Горецка: Не съжалявам, че отказах на Барселона


Н. Гавазов

Горецка: Не съжалявам, че отказах на Барселона

Полузащитникът на националния отбор на Германия Леон Горецка заяви, че е взел правилното решение, подписвайки контракт с Байерн Мюнхен. Напомняме, че баварците анонсираха подписването с 23-годишния футболист още през януари тази година. По-рано Леон бе свързван с интерес от страна на Барселона.

"Имам амбицията да бъда успешен в Байерн. Познавам някои от момчетата в тима, които са на моя възраст, както и националите. Мисля, че съм способен да се превърна във водеща фигура за отбора. Разбира се, трябва да доказвам своите качества на всяка тренировка, ако искам да заслужа правото да играя редовно в мачовете.

Една от силните ми страни е универсалността, но ще говорим с треньора къде според него ще съм най-полезен. Не е никакъв проблем да действам на различни позиции. Лично аз се чувствам най-добре като “осмица", но решаващата дума е на Ковач.

За мен е чест, че клуб като Барселона искаше да ме привлече. Имах няколко варианта и дълго време обмислях какво да правя. Убеден съм, че взех правилното решение, съгласявайки се на трансферв  Байерн", заяви Горецка.

  Сподели
436