Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата

Айнтрахт Франкфурт - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 26.01.2018 г.
Час: 21:30
Съдия: Марко Фриц

Коравият тим на Айнтрахт продължава да се надява на място в Шампионската лига наесен. В предишния кръг "орлите" прекъснаха серията от две поредни равенства и постигнаха първи успех за новата календарна година. Възпитаниците на Нико Ковач сразиха с 3:1 като гости тима на Волфсбург. Така Айнтрахт вече има 30 точки и е на 7-мо място в класирането, но го дели само точка от 2-ото място. За предстоящия важен двубой с един от преките претенденти за Топ 4 аут са Регясел, Блум и Де Гузман.

Борусия Мьонхенгладбах пък записа втора пореден успех като домакин и така вече в пет поредни мача у дома "жребчетата" са непобедени. Вестфалци се наложиха с 2:0 над Аугсбург, а след успеха предвожданият от Дитер Хекинг тим събра 31 пункта, с колкото са още отборите от 2-ро до 4-то място, като Гладбах е 5-ти, тъй като е с най-лоши показатели. Джонсън, Бенес и Стрьобъл са контузени за гостите.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Борусия Дортмунд - Фрайбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 27.01.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт

Борусия Дортмунд не успя да спечели и втория си мач за тази година. BVB стигна само до 1:1 при визитата си на Херта в столицата в мач от 19-ия кръг на Бундеслигата. Първият гол бе факт след по-малко от минута след почивката. Грешка на Сократис, който не успя да пресече подаването на Ладзаро отдясно, позволи на Дейви Зелке да се разпише сам срещу Бюрки. Двайсетина минути преди края на редовното време "жълто-черните" изравниха заслужено чрез Шинджи Кагава, получил чудесно подаване от Джейдън Санчо. Вестфалци натискаха до края, но не сътвориха пълен обрат. След ремито Борусия събра 30 точки и е на 6-то място, като е само на точка от втория Байер Леверкузен. В лазарета на тима са Дурм и Шмелцер, а Ройс и Гереро са под въпрос, както и дали голмайсторът Обамеянг ще бъде включен в групата за мача.

Фрайбург продължава със силните изяви. Допреди седем кръга южняците бяха в зоната на изпадащите, но драстично подобриха представянето си и сега селекцията на Кристиан Щрайх е в серия от четири успеха и три ремита. Последната победа бе много престижна, тъй като бе постигната у дома след пълен обрат над вицешампиона РБ Лайпциг за крайното 2:1. Така Фрайбург вече с 23 точки и се намира на 12-ото място. Франц, Абраши, Хьофлер и Шволоу пропускат гостуването в Дортмунд.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Фрайбург 2:1


Кьолн - Аугсбург
Стадион: "Райн-Енерги", Кьолн
Дата: 27.01.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Кьолн продължава всячески да преследва голямата цел - спасението. Ако допреди няколко кръга това бе смятано за абсолютно непосилна задача, то сега "козлите" са в серия от три последователни успеха, които допълнително вдъхват увереност. В предишния кръг играчите на наскоро назначения Щефан Рутенбек се наложиха с 2:0 като гости над единия от основните конкуренти в битката за оцеляване - Хамбургер ШФ. Въпреки успеха, Кьолн продължава да е еднолично на последното 18-то място с 12 точки, но спасителната 15-та позиция към момента е на дистанция от осем пункта. Аут за домакините са Битенкур, Кейрош и Риса.

Аугсбург пък допусна втора поредна загуба като гост, след като в предишния кръг отстъпи с 0:2 при визитата си на амбициозния състав на Борусия Мьонхнегладбах. По този начин баварците останаха с 27 точки на сметката си и към момента са на 8-мо място в класирането. За визитата край река Рейн с травми са Стафилидис, Тейгъл и Лейтнер.

Прогноза: Кьолн - Аугсбург 2:2


РБ Лайпциг - Хамбургер ШФ
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 27.01.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Кортус

Вицешампионът РБ Лайпциг продължава с колебливите си изяви. За последните си шест мача в Бундеслигата "червените бикове" записаха само една победа. Преди седмица играчите на Ралф Хазенхютъл допуснаха пълен обрат за крайното 1:2 като гости на Фрайбург. Така Лайпциг продължава да е с 31 точки, но вече се смъкна на 4-ото място в колоната. В лазарета на домакините са Колторти и Халстенберг.

Четвъртата поредна и общо 12-та до момента загуба за сезона преляха чашата на търпение на ръководството на Хамбургер ШФ, което веднага след домакинското поражение с 0:2 от Кьолн уволни Маркус Гисдол начело на "динозаврите". Това е едно от прозвищата на клуба от пристанищния град, тъй като ХШФ никога не изпадал в долния ешелон на Германия, откакто е създадена Бундеслигата в сегашния й формат. Това, обаче, изглежда напълно реално към днешната дата, тъй като северняците са на предпоследното 17-то място с 15 точки. Засега начело на отбора ще е Бернд Хьолербах, а за първия си двубой специалистът не може да разчита на Мюлер, Екдал и Тьолке.

Прогноза: РБ Лайпциг - Хамбургер ШФ 3:0


Щутгарт - Шалке 04
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 27.01.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Новакът Щутгарт продължи с отчайващо слабото си представяне далеч от дома. В предишния кръг "швабите" отстъпиха с 2:3 като гости на Майнц 05 и така хората на Ханес Волф продължават да са един от най-двуполюсните отбори в Бундеслигата - добър домакин и слаб гост. В момента южняците са с 20 точки, като заемат 14-то място в подреждането. Мане и Цимерман са аут за предстоящата среща.

Амбициозният тим на Шалке 04 не успя да победи новака Хановер 96, завършвайки наравно - 1:1, в среща от 19-я кръг на Бундеслигата. "Кралскосините" бяха близо до успеха, но късен изравнителен гол им отне две точки. Марко Пяца вкара първия си гол в официален мач за тима от Гелзенкирхен в 16-ата минута. Хърватският нападател се възползва от подаване на Амин Харит и откри резултата. В 86-ата Хановер стигна до точката. Така Шалке пропусна да излезе еднолично на 2-ро място във временното класиране и е 3-ти. Тимът събра 31 точки, а с толкова са още Байер Леверкузан, РБ Лайпциг и Борусия Мьонхенгладбах. МакКени и Инсуа са контузени за "миньорите".

Прогноза: Щутгарт - Шалке 04 1:2


Вердер Бремен - Херта Берлин
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 27.01.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Сърцатата игра на Вердер не бе достатъчна срещу Байерн Мюнхен. "Бременските музиканти" изиграха достоен мач в дома на шампиона, но в крайна сметка загубиха с 2:4. Северняците продължават да са под чертата, заемайки 16-ото място в подреждането, като Вердер е с 16 пункта и към момента е на четири от спасението. Бартелс, Цетерер и Ейлерс са контузени за домакините.

Херта направи домакинско 1:1 срещу гранда Борусия Дортмунд в мач от 19-я кръг на Бундеслигата. Първият гол бе факт след по-малко от минута след почивката. Грешка на Сократис, който не успя да пресече подаването на Ладзаро отдясно, позволи на Дейви Зелке да се разпише сам срещу Бюрки. Двайсетина минути преди края на редовното време "жълто-черните" изравниха заслужено чрез Шинджи Кагава, получил чудесно подаване от Джейдън Санчо. Вестфалци натискаха до края, но не сътвориха пълен обрат. След ремито селекцията на Пал Дардай има 25 точки и е на 11-то място. Аут за берлинчани са Лустенберг и Ярстайн.

Прогноза: Вердер Бремен - Херта Берлин 2:2


Байер Леверкузен - Майнц 05
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 28.01.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Франк Виленборг

Байер Леверкузен много бързо се върна към победния път и то само седмица след поражението с 1:3 у дома от Байерн Мюнхен. В предишния кръг "аспирините" разбиха с 4:1 като гости амбициозния тим на Хофенхайм, който е и един от преките претенденти на хората на Хайко Херлих за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. Благодарение на успеха Байер вече на 2-ро място с 31 точки, с колкото са Шалке 04, РБ Лайпциг и Борусия Мьонхенгладбах, но показателите на "аспирините" са най-добри. Всички в състава на домакините са на разположение за предстоящата среща.

Майнц 05 пък спечели с 3:2 домакинството си на новака Щутгарт. По този начин "червените" прекъснаха серията си от шест поредни мача без успех и успяха да поемат глътка въздух. Клубът от едноименния град е с 20 точки и се намира на спасителното 15-то място. За регионалното дерби в Леверкузен аут са Адлер, Бунгерт и Онисиво.

Прогноза: Байер Леверкузен - Майнц 05 4:1


Хановер 96 - Волфсбург
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 28.01.2018 г.
Час: 19:00
Съдия: Феликс Брих

Шалке 04 и Хановер 96 не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1 в среща от 19-ия кръг на Бундеслигата. "Кралскосините" бяха близо до успеха, но късен изравнителен гол им отне две точки. Марко Пяца вкара първия си гол в официален мач за тима от Гелзенкирхен в 16-ата минута. В 86-ата Хановер стигна до точката, след като Фюлкруг връхлетя върху отскочилата точка и я прати в мрежата, фиксирайки крайния резултат в тази среща. Възпитаниците на Андре Брайтенрайтер са 10-ти с 27 пункта. Корб е наказан, а с контузии са Приб и Базее.

Волфсбург пък записа пети пореден мач без победата в първенството. Преди седмица "вълците" паднаха с 1:3 у дома от коравия тим на Айнтрахт Франкфурт. Поражението остави хората на Мартин Шмид с 20 точки, като към момента Волфсбург е на 13-то място. За регионалното дерби с Хановер 96 отсъстващи са Блашчиковски, Траш и Бруукс.

Прогноза: Хановер 96 - Волфсбург 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
221