Байерн продължи пълната си хегемония с шеста поредна титла


Л. Михайлов

Байерн продължи пълната си хегемония с шеста поредна титла

Байерн Мюнхен направи очакваното и спечели шестата си поредна титла в Бундеслигата. Триумфът беше подпечатан с обрат и убедителна победа с 4:1 срещу Аугсбург като гост. Баварците правят много силен сезон под ръководството на завърналия се Юп Хайнкес. Специалистът замени Карло Анчелоти в началото на състезателната година и вкара отбора в познатия ритъм. Все пак очакванията са, че съвсем скоро ще има нова треньорска рокада в Байерн.

Иначе след днешната победа на тима от Мюнхен, равносметката е следната: Пет мача преди края на първенството баварците са недостижими на върха, като имат 20 точки повече от втория Шалке, който по-късно днес гостува на Хамбургер.

Изненадващо, през първия половин час домакините от Аугсбург имаха тотално превъзходство на терена. Те поведоха с 1:0 в 18-ата минута след груба грешка и автогол на Никлас Зюле. Гостите обаче все пак изравниха в 32-ата минута, когато Йошуа Кимих центрира към Толисо и той беше точен с глава - 1:1. Само още шест минути бяха необходими на гостите, за да поведат. В 38-ата минута Хамес реализира след хубаво включване на Кимих и обратът бе факт.

През второто полувреме домакините с нищо не успяваха да се противопоставят, като играта им нямаше нищо общо с тази от първата част. Така логичното се случи и шампионите стигнаха до още два гола. В 62-ата минута с мощен удар в близкия ъгъл - Ариен Робен вкара третото попадение за отбора си и до голяма степен сложи точка на спора - 1:3. Сандро Вагнер пък засече топката с глава, след изпълнение на ъглов удар в 87-ата минута и я прати във вратата на съперника, фиксирайки крайния резултат в този мач.

Така всички погледи в Мюнхен вече са насочени изцяло към реванша със Севиля от четвъртфиналите в Шампионската лига. Преди дни германците се наложиха с 2:1 като гост.

  Сподели
147