Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата

Хановер 96 – Вердер Бремен
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 06.04.2018 г.
Час: 21:30

Вече може да се говори, че има криза в редиците на новака Хановер 96. В последния си мач от Бундеслигата съставът от Долна Саксония допусна пета поредна загуба. Този път "96" падна с 2:3 у дома от амбициозния РБ Лайпциг. В момента възпитаниците на Андре Брайтенрайтер заемат 13-ото място, като остават с 32 точки и засега са на шест пункта от опасната зона. Хюберс е наказан, а с контузии са Жонатас, Антон, Фелипе, Сане и Клаус.

Вердер направи нова важна стъпка към спасението, след като в предишния кръг северняците записаха трети пореден успех и общо шести за последните си осем мача в Бундеслигата. Този път "бременските музиканти" се наложиха с 2:1 у дома над борещия се за участие в Шампионската лига тим на Айнтрахт. Така Вердер вече има 36 точки и е на 10 от зоната на изпадащите, като тимът е на 12-то място в класирането, а интересното е че пък зона "Европа“ е на дистанция от девет пункта, но едва ли някой в щаба на северняците мисли за това, с оглед факта, че допреди няколко месеца "бременските музиканти“ бяха в зоната на изпадащите. Мойсандер е наказан, а Бартелс, Йохансон, Аугустинсон, Ейлерс, Жанг и Цетерер са с травми.

Прогноза: Хановер 96 – Вердер Бремен 2:2


Борусия Мьонхенгладбах – Херта Берлин
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 07.04.2018 г.
Час: 16:30

Съставът на Борусия Мьонхненгладбах записа второ поредно равенство и общо трето за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг "жребчетата“ направиха 0:0 като гости на борещия се за оцеляване тим на Майнц 05. Със спечелената точка играчите на Дитер Хекинг вече имат 37 и са на 9-та позиция в колоната. Контузени за вестфалци са Виялба, Янтшке, Бобадия, Дукуре и Стрьобъл.

Херта също извъртяло ялово нулево реми, само че при домакинството си на Волфсбург. Столичани са на 11-то място и имат 36 пункта. Наставникът Пал Дардай няма да може да разчита на Клинсман, Лазаро и Щарк.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Херта Берлин 1:0


Кьолн – Майнц 05
Стадион: "Райн-Енерги", Кьолн
Дата: 07.04.2018 г.
Час: 16:30

Седмица след като победи с 2:0 коравия Байер Леверкузен и донякъде възобнови надеждите си за спасение, отборът на Кьолн претърпя истинско фиаско при визитата си на Хофенхайм. "Козлите“ бяха разбити с 0:6 и така останаха на предпоследното 19-то място с 20 точки на сметката си, като към момента клубът от едноименния град е на шест пункта от позицията, която осигурява право на бараж за оставане в елитната дивизия. Йойич и Гираси продължават да лекуват контузии за Кьолн.

Майнц 05 направи 0:0 при домакинството си на Борусия Мьонхенгладбах. "Червените“ са именно тимът, който заема 16-ото място във временното подреждане, което изпраща на бараж за оставане в срещу завършилия на 3-та позиция във Втора Бундеслига. Играчите на Сандро Шварц имат 26 точки, с колкото е и Волфсбург, но показатели на "вълците“ са по-добри от тези на Майнц. Диало и Муто са аут за важната визита на Кьолн.

Прогноза: Кьолн – Майнц 05 2:1


Фрайбург – Волфсбург
Стадион: "Шварцвалд", Фрайбург
Дата: 07.04.2018 г.
Час: 16:30

Фрайбург записа втора поредна загуба и вече в пет последователни мача южняците нямат успех в Бундеслигата. Този път възпитаниците на Кристиан Щрайх отстъпиха с 0:2 като гости на Шалке 04. Фрайбург остава с 30 точки, като е на 14-то място в подреждането, а зоната на изпадащите е на дистанция от четири пункта. Петерсен е наказан, а Франц, Станко, Абраши и Раве са контузени.

Волфсбург направи 0:0 като гост на Херта и добави точка в битката за оцеляване. "Вълците“ се намират непосредствено над опасната зона, заемайки спасителната 15-та позиция, като са с 26 точки. Със същия актив е Майнц 05, но показателите на предвождания от Бруно Лабадия клуб са по-добри. За гостуването на Фрайбург аут са Мехмеди, Герхард, Тисеран, Блачиковски и Брекало.

Прогноза: Фрайбург – Волфсбург 1:1


Хамбургер ШФ – Шалке 04
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 07.04.2018 г.
Час: 19:30

Явно и третият треньор от началото на сезона, който поема Хамбургер ШФ, няма да може да спаси "червените шорти" от това да изпаднат за пръв път от елитната дивизия. Кристиан Титц спечели първи точки начело на северняците, след като в предишния кръг ХШФ стигна до 1:1 като гост на Щутгарт, но това бе 15-ти пореден мач без успех за "динозаврите", които по всичко личи, че ще трябва да направят чудо, за да не изпаднат. Северняците вече са на последното 18-то място и имат 19 точки, като са на седем от спасението. Хирцел, Ван Дронгелен, Санто и Шиплок са с травми, а Юнг е наказан.

Шалке 04 продължава да държи курса към сребърните медали в Бундеслигата. В предишния кръг "кралскосините“ записаха шести пореден успех, който към момента затвърди селекцията на Доменико Тедеско на 2-ото място. Преди седмица "миньорите“ сразиха с 2:0 у дома Фрайбург и вече имат 52 точки, като са с четири повече пред големия съперник Борусия Дортмунд. За визитата в Хамбург отсъстващи са Маккени и Рахман.

Прогноза: Хамбургер ШФ – Шалке 04 1:3


Борусия Дортмунд – Щутгарт
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 08.04.2018 г.
Час: 16:30

След 12 поредни мача без поражение, Борусия Дортмунд инкасира първа загуба под ръководството на Петер Щьогер. Това се случи в предишния кръг, когато "жълто-черните“ претърпяха тотален погром при гостуването си на Байерн Мюнхен за крайното 0:6 в голямото дерби на германския клубен футбол. Поражението остави вестфалци на 3-ото място в класирането, като Борусия е с 48 точки и съответно е с аванс от два и три пункта спрямо преследвачите в битката за Топ 4 и място в Шампионската лига през следващия сезон. Кагава, Роде, Герейро и Дурм са контузени, а Ройс е под въпрос.

Новакът Щутгарт се преобрази, откакто Тайфун Коркут застана начело на "швабите". В предишния кръг клубът от едноименния град записа осми пореден двубой без поражение, като в тази поредица клубът от провинция Баден-Вюртемберг постигна пет успеха и три ремита. Този път Щутгарт направи донякъде изненадващо 1:1 у дома срещу последния в класирането Хамбургер ШФ. "Швабите“ са с 38 точки и заемат 8-мо място в подреждането. Мане, Баумгартъл и Цимерман са аут.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Щутгарт 1:0


Айнтрахт Франкфурт – Хофенхайм
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 08.04.2018 г.
Час: 19:00

Айнтрахт отново се препъна далеч от дома, записвайки четвърта поредна загуба в своя визита. Този път "орлите“ отстъпиха с 1:2 като гости на Вердер Бремен, а поражението свлече хората на Нико Ковач на 6-ото място в класирането, като Айнтрахт е с 45 точки. Борбата за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига ще е ожесточена, като с почти изравнени показатели са още отборите на Борусия Дортмунд, РБ Лайпциг и Байер Леверкузен. Ребич, Салседо, Маскарел и Регясел са контузени за домакините.

Хофенхайм постигна трети успех за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг играчите на младия Юлиан Нагелсман писаха "отличен“ на предпоследния Кьолн, разбивайки "козлите“ у дома с 6:0. Хофе вече има 42 точки и продължава да се надява на място в европейските клубни турнири наесен. В момента "сините“ са на 7-ата позиция в таблицата. Бичакчич, Хюбнер, Кьобел и Гнарби са с травми за гостите.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Хофенхайм 2:2


РБ Лайпциг – Байер Леверкузен
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 09.04.2018 г.
Час: 21:30

Седмица след победата над шампиона Байерн Мюнхен, тимът на РБ Лайпциг записа втори успех в шампионата. Този път "червените бикове“ се наложиха трудно с 3:2 като гости на новака Хановер 96. Така играчите на Ралф Хазенхютъл се върнаха обратно в Топ 4, и заемат 4-та позиция с 46 точки, като целта пред клуба от източната част на Германия ще е отново да участва в Шампионската лига. Халстенберг и Колторти са отсъстващи за домакините.

Байер Леверкузен също един от основните претенденти за място в Шампионската лига. В предишния кръг "аспирините“ направиха 0:0 у дома срещу Аугсбург и записаха втори пореден мач без успех в първенството. "Аспирините“ са на 5-то място в подреждането и имат 45 пункта. За важното гостуване треньорът Хайко Херлих няма да може да разчита на Аларио, Тах, Поянпало и Бендер.

Прогноза: РБ Лайпциг – Байер Леверкузен 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205