Байерн разгроми Дортмунд, но Шалке им попречи да вдигнат титлата


Л. Михайлов

Байерн разгроми Дортмунд, но Шалке им попречи да вдигнат титлата

Байерн Мюнхен записа разгромен успех над един от основните си дразнители в Бундеслигата - Борусия Дортмунд. Баварците размазаха своя противник с 6:0 в среща от 28-ия кръг на немското първенство. Домакините изиграха едно страхотно първо полувреме на “Алианц Арена", като именно тогава паднаха цели пет от попаденията в срещата.

Още в 5-ата минута Мюлер изведе Левандовски сам срещу Роман Бюрки и полякът без проблеми заби топката в мрежата на "жълто-черните". Останаха сериозни съмнения, че имаше засада при подаването, но все пак съдията зачете гола. В 9-ата минута отново реферът беше в центъра на вниманието, след като Франк Рибери вкара отново, но този път беше маркирана засада на французина. И тази ситуация обаче бе доста спорна.

В 14-ата BVB капитулира за втори път. Този път Хамес беше точен и така везните се наклониха в полза на домакините. В 23-ата минута Гонсало Кастро загуби топката, след което Хамес изведе Мюлер сам срещу Бюрки и така се стигна до нов гол и класическото - 3:0.

Кастро очевидно ядоса наставника на Борусия, който го извади още преди изтичането на първия половин час. В 44-ата минута Франк Рибери първо развинти Пишчек и позволи на Левандовски да вкара на празна врата, а след това завърши с блестящо изпълнение след пас на Хамес.

Само секунди след това французинът вкара за 5:0, при което дойде и почивката. В 88-ата минута Левандовски получи много хубаво подаване на удобна позиция от влезлия като резерва на почивката Джошуа Кимих и оформи крайния резултат.

Единственият минус за Байерн е, че не успя да защити титлата си още тази вечер, защото по-рано през деня вторият в класирането Шалке 04 беше спечелил своя мач срещу Фрайбург (2:0). Така сега баварците ще могат да триумфират след седмица, стига да се поздравят с успех над Аугсбург като гост.

  Сподели
260