Реал е готов да включи Хамес в сделката за Лева


Н. Гавазов

Реал е готов да включи Хамес в сделката за Лева

Реал Мадрид е готов да включи своя атакуващ полузащитник Хамес Родригес в сделката с Байерн Мюхен за продажбата на нападателя Роберт Левандовски, който в момента играе под наем за баварците.

Според информацията, Реал е готов да опрости на Байерн 42 милиона евро, които трябва да бъдат заплатени през следващото лято за трансфера на колумбиеца. В същото време ръководството на Кралския клуб се надява, че мюнхенци ще се съгласят да започнат преговори за продажба на поляка и да намалят стойността на сделката до 100 милиона евро.

Левандовски стана приоритетен вариант за мадридчани след като стана известно, че Хари Кейн няма как да бъде привлечен от Тотнъм. Освен това възникнаха съмнения, че англичанинът няма да може да се адаптира в Мадрид.

През миналата седмица стана известно, че Реал на практика е договорил контракта на Левандовски. За това е способствал и новият агент на нападателя Пини Захави.

Към момента обаче няма контакт между двата клуба.

Контрактът на Левандовски с баварците е до лятото на 2021 година. Той играе за действащия шампион на Германия от средата на 2014 година, когато пристигна от Борусия Дортмунд като свободен агент.

През този сезон 29-годишният Роберт вкара 32 гола в 57 мача във всички турнири.

 

  Сподели
103