Анонс на 34-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 34-ти кръг на Бундеслигата

Байер Леверкузен – Хановер 96
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 12.05.2018 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен започна да греши в най-неправилния момент. След двете поредни загуби, в предишния кръг "аспирините“ отново не победиха и пропиляха отлична възможност да се върнат на 4-ото място във временното класиране, което да им гарантира участие в Шампионската лига. Играчите на Хайко Херлих направиха 0:0 като гости на Вердер. Така преди последния кръг Байер е на 5-та позиция с 52 точки, с колкото е и Хофенхайм, чийто показатели са по-добри и всички в щаба на "аспирините“ ще се надяват съперникът да не спечели срещу Борусия Дортмунд по същото време. Воланд е наказан, а Бендер е под въпрос.

Новакът Хановер 96 постигна голямата си цел преди няколко кръга, а именно – да оцелее в първия сезон след завръщането си сред най-добрите в Германия. В предишния кръг клубът от Долна Саксония спечели последния си домакински двубой за кампанията, надигравайки у дома с 3:1 Херта. В момента хората на Андре Брайтенрайтер са на 13-та позиция с 39 точки, като оптималното място, на което могат да завършат, е 11-ото.

Прогноза: Байер Леверкузен – Хановер 96 2:1


Фрайбург – Аугсбург
Стадион: "Шварцвалд“, Фрайбург
Дата: 12.05.2018 г.
Час: 16:30

Фрайбург не успя да си свърши работата преди седмица, когато южняците допуснаха 14-та загуба за сезона. Този път възпитаниците на Кристиан Щрайх паднаха с 1:3 като гости на Борусия Мьонхенгладбах. Така ситуацията за Фрайбург – тимът заема спасителното 15-то място в подреждането с 33 точки, но ако загуби предстоящия си двубой, а по същото време Волфсбург също спечели своя мач, то южняците отиват на бараж за оцеляване, тъй като имат по-лоши показатели.

Аугсбург пък идва до френската граница без напрежение в редиците. Баварският клуб отдавна си гарантира оставането в елита. В момента селекцията на Мануел Баум е на 11-то място, като е с 41 точки. В предишния кръг Аугсбург отстъпи с 1:2 у дома от Шалке 04.

Прогноза: Фрайбург – Аугсбург 1:1


Хамбургер ШФ – Борусия Мьохенгладбах
Стадион: "Фолкспарщадион“, Хамбург
Дата: 12.05.2018 г.
Час: 16:30

Борещият се за оцеляване тим на Хамбургер ШФ отстъпи с 0:3 преди седмица от Айнтрахт. Така някогашният носител на КЕШ остава на предпоследното 17-то място с 28 точки, като за да се спасят играчите на Кристиан Титц трябва на всяка цена да спечелят последния си мач и в същото време да се надяват Волфсбург да загуби в своя двубой. При една такава развръзка ХШФ ще финишира на 16-та позиция и ще играе бараж за оставане в Първа Бундеслига. Ваноман, Хънт и Хирцел са контузени за северняците.

Борусия Мьонхенгладбах постигна пирова победа. "Жребчетата“ спечелиха с 3:1 домакинството си на Фрайбург, но няма да участват в европейските клубни турнири наесен. Вестфалци са на 9-ото място с 47 точки, като са на три пункта от 6-ата позиция, което в момента се заема от РБ Лайпциг. Така хората на Дитер Хекинг ще играят за честта си в последния кръг. Бенес, Стиндъл, Виялба и Бобадия са аут.

Прогноза: Хамбургер ШФ – Борусия Мьонхенгладбах 1:0


Херта Берлин – РБ Лайпциг
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 12.05.2018 г.
Час: 16:30

Херта допусна 10-та загуба за сезона, след като в предишния кръг столичани отстъпиха с 1:3 като гости на Хановер 96. Берлинчани доиграват сезона без напрежение, като в момента "старата дама“ е на 10-то място и има 43 точки.

След четири поредни мача без успех, в които РБ Лайпциг инкасира три загуби и едно равенство, в предишния кръг "червените бикове“ се надигнаха и разбиха с 4:1 борещия се за оцеляването си Волфсбург. Така играчите на Ралф Хазенхютъл са на 6-то място и имат 50 точки, като дори Лайпциг е с илюзорни шансове за участие в Шампионската лига, но за целта и Байер Леверкузен, и Хофенхайм трябва да загубят своите двубои.

Прогноза: Херта Берлин – РБ Лайпциг 1:2


Майнц 05 – Вердер Бремен
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 12.05.2018 г.
Час: 16:30

Майнц 05 записа най-ценният си успех за сезона, след като надигра с 2:1 като гост гранда Борусия Дортмунд с 1:2, а победата гарантира оставане в елита на Германия. Головете за гостите забиха Баку (4) и Муто (13). Със спечелените три точки Майнц вече има 36 пункта и си гарантира мястото в Първа Бундеслига, тъй като няма как да бъде задминат от Хамбургер, Волфсбург и Фрайбург, които до последно ще се борят за оцеляването си. Хората на Сандро Шварц са на 14-та позиция в колоната.

Въпреки че няма победа от пет кръга насам, Вердер също си гарантира оцеляването още преди няколко седмици. В последния си мач "бременските музиканти“ направиха нулево реми у дома с Байер Леверкузен. Северняците са 12-ти и имат 39 точки.

Прогноза: Майнц 05 – Вердер Бремен 1:1


Волфсбург – Кьолн
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 12.05.2018 г.
Час: 16:30

Третата поредна загуба остави Волфсбург да трепери и преди последния кръг от тазгодишната кампания. Преди седмица "вълците“ бяха разбити с 1:4 като гости на РБ Лайпциг. В момента хората на Бруно Лабадия заемат 16-то място и засега по всичко изглежда, че ще трябва да играят бараж за оставане в елита срещу Холщайн Кил. Волфсбург може и да избегне такъв сценарий, ако победи предстоящия съперник, а в същото време Фрайбург загуби мача си срещу Аугсбург.

Изпадналият вече състав на Кьолн записа шести пореден мач без успех. В предишния кръг "козлите“ отстъпиха с 1:3 у дома от шампиона Байерн Мюнхен. Кьолн ще играе за честта си в прощалния си мач в елитната Първа Бундеслига. Клубът от едноименния град е 18-ти и има 22 пункта.

Прогноза: Волфсбург – Кьолн 1:1


Шалке 04 – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 12.05.2018 г.
Час: 16:30

Шалке 04 надви трудно Аугсбург с 2:1 като гост в мач от 33-ия кръг на Бундеслигата. По този начин "кралскосините" завършват на втората позиция и ще играят в Шампионската лига през следващата кампания. Тило Керер изведе Шалке напред в 23-ата минута след пас на Гуидо Бургщалер, но домакините изравниха 4 минути по-късно чрез Филип Макс. Тило Керер обаче се превърна в истински герой за тима си в 34-ата, когато след пас на Калиджури фиксира крайното 2:1. Шалке има 60 точки на сметката си.

Айнтрахт пък прекъсна серията от три поредни загуби и прати в нокдаун тима на Хамбургер ШФ. "Орлите“ спечелиха домакинството си с 3:0 и така имат 49 точки, като все още участието им в европейските клубни турнири е под сериозна въпросителна. В момента играчите на Нико Ковач са на 7-мо място. Ако завърши на тази позиция, Айнтрахт ще трябва да се надява да стигне до Лига Европа по трудния начин и да успее да спечели финала за Купата на Германия след седмица, където съперник е колосът Байерн Мюнхен.

Прогноза: Шалке 04 – Айнтрахт Франфукрт 2:2


Хофенхайм – Борусия Дортмунд
Стадион: "Райн-Некар Арена“, Зинсхайм
Дата: 12.05.2018 г.
Час: 16:30

Хофенхайм мина между капките, след като в предишния кръг бе сложен край на добрата серия от девет поредни мача без поражение за "сините“. Играчите на Юлиан Нагелсман отстъпиха донякъде изненадващо при гостуването си на Щутгарт с 0:2. Въпреки поражението, Хофе запази заветното 4-то място, което дава право на участие в Шампионската лига, като клубът от Зинсхайм е с актив от 52 точки. Хофенхайм не може да си позволи отпускане, тъй като Байер Леверкузен е със същия актив.

Борусия Дортмунд пък загуби изненадващо от Майнц 05 с 1:2, при това пред собствена публика. Успехът бе много важен за Майнц, който си гарантира оставане в елита на Германия. Головете за гостите забиха Баку (4) и Муто (13), а точен за BVB бе Максимилиан (16). "Жълто-черните“ продължават да са на 3-то място и са с 55 точки, като на 99% си гарантираха позиция в Топ 4 в крайното класиране и участие в групите на Шампионската лига. Сократис е наказан, а Батшуайн, Топрак и Кагава са контузени.

Прогноза: Хофенхайм – Борусия Дортмунд 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
539