчестър ще си един от многото. В Наполи - също."

  Сподели
387