Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах - Вердер Бремен
Стадион: "Борусия Парк", Мьохнегладбах
Дата: 02.03.2018 г.
Час: 21:30
Съдия: Бенямин Кортус

Борещият се за участие в европейските клубни турнири наесен състава на Борусия Мьонхенгладбах прекъсна негативната серия от четири поредни загуби в първенството. В предишния кръг "жребчетата" се наложиха с минималното 1:0 като гости на новака Хановер 96. Така вестфалци събраха 34 точки и са на 7-ото място в класирането. Контузени за Гладбах са Виялба, Стрьобъл, Вендт, Траоре и Бенес.

Вердер Бремен постигна изключително важен успех в предишния кръг. В него "бременските музиканти" спечелиха голямото Дерби на Севера, надделявайки с 1:0 у дома над Хамбургер ШФ. Това бе трета победа за тима в последните пет мача в Бундеслигата. С нея Вердер вече има 26 точки и е на 14-то място, но опасната зона продължава да е на дистанция от едва два пункта. Верлаат, Бартелс, Цетерер и Ейлерс са с травми за гостите.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Вердер Бремен 2:1


Аугсбург - Хофенхайм
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 03.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Патрик Итрих

Съставът на Аугсбург стигна до престижно реми, след като баварците направиха 1:1 като гости на гранда Борусия Дортмунд. Така играчите на Мануел Баум изравниха показателите си в шампионата и вече имат от всичко по осем - победи, равенства и поражения. В момента Аугсбург е на 8-ма позиция в колоната с актив от 32 пункта. Отсъстващи за домакините са Да Силва, Рихтер, Финбогасон, Гувелю, Моравек, Гифер и Опаре.

Хофенхайм записа домакинско 1:1 срещу Фрайбург и също изравни показателите - по осем от всичко. Селекцията на Юлиан Нагелсман е с една позиция по-назад в подреждането - 9-ти, тъй като е с по-лоши показатели спрямо предстоящия съперник. За гостуването в Бавария аут за Хофе са Демирабей, Пош и Кьобел.

Прогноза: Аугсбург - Хофенхайм 2:2


Айнтрахт Франкфурт - Хановер 96
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 03.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фриц

Борещият се за участие в Шампионската лига тим на Хофенхайм допусна втора поредна загуба далеч от дома. В предишния кръг "орлите" отстъпиха изненадващо с 0:1 при визитата си на новака Щутгарт. Поражението смъкна играчите на Нико Ковач на 4-ото място в таблицата, като Айнтрахт е с 39 точки. В лазарета на тима са Регясел, Де Гузман, Блум и Маскарел.

Новакът Хановер 96 пък отстъпи с 0:1 у дома от Борусия Мьонхенгладбах. Това бе осма загуба за клуба от Долна Сакосния, като хората на Андре Брайтенрайтер остават с 32 точки и към момента се намират на 10-ото място в класирането. Сане, Приб, Майер, Швеглер, Базее и Клаус пропускат визитата край река Майн, а голаджията Фюлкург е под въпрос.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Хановер 96 2:0


Хамбургер ШФ - Майнц 05
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 03.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид

Тимът на Хамбургер ШФ инкасира трета поредна загуба в първенството. Този път поражението бе по-болезнено, тъй като "червените шорти" отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Вердер Бремен в големия регионален сблъсък на Севера. Загубата остави ХШФ в зоната на изпадащите, а тимът е на предпоследното 17-то място с актив от 17 точки, като спасение вече е на дистанция от осем пункта. Мюлер, Тьолке и Екдал продължават да лекуват контузии.

Майнц 05 също е замесен в битката за оцеляване. В предишния кръг "червените" направиха 1:1 у дома срещу Волфсбург, а със спечелената точка играчите на Сандро Шварц вече имат 24 пункта и са на 16-то място в колоната, а това е позицията, която изпраща на бараж за оставане в елитната дивизия. За визитата в пристанищния град с травми са Бергрийн, Адлер и Йозтуналъ.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Майнц 05 2:1


Шалке 04 - Херта Берлин
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 03.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Стегеман

Шалке 04 вече е в топ 4 на Бундеслигата, след като в предишния кръг постигна победа в мача си срещу Байер Леверкузен. "Кралскосините" се наложиха с 2:0, като трябва да се отбележи, че "аспирините" играха над 50 минути с човек по-малко на терена. В 38-ата минута халфът на Байер Доминик Коор беше изгонен за втори жълт картон. Иначе Гуидо Бургщалер вкара първия гол след 11 минути игра след хубава индивидуална акция. Интригата бе факт до края, но в 89-ата минута "миньорите" спечелиха дузпа, реализирана от Набил Бенталеб. Успехът изпрати Шалке на 3-то място с 40 точки. За предстоящия двубой треньорът Доменико Тедеско няма да може да разчита на Бургщалер, Маккени и Рахман.

Херта Берлин сложи край на победната серия на Байерн Мюнхен. Двата тима завършиха наравно - 0:0, на "Алианц Арена" в двубой от Бундеслигата. Двата тима изиграха сравнително скучно първо полувреме, като едва след почивката домакините натиснаха своя съперник. Левандовски и компания обаче нямаха ден и в крайна сметка двете нули останаха на таблото и след последния съдийски сигнал. "Старата дама" има 31 пункта и е на 11-та позиция в класирането. За тежката визита във Вестфалия аут са Дарида, Лустенбергер и Шибер, а Ибишевич е под въпрос.

Прогноза: Шалке 04 - Херта Берлин 1:0


Волфсбург - Байер Леверкузен
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 03.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Волфсбург продължава да се намира в близост до опасната зона. В предишния кръг "вълците" направиха 1:1 като гости на състава на Майнц 05 в дебюта на Бруно Лабадия. Със спечелената точка Волфсбург вече има 25 и се намира на спасителното 15-то място, но първият от отборите под чертата е на дистанция от едва един пункт. Контузени за домакините са Юнг, Герхард, Тисеранд и Блашчиковски.

Борещият се за участие в Шампионската лига тим на Байер Леверкузен инкасира втора поредна домакинска загуба. В предишния кръг "аспирините" отстъпиха с 0:2 от Шалке 04, който е и пряк конкурент за място в най-престижния клубен турнир. Трябва да се отбележи, че хората на Хайко Херлих играха над 50 минути с човек по-малко на терена. В 38-ата минута халфът на Байер Доминик Коор беше изгонен за втори жълт картон. Иначе Гуидо Бургщалер вкара първия гол след 11 минути игра след хубава индивидуална акция. Интригата бе факт до края, но в 89-ата минута "миньорите" спечелиха дузпа, реализирана от Набил Бенталеб. Поражението смъкна Байер на 5-ото място в таблицата с актив от 38 пункта. Отсъстващи за гостите са Рестос, Кор и Тах.

Прогноза: Волфсбург - Байер Леверкузен 0:1


РБ Лайпциг - Борусия Дортмунд
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 03.03.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Феликс Брих

Действащият вицешампион РБ Лайпциг допусна втора загуба в първенството с резултат 1:2. Този път "червените бикове" паднаха изненадващо у дома от последния в класирането Кьолн. Възпитаниците на Ралф Ханзехютъл водеха на полувремето, но през втората част допуснаха пълен обрат. Така Лайпциг остава с 38 пункта, но тимът се свлече до 6-ото място в подреждането. За предстоящия двубой с травми за домакините са Халстенберг и Колтроти, а под въпрос е участието и на бъдещия играч на Ливърпул Наби Кейта.

Борусия Дортмунд и Аугсбург не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1, в среща от 24-я кръг на Бундеслигата. Домакините откриха резултата при първата си по-опасна атака. Марко Ройс копна технично отблизо, за да отбележи във втори пореден кръг. През второто полувреме играчите на BVB допуснаха куп грешки в защита и логичното се случи в 73-ата минута, когато Кевин Дансо направи добавка отблизо на спасения си удар с глава. Борусия все пак остана на втора позиция с актив от 41 точки. За гостуването в Източна Германия наставникът на "жълто-черните" Петер Щьогер ще се справя без Ярмоленко, Дурм и Роде, а Кагава и Герейро са под въпрос.

Прогноза: РБ Лайпциг - Борусия Дортмунд 2:3


Кьолн - Щутгарт
Стадион: "Райн Енерги", Кьолн
Дата: 04.03.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Сьорен Щоркс

Борещият се за оцеляването си отбор на Кьолн постигна едва четвърти успех от началото на сезона. В предишния кръг "козлите" осъществиха пълен обрат през втората част за крайното 2:1 при визитата им на вицешампиона РБ Лайпциг. С победата клубът от едноименния град събра 17 точки на сметката си, но остава на последното 18-то място, тъй като все още е с по-лоши показатели спрямо състава на Хамбургер ШФ. Осако, Клеменс и Кейрош са контузени, а Гираси е под въпрос.

Новакът Щутгарт пък се преобрази под ръководството на наскоро назначения за старши-треньор Тайфун Коркут. В предишния кръг "швабите" записаха трета поредна победа и вече в четири последователни мача не познават вкуса на загубата. Успехите пък отдалечиха клуба от провинция Баден-Вюртемберг от зоната на изпадащите, като в момента Щутгарт има 30 точки и е на 12-та позиция в класирането. Мане и Цимерман продължават да са контузени за гостите.

Прогноза: Кьолн - Щутгарт 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187