Лам: Гуардиола е невероятен треньор


И. Ангелов

Лам: Гуардиола е невероятен треньор

Бившият капитан на Байерн Мюнхен Филип Лам сподели мнението си за качествата на Пеп Гуардиола и Йоахим Льов, с които е работил в кариерата си. BBC Sport цитира:

"Пеп има идея, която аз оценявам като отлична. Той подготвя отборите си по невероятен начин - анализира твоята игра, но и анализира тази на противника. Той има идея как да играе срещу противника и дава разрешения на играчите си.

"Това беше перфектно за моята игра. Това винаги беше голямо удоволствие. Аз мисля, че той ме използваше за да организира играта си в свой стил. Аз се забавлявах докато играх при него. Ние се радвахме да споделяме идеите си за футбола. Беше голямо удоволствие. Ние имахме подобни идеи. Той винаги даваше решения на играчите си. Това беше привилегия.

"Йоахим Льов е отличен треньор и той би получил работа навсякъде. Но има разлика. За мен винаги е трудно да сравнявам треньори, особено когато са национални и клубни. Като клуб ти работиш всеки ден - работи се за формиране на отбор. 

"С националния отбор е трудно защото понякога играчите са там само 4 дни. След това не се виждате 3 или 4 месеца. Това не е лесно."

  Сподели
419