Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата

Аугсбург - Хамбургер ШФ
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 13.01.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Аугсбург завърши годината със зрелищно реми за крайното 3:3 у дома срещу Фрайбург. Големият герой за баварците бе Финбогасон, който откри резултата в 1-ата минута, а до 90-ата отборът му губеше с 1:3. В добавеното време на срещата исландецът вкара две попадения, с които спаси точка за своя тим. Така Аугсбург посрещна новата година на 9-то място с актив от 24 пункта. Стафилидис, Опаре, Качар, Моравек и Лайтнер са с травми за домакините.

Някогашният гранд Хамбургер ШФ завърши 2017-та година на предпоследното 17-то място в подреждането. "Червените шорти" инкасираха поражение с 1:3 при визитата им на Борусия Мьонхенгладбах, а бъдещето на Маркус Гисдол начело на клуба от пристанищния град продължава да е неясно. За настоящия двубой аут за северняците са Мюлер и Холтби, а Тьолке и Ласога са под въпрос.

Прогноза: Аугсбург - Хамбургер ШФ 3:1


Айнтрахт Франкфурт - Фрайбург
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 13.01.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман

Гол в заключителните секунди лиши Айнтрахт от това да запише успех над Шалке 04. Възпитаниците на Нико Ковач пропиляха аванс от две попадения, след като на "Комерцбанк Арена" домакините започнаха с гол още във 2-ата минута на Йович, който остана единствен до почивката. В 65-ата минута Халер направи резултата 2:0. В 82-ата минута Емболо върна гол за гостите, преди 2:2 да оформи Налдо в последната секунда на двубоя. "Орлите" са на 8-ма позиция с 26 точки. Фалет е наказан, а с контузии са Майер, Ребич, Тавата и Регясел.

Фрайбург също пропиля аванс от два гола, но по още по-драматичен начин. Южняците водеха до 90-ата минута с 3:1 при гостуването си на Аугсбург, но инкасираха две попадения в добавеното време на срещата и в крайна сметка си тръгнаха само с точка. Хората на Кристиан Щрайх са на 13-то място с 19 пункта. За визитата на Айнтрахт отсъстващи са Франц, Раве, Абраши и Булут.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Фрайбург 2:1


Хановер 96 - Майнц 05
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 13.01.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

В последния си шампионатен двубой за отминалата 2017-та година новакът Хановер 96 сътвори голов трилър при домакинството си на новака Байер Леверкузен, като двата отбора не се победиха и завършиха 4:4. Бранд изведе гостите напред. Последва обрат след голове на Бебу и Фулкруг до 20-ата минута, а Мехмеди направи 2:2 в 25-ата. Преди почивката Клаус се отчете за домакините за 3:2. След подновяването на играта последва нов обрат в мача, като Байли вкара два пъти за 4:3 за гостите. В 83-ата минута Корб оформи 4:4. Тимът от Долна Саксония има 23 точки и към момента заема 11-та позиция в таблицата. С травми за домакините са Фелипе и Приб.

Отборът на Майнц 05 демонстрира голяма воля в последния си мач за отминалата година в Бундеслигата. Възпитаниците на Сандро Шварц губеха с 2:0 на полувремето при визитата им на Вердер Бремен, но в крайна сметка стигнаха до точка за крайното 2:2. В герой за "червените" се превърна Фрай, който отбеляза в добавеното време на двубоя. Всяка точка за Майнц е от значение, тъй като отборът продължава да се намира в близост до опасната зона и засега е на 15-то място със 17 пункта. За гостуването на Хановер аут са Лаца, Адлер, Гбамен и Бел.

Прогноза: Хановер 96 - Майнц 05 1:0


Щутгарт - Херта Берлин
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 13.01.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Щутгарт завърши годината по кошмарен начин. В последния си шампионатен двубой "швабите" успяха да окажа съпротива при домакинството си на шампиона Байерн Мюнхен, но загубиха с 0:1. За капак на всичко, играчите на Ханес Волф пропуснаха дузпа в 94-ата минута. Така Щутгарт остава със 17 точки и е на 14-то място. Няколко дни след поражението от баварците "швабите" бяха елиминирани и от турнира за Купата на Германия, отстъпвайки с 1:3 от Майнц 05, като и този път Щутгарт пропусна дузпа при резултат 1:0 в своя полза. В лазарета на домакините са Цимерман и Мане.

Херта пък приключи 2017-та година в серия от две поредни победи. В последния си мач от първенството столичани победиха с 3:2 като гости вицешампиона РБ Лайпциг. С новите три точки селекцията на Пал Дардай вече има 24 и е на 10-ото място в подреждането. За гостуването на юг с травми за "старата дама" са Есвайн и Вайсер, а Турунариха е наказан.

Прогноза: Щутгарт - Херта Берлин 1:1


Вердер Бремен - Хофенхайм
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 13.01.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Съставът на Вердер пропиля аванс от два гола в последния си двубой за предходната година. "Бременските музиканти" се оттеглиха при резултат 2:0 на почивката у дома срещу Майнц 05, но през втората част допуснаха две попадения и в крайна сметка завоюваха само точка срещу един от претендентите в борбата за оцеляване. Северняците са под чертата, заемайки 16-то място с 15 пункта. За настоящия двубой отсъстващи са Бартелс, Ейлерс, Цетерер и Йохансон.

Хофенхайм допусна пълен обрат при гостуването си на Борусия Дортмунд, като това бе трето последователно поражение за Хофе далеч от дома. Възпитаниците на младия Юлиан Нагелсман отстъпиха с 1:2 след гол в предпоследната минута. Така клубът от Зинсхайм остава с 26 точки и е на 7-ма позиция в колоната. За визитата край река Везер с трвами са Амири и Охс, а Вагнер е под въпрос.

Прогноза: Вердер Бремен - Хофенхайм 0:2


РБ Лайпциг - Шалке 04
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 13.01.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Дениз Айтекин

Вицешампионът РБ Лайпциг завърши годината в серия от четири поредни мача без успех. В последния си двубой "червените бикове" отстъпиха с 2:3 у дома от тима на Херта. Поражението смъкна хората на Ралф Хазенхютъл на 5-ото място в класирането с 28 точки, като любопитното е, че освен Лайпциг със същия актив са още три клуба. Полсен, Халстенберг и Колторти са под въпрос за домакините.

За кой ли път през настоящия сезон тимът на Шалке 04 демонстрира борбеност и успя да избегне поражение. В предишния кръг "кралкосините" губеха до 83-ата минута с 0:2 при визитата си на Айнтрахт, но в крайна сметка спечелиха точка за крайното 2:2 след попадения на Емболо и Налдо. Така играчите на Доменико Тедеско продължават да заемат 2-ото място във временното подреждане с 30 точки, като "миньорите" изостават на цели 11 пункта от почти сигурния нов-стар шампион Байерн Мюнхен. За визитата в Лайпциг отсъстващи са Хемерих и Инсуа, а голямата звезда Горецка е под въпрос.

Прогноза: РБ Лайпциг - Шалке 04 2:2


Кьолн - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Райн Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 14.01.2018 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Точно преди Коледа се случи чудо и Кьолн успя да постигне първата си победа за сезона. Успехът дойде за крайното 1:0 над Волфсбург, като въпреки първия завоюван пълен комплект от точки, "козлите" продължават да са твърдо на последното 18-то място с 6 пункта и към момента тимът от едноименния град е на 11 точки от спасението. За настоящия двубой наскоро назначеният Щефан Рутенбек няма да може да разчита на Битенкур, Кейрош, Кордоба, Марох и Рисе.

Борусия Мьонхенгладбах записа очаквана победа с 3:1 над Хамбургер ШФ. Така "жребчетата" продължават да са здраво в битката за челните позиции и участие в Шампионската лига наесен. В момента селекцията на Дитер Хекинг е на 6-то място с 28 точки, като е само на два пункта от втората позиция, където е Шалке 04. За гостуването на Кьолн аут са Джонсън, Бенес, Стрьобъл и Дукуре.

Прогноза: Кьолн - Борусия Мьонхенгладбах 1:2


Борусия Дортмунд - Волфсбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 14.01.2018 г.
Час: 19:00
Съдия: Тобиас Щилер

Отборът на Борусия Дортмунд записа втора поредна победа на шампионатно ниво под ръководството на назначения до края на сезона Петер Щьогер. Този път "жълто-черните" осъществиха пълен обрат през втората част за крайното 2:1 у дома срещу коравия Хофенхайм. Победното попадение бе дело на Пулишич в 89-ата минута. Така вестфалци са на 3-то място в подреждането с 28 точки. Все пак, BVB приключи 2017-та година с поражение, тъй като тимът бе детрониран от турнира за Купата на Германия. Борусия отстъпи с 1:2 при визитата си на Байерн Мюнхен и няма да успее да защити трофея си от миналогодишната кампания. Преди първия двубой за новата година аут за вестфалци са Дурм и Герейро.

Волфсбург пък допусна изненадващо поражение с 0;1 при гостуването си на последния в класирането Кьолн, който преди мача си срещу "вълците" нямаше победа в първенството. Загубата остави селекцията на Мартин Шмид с 19 точки, като към момента Волфсбург е на 12-то място в колоната. За тежката визита в Дортмунд с травми са Кастеел, Блашчиковски и Траш.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Волфсбург 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
244