Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата

Байер Леверкузен – Аугсбург
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 31.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Франк Виленборг

Отборът на Байер Леверкузен допусна много неприятна загуба по пътя към зона "Шампионска лига". Преди паузата за международните приятелски срещи "аспирините" отстъпиха с 0:2 при гостуването си на намиращия се в зоната на изпадащите състав на Кьолн. По този начин без сложен и край на серията от две поредни победи за Байер. В момента хората на Хайко Херлих са на 5-то място в подреждането и имат 44 точки, което е с 1 по-малко от първия от тимовете в Топ 4. Контузени за домакините са Пойняпало и Бендер, а Аларио е наказан.

Аугсбург пък отново разочарова феновете си и инкасира трета последователна загуба на собствен терен. В предишния кръг баварците отстъпиха с 1:3 от борещия се за оцеляване тим на Вердер. Поражението остави селекцията на Мануел Баум с 35 пункта, които към момента отреждат 10-ата позиция на Аугсбург в таблицата. Отсъстващи за предстоящия двубой са Фрамбергер, Хитц, Дансо, Опаре и Гифер.

Прогноза: Байер Леверкузен – Аугсбург 2:0


Хановер 96 – РБ Лайпциг
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 31.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Гидо Винкман

Вече може да се говори, че има криза в редиците на новака Хановер 96. В последния си мач от Бундеслигата съставът от Долна Саксония допусна четвърта поредна загуба. Този път "96" падна с 0:1 при визитата си на гранда Борусия Дортмунд. В момента възпитаниците на Андре Брайтенрайтер заемат 13-ото място, като остават с 32 точки и засега са на седем пункта от опасната зона. Базее, Майер, Хюбнер и Фелипе са аут за домакините.

Вицешампионът на Германия от последния сезон – РБ Лайпциг, осъществи пълен обрат и победи у дома колоса Байерн Мюнхен с 2:1. Хората на Юп Хайнкес откриха резултата при първата си опасна атака, като ударът с глава на Сандро Вагнер беше и единственият точен за гостите през първата част. В 37-ата минута "биковете" обаче изравниха чрез Наби Кейта. Последният, освен това и асистира за Тимо Вернер десетина минути след почивката, когато Лайпциг осъществи пълен обрат. Така клубът от Източна Германия отново се върна в битката за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В момента хората на Ралф Хазенхютъл са на 6-та позиция с имат 43 точки. Халстенберг, Илсанкер и Сабицер са контузени, а Кейта е под въпрос.

Прогноза: Хановер 96 – РБ Лайпциг 0:1


Хофенхайм – Кьолн
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 31.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Хофенхайм не успя да спечели гостуването си на Борусия Моьнхенгладбах, въпреки че повеждаше на три пъти в резултата. В крайна сметка, срещата завърши наравно – 3:3, като играчите на Юлиан Нагелсман допуснаха попадение в последната минута. Със спечелената само една точка Хофе има общо 39 и продължава да е извън зона "Европа", заемайки 7-мо място в подреждането. Гайгер, Бауман и Кьобел продължават да лекуват контузии.

Отборът на Кьолн пък успя да се отлепи от дъното за пръв път от почти началото на сезона. В предишния кръг "козлите" сломиха са 2:0 у дома коравия тим на Байер Леверкузен, като по този начин събраха 20 точки на сметката и се придвижиха до предпоследното 17-то място в колоната. Към момента спасението за клуба от едноименния град е на дистанция от пет пункта и определено Кьолн няма да се предаде без битка. Битенкур, Гираси, Хьогер и Йойич са аут за "козлите".

Прогноза: Хофенхайм – Кьолн 2:1


Шалке 04 – Фрайбург
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 31.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Шалке 04 записа минимален успех с 1:0 като гост на Волфсбург в среща от кръга на Бундеслигата. По този начин “кралскосините" попречиха на Байерн да триумфира с титлата още през изминалия кръг. Автогол на Робин Кнохе, четири минути преди края на срещата, донесе успеха на Шалке. Десетина минути по-рано вратарят на гостите Ралф Феерман спаси дузпа, изпълнена от Паул Верхаах. Възпитаниците на Доменико Тедеско продължават да заемат 2-ото място в класирането и са с 49 точки. Стамбули и Маккени по всяка вероятност ще пропуснат двубоя.

Фрайбург пък допусна втора поредна домакинска загуба и така южняците са без победа в първенството вече в четири последователни мача. Този път играчите на Кристаин Щрайх отстъпиха с 1:2 от намиращия се в отлична форма тим на Щутгарт. Поражението остави Фрайбург с 30 точки, а тимът е на 14-то място в класирането. Станко, Абраши и Раве са контузени за гостите.

Прогноза: Шалке 04 – Фрайбург 3:1


Щутгарт – Хамбургер ШФ
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 31.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Новакът Щутгарт се преобрази, откакто Тайфун Коркут застана начело на "швабите". В предишния кръг клубът от едноименния град записа седми пореден двубой без поражение, като това бе и пети успех за Щутгарт в тази поредица от двубои. Този път "швабите" се наложиха с 2:1 като гости на Фрайбург, а големият герой бе ветеранът Марио Гомес, който отбеляза и двете попадения в срещата. Така Щутгарт вече има 37 точки и е на 8-мо място в класирането. Бек е наказан, а Мане и Баумгартъл са контузени.

Явно и третият треньор от началото на сезона, който поема Хамбургер ШФ, няма да може да спаси "червените шорти" от това да изпаднат за пръв път от елитната дивизия. Кристиан Титц започна със загуба престоя си начело на клуба от пристанищния град. ХШФ допусна домакински обрат за крайното 1:2 срещу Херта, а това бе 14-ти пореден мач без успех за "динозаврите", които по всичко личи, че ще трябва да направят чудо, за да не изпаднат. Северняците вече са на последното 18-то място и имат 18 точки, като са на седем от спасението. Хирцел и Екдал са контузени, а пред завръщане е Мюлер.

Прогноза: Щутгарт – Хамбургер ШФ 2:1


Херта Берлин – Волфсбург
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 31.03.2018 г.
Час: 21:30
Съдия: Дениз Айтекин

Тимът на Херта прекъсна серията от четири поредни мача без победа в първенството. В предишния кръг столичани направиха пълен обрат през второто полувреме и се наложиха с 2:1 като гости на Хамбургер ШФ. Така хората на Пал Дардай допълнително усложниха ситуацията около съперника и го изпратиха на последното място в класирането, а "старата дама" успя да събере 38 точки и към момента заема 11-та позиция в таблицата. Платенхард е наказан, а Клинсан, Палко и Шибер са контузени.

Автогол на Робин Кнохе, четири минути преди края на срещата, донесе успеха на Шалке 04 като гост на Волфсбург за крайното 0:1. Десетина минути по-рано вратарят на Шалке спаси дузпа, изпълнена от Паул Верхаах. Така възпитаниците на Бруно Лабадия продължават да се намират непосредствено над зоната на изпадащите и са на 15-та позиция с актив от 25 точки, като се задържат над чертата благодарение на по-добрите си показатели спрямо Майнц 05. Мехмеди, Герхард, Тисеран, Блашчиковски, Кнохе и Гилавоги са контузени.

Прогноза: Херта Берлин – Волфсбург 1:0


Вердер Бремен – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 01.04.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Вердер Бремен направи нова важна стъпка към спасението, след като в предишния кръг северняците записаха втори пореден успех и общо пети за последните си седем мача в Бундеслигата. Този път "бременските музиканти" се наложиха с 3:1 като гости на Аугсбург. По този начин Вердер вече има 33 точки и се придвижи до 12-ото място в колоната, като засега опасната зона е на дистанция от седем пункта. Ейлерс, Верлаат, Бартелс, Куйпер и Цетерер продължават да са аут.

Айнтрахт продължава с битката за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига наесен. В предишния кръг "орлите" записаха пети пореден домакински успех, като този път играчите на Нико Ковач сразиха с 3:0 Майнц 05. Така Айнтрахт отново се изкачи по-напред в класирането и в момента тимът е на 4-та позиция с 45 точки. Маскарел и Регясел пропускат визитата край река Везер.

Прогноза: Вердер Бремен – Айнтрахт Франкфурт 2:2


Майнц 05 – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Опел Арена", Майнц
Дата: 01.04.2018 г.
Час: 19:00
Съдия: Мануел Грефе

Съставът на Майнц 05 допусна втора поредна загуба и общо 14-та от началото на сезона. В предишния кръг "червените" очаквано отстъпиха с 0:3 при гостуването си на борещия се за участие в Шампионската лига тим на Айнтрахт. Поражението остави Майнц под чертата, а клубът от едноименния град е с 25 точки и е на 16-то място. Диало, Центнер и Бел са контузени за домакините.

Борусия Мьонхенгладбах прояви мъжество и въпреки че на три пъти изоставаше в резултата при домакинството си на Хофенхайм, не се даде и успя да стигне до точка за крайното 3:3. Това бе четвърти пореден мач пред собствена публика, в който "жребчетата" не успяват да спечелят. В момента възпитаниците на Дитер Хекинг са с 36 пункта и заемат 9-ото място в подреждането. В лазарета на вестфалци са Виялба, Бобадия, Закария и Вестергаард.

Прогноза: Майнц 05 – Борусия Мьонхнегладбах 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196