Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 33-ти кръг на Бундеслигата

Аугсбург – Шалке 04
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 05.05.2018 г.
Час: 16:30

Отборът на Аугсбург записа трето поредно равенство като гост. Този път баварците направиха 2:2 срещу Херта. Определено играчите на Мануел Баум имат за какво да съжаляват, тъй като пет минути преди края на редовното време имаха аванс от два чисти гола, но в крайна сметка си тръгнаха от столицата само с точка. В момента Аугсбург е на 11-то място с 41 точки. Хелер е наказан, а Коо, Фрамбергер, Грегоричш и Гифер са контузени.

Шалке 04 стигна до равенство - 1:1, срещу Борусия Мьонхенгладбах в двубой от 32-ия кръг на Бундеслигата. Срещата беше доста открита, като и двата отбора търсеха победата, а опасните положения пред двете врати се редуваха едно след друго. Тимът от Гелзенкирхен остана в числено малцинство още в 12-ата минута, когато френският халф Набил Бенталаб беше изгонен. Гостите от Мьонхенгладбах откриха 20 минути по-късно чрез Рафаел. Малко преди края на първата част Даниел Калиджури изравни за Шалке от дузпа, като по този начин донесе точката на своя тим. "Кралскосините" събраха 57 точки и вървят 2-ри във временното класиране. Бенталеб, Настасич и Майер са отсъстващи за гостите.

Прогноза: Аугсбург – Шалке 04 1:2


Борусия Мьонхенгладбах – Фрайбург
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 05.05.2018 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах спечели точка при визитата си на Шалке 04. "Жребчетата" направиха 1:1, въпреки че играха почти цял мач с човек повече. Гостите от Мьонхенгладбах откриха 20 минути по-късно чрез Рафаел. Малко преди края на първата част Даниел Калиджури изравни за Шалке от дузпа, като по този начин донесе точката на своя тим. Хората на Дитер Хекинг са на 9-та позиция с актив от 44 пункта. Кадровите проблеми за вестфалци са свързани с контузиите на Щиндъл, Виялба, Джонсон и Бобадия, а с наказания са Крамер, Закария и Вестергаард.

След пет поредни загуби, Фрайбург записа безценна победа с 3:2 срещу Кьолн. По този начин южняците се измъкнаха от опасната зона и се изкачиха на спасителното 15-то място. Играчите на Кристиан Щрайх имат 33 точки, като са на три от първия от отборите под чертата. За тежката визита на север аут са Станко, Раве и Абраши.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Фрайбург 1:1


Борусия Дортмунд – Майнц 05
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 05.05.2018 г.
Час: 16:30

Вердер Бремен и Борусия Дортмунд не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1, в среща от 32-ия кръг на германската Бундеслига. Звездата на вестфалци Марко Ройс се разписа в 19-ата минута, а до края на мача удари и една греда, като същото сториха още неговите съотборници Джейдън Санчо и Мануел Аканджи. Иначе тимът от Бремен стигна до равенството още преди почивката, след като в последната 45-а минута на първата част Томас Дилейни бе точен за 1:1. Борусия Дортмунд събра 55 точки и продължава да е на 3-ото място в колоната. Аут за "жълто-черните" са Батшуай, Роде и Дурм.

Майнц 05 също показа, че няма никакво намерение да се разделя с елитния си статут. В предишния кръг "червените" записаха втори пореден домакински успех. Този път играчите на Сандро Шварц сразиха с 3:0 у дома коравия РБ Лайпциг. Така Майнц вече има 33 точки и е на 14-ото място в подреждането, като опасната зона е на дистанция от три пункта. За тежката визита в Дортмунд контузени са Латца, Де Бласис и Бергрийн.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Майнц 05 3:0


Айнтрахт Франкфурт – Хамбургер ШФ
Стадион: "Комерцбан Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 05.05.2018 г.
Час: 16:30

Айнтрахт хвърли бялата кърпа за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В предишния кръг "орлите“ инкасираха трета поредна загуба и общо четвърта за последните си пет мача в Бундеслигата. Този път възпитаниците на напускащия Нико Ковач паднаха с 1:4 като гости от Байер Мюнхен. Така Айнтрахт остава на 7-мо място с актив от 46 точки, като дори участието на "орлите“ в Лига Европа е под въпрос. За тима му предстои втори пореден финал в турнира за Купата на Германия, но тази година съперник ще е Байерн Мюнхен. Хасебе е наказан, а с травми са Абрахам, Блум, Де Гузман и Регясел.

Двубоят е жизнено важен и за Хамбургер ШФ. Допреди няколко кръга едва ли бяха мнозина тези, които вярваха, че северняците имат шанс за спасение, но ето че за поредна година ХШФ пак може да мине между капките. В предишния кръг хората на Кристиан Титц сразиха с 3:1 като гости Волфсбург, който също е замесен в борбата за оцеляване. "Динозаврите“ остават на предпоследното 17-то място и са с актив от 28 точки, на две от мястото, което гарантира бараж за оставане в елитната дивизия. За тежката визита край река Рейн аут са Ваноман, Хирцел и Сантос.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Хамбургер ШФ 2:2


Хановер 96 – Херта Берлин
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 05.05.2018 г.
Час: 16:30

Новакът Хановер 96 допусна втора поредна загуба. Въпреки това съставът от Долна Саксония може да е спокоен за мястото си в Бундеслигата, тъй като възпитаниците на Андре Брайтенрайтер вече си бяха осигурили оставането сред най-добрите и през следващия сезон. Преди седмица Хановер отстъпи с 1:3 като гост на амбициозния Хофенхайм. В момента тимът е на 13-то място с актив от 36 точки. Антон, Беншоп и Майер са отсъстващи за домакините.

След двете поредни победи Херта записа домакинско реми, което със сигурност се приело добре в щаба на столичани. "Старата дама“ направи 2:2 у дома срещу Аугсбург, а следва да се има предвид, че пет минути преди края на редовното време берлинчани имаха два гола пасив, но стигнаха до точка. Хората на Пал Дардай са на 10-та позиция с 43 пункта. Каде и Клинсман са аут за Херта.

Прогноза: Хановер 96 – Херта Берлин 1:1


РБ Лайпциг – Волфсбург
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 05.05.2018 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг продължава да се надява за място в европейските клубни турнири, въпреки че не се намира в добра форма. В предишния кръг "червените бикове“ допуснаха втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в първенството. Този път предвожданият от Ралф Хазенхютъл тим отстъпи с 0:3 от борещия се за оцеляване Майнц 05. В момента Лайпциг остава на 6-та позиция с 47 точки. Кадровите проблеми са свързани с контузиите на Сабицер, Кьон и Халстенберг, а наказани са Кейта, Форсберг и Орбан.

Волфсбург се свлече на 16-ото място във временното класиране и ако "вълците“ финишират на тази позиция, ще трябва да играят с третия в крайното класиране във Втора Бундеслига за оставане в елитната дивизия. Преди седмица играчите на Бруно Лабадия паднаха с 1:3 у дома от Хамбургер ШФ, който също се бори за мястото си сред най-добрите. "Вълците“ имат 30 точки и са на два пункта от директното изпадане и на три от спасението. Тисеран, Дидави, Итер, Мехмеди, Юнг и Кастеелс са контузени.

Прогноза: РБ Лайпциг – Волфсбург 2:1


Щутгарт – Хофенхайм
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 05.05.2018 г.
Час: 16:30

Втората поредна победа и общо 13-та до момента за Щутгарт приближи "швабите" в непосредствена близост до зона "Европа". Два кръга преди края на кампанията воденият от Тайфун Коркут тим е на 8-мо място с актив от 45 точки. Именно под ръководството на турчина Щутгарт се преобрази и от замесен в битката за оцеляване сега отборът може да направи подвиг още повече, че е новак през завършващия вече сезон. В предишния кръг южняците сразиха с 1:0 като гости Байер Леверкузен и удариха сериозно по амбициите на "аспирините" да участват в Шампионската лига. Бек, Мане и Цимерман са контузени за домакините.

Хофенхайм вече държи съдбата си в своите ръце. Клубът от Зинсхайм е в силен финален рейд в борбата си за място в Шампионската лига. Играчите младия Юлиан Нагелсман са непобедени вече в девет последователни кръга, като в тази поредица от срещи Хофе записа шест успеха и три равенства. В момента "сините" са в серия от три поредни победи. Преди седмица Хофенхайм победи с 3:1 у дома Хановер 96 и така се намърда на 4-ото място във временното класиране с актив от 52 точки. Победата над Щутгарт е от особена важност, тъй като в последния кръг от кампанията Хофе посреща гранда Борусия Дортмунд. Кадерабек е наказан, а с травми са Гнарби, Гайгер, Вогт и Демирбей.

Прогноза: Щутгарт – Хофенхайм 2:2


Вердер Бремен – Байер Леверкузен
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 05.05.2018 г.
Час: 16:30

Вердер записа второ поредно домакинско равенство, като вече в четири последователни кръга северняците нямат победа в първенството. Преди по-малко от седмица "бременските музиканти" успяха да стигнат до точка, завършвайки 1:1 у дома срещу Борусия Дортмунд. Определено във Вердер трябва да са щастливи от ремито, тъй като съперникът пропиля редица изгодни положения. Бременци са на 12-то място с 38 точки и играят без напрежение. Йохансон, Бартелс и Мойсандер са отсъстващи за домакините.

Не така стоят нещата обаче в редиците на Байер Леверкузен. В предишния кръг "аспирините" отстъпиха с 0:1 у дома от Щутгарт изпаднаха то челната четворка, която гарантира участие в Шампионската лига. В момента възпитаниците на Хайко Херлих са на 5-ото място с 51 пункта и са на точка от Топ 4. Победата за Байер е задължителна, за да може тимът да съхрани надеждите си за участие в най-престижния клубен турнир. Тах и Поянпало пропускат визитата край река Везер.

Прогноза: Вердер Бремен – Байер Леверкузен 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
506