Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата

Фрайбург - Хамбургер ШФ
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Дата: 01.12.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Бенямин Бранд

Отборът на Фрайбург прекъсна серията от три последователни загуби в Бундеслигата и в предишния кръг южняците се наложиха с 2:1 у дома над Майнц 05. Така селекцията на Кристиан Щрайх пое глътка въздух, но продължава да е в зоната на изпадащите, намирайки се на 16-то място с актив от 11 точки и е на 2 пункта от предстоящия съперник. Контузени в редиците на Фрайбург са Кемпф, Франц, Абраши, Сиеро и Нидемайер.

Хамбургер ШФ пък постигна втора поредна победа на собствен терен, като този път северняците, донякъде изненадващо, сразиха с 3:0 амбициозния тим на Хофенхайм. Победата бе четвърта за ХШФ до момента и така "червените шорти" продължават с опитите да се изкачат по-нагоре в таблицата, тъй като в момента са на 15-та позиция с 13 точки. За далечното гостуване в срещуположния край на Германия аут са Мюлер, Холтби, Хирцел и Тьолке.

Прогноза: Фрайбург - Хамбургер ШФ 1:1


Майнц 05 - Аугсбург
Стадион: "Опел Арена", Майнц
Дата: 02.12.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Франк Виленборг

Майнц 05 отстъпи с 1:2 при визитата си на Фрайбруг. Играчите на Сандро Шварц отбелязаха в добавеното време на срещата и нямаха време да се опитат да стигнат до равенство. Така "червените" остават с актив от 15 точки и са на 13-то място в класирането. Контузени за Майнц са Адлер, Онисиво, Муто и Бустара.

Аугсбург бързо си стъпи на краката, след като загуби с 0:3 от шампиона Байерн Мюнхен и в предишния кръг баварците осъществиха пълен обрат през втората част, за да се поздравят с успех за крайното 2:1 срещу коравия Волфсбург. С петата си победа от началото на сезона тимът от едноименния град вече има 19 пункта и преди настоящия кръг хората на Мануел Баум са на 8-мо място, като са на точка от зона "Европа". Отсъстващи за Аугсбург са Кедира, Кордова, Тейгъл и Лайтнер.

Прогноза: Майнц 05 - Аугсбург 0:0


Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 02.12.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

След колебливото начало на настоящата кампания, сега тимът на Байер Леверкузен отново показва формата, с която всички свикнахме да го виждаме от последните години. В предишния кръг "аспирините" записаха осми пореден двубой без поражение в Бундеслигата, като този път надхитриха Айнтрахт като гости с 1:0. Така възпитаниците на Хайко Херлих вече имат 20 точки и са на 6-то място в колоната, като са само на точка от настоящия съперник, който е в криза. Контузени за Байер са Тах, Бендер и Вендел, а Кор е наказан.

Борусия Дортмунд и Шалке 04 не успяха да се победят, завършвайки наравно - 4:4, като двата направиха страхотен мач, в който не липсваше почти нищо. Без никакво съмнение, обаче, разочарованието е за "жълто-черните", които на почивката имаха аванс от четири чисти попадения, които пропиляха с лека ръка за разочарование на своите фенове. По този начин вестфалци продължават с лошата поредица от срещи, като са без успех вече в шест поредни кръга. Това неминуемо се отрази и на мястото на Борусия във временното класиране и от лидер "жълто-черните" вече са на 5-то място с 21 пункта. Дори се заговори и за треньорска рокада и бъдещето на Петер Бош начело на клуба е все по-несигурно. За визитата в Леверкузен гостите ще са без голмайстора си Обамеянг, който е наказан, а контузени са Ройс, Гьотце, Пишчек, Бюрки, Ларсен и Дурм.

Прогноза: Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд 1:1


Хофенхайм - РБ Лайпциг
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 02.12.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт

За последните седем кръга от Бундеслигата тимът на Хофенхайм постигна само една победа. Това неминуемо доведе и до спад в класирането на играчите на младия Юлиан Нагелсман. Преди седмица съставът от Зинсхайм допусна малко очаквана загуба с 0:3 при гостуването си на колебливия Хамбургер ШФ. Хофе продължава да е с 20 точки в актива си и към момента заема 7-ото място в подреждането. Вогт е наказан, а Хюбнер е контузен за домакините.

Вицешампионът от последния сезон РБ Лайпциг се върна обратно на 2-ото място във временното класиране. В предишния кръг "червените бикове" се наложиха с 2:0 над Вердер Бремен и по този начин постигнаха четвърти поред домакински успех. В момента хората на Ралф Хазенхютъл са с актив от 26 пункта и са на 3 точки от лидера Байерн Мюнхен. За тежката визита в Зинсхайм аут за клуба от Източна Германия са Сабицер, Кампъл и Колторти.

Прогноза: Хофенхайм - РБ Лайпциг 2:2


Вердер Бремен - Щутгарт
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 02.12.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Седмица след като постигна първия си успех за текущия сезон, отборът на Вердер отново допусна загуба. Този път "бременските музиканти" отстъпиха с 0:2 при визитата си на вицешампиона РБ Лайпциг. Поражението остави северняците с 8 точки, които преди настоящия кръг заемат предпоследното 17-то място в колоната. Отсъстващи за Вердер са Ейлер, Дилейни, Калдирола, Цетерер и Йохансон.

Новакът Щутгарт най-накрая успя да сложи край на негативното си представяне далеч от дома. "Швабите" са много контрастни в изявите си до момента в Бундеслигата и колкото са добри на собствен терен, толкова са и колебливи извън Щутгарт. В предишния кръг играчите на Ханес Волф не допуснаха загуба, но и не спечелиха, тъй като завършиха наравно - 0:0, при гостуването си на друг от новаците - Хановер 96. Със спечелената точка "швабите" вече са с общо 17, които им отреждат 12-то място във временното класиране. Гинчек, Бюрнер, Майер, Цимерман и Камински са аут за предстоящото гостуване на север.

Прогноза: Вердер Бремен - Щутгарт 1:1


Шалке 04 - Кьолн
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 02.12.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Тобиас Щилер

Борусия Дортмунд и Шалке 04 не успяха да се победят, завършвайки наравно - 4:4, като двата направиха страхотен мач, в който не липсваше почти нищо. Без никакво съмнение, обаче, радостта е за "кралскосините", които на полувремето губеха с четири безответни гола. През втората част възпитаниците на Доменико Тедеско демонстрираха страхотна воля и характер и успяха да си тръгнат с точка от дома на големия регионален съперник. Шалке заема 3-то място в класирането с актив от 24 пункта и е на 5 точки от лидерската позиция. Инсуа, Калиджури и Бенталеб са контузени за "миньорите".

Положението в състава на Кьолн изглежда вече катастрофално. В предишния кръг "козлите" допуснаха четвърта поредна и общо 11-та загуба в актива си от началото на сезона, от който са изминали 13 кръга, губейки този път с 0:2 от Херта. Клубът от едноименния град е единствен без победа от старта на кампанията и е здраво закотвен на последното 18-то място с мизерните 2 точки. Въпреки това, от ръководството на Кьолн продължат да имат доверие към треньора Петер Щьогер, но не е изключено да станем свидетели на неговото уволнение преди коледно-новогодишната пауза в първенството. За тежката визита в Гелзенкирхен аут са Кордоба, Марох, Цолер, Хайнц, Хьогер, Рисе, Хектор, Гираси и Битенкурт.

Прогноза: Шалке 04 - Кьолн 3:0


Херта Берлин - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 03.12.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Сьорен Щоркс

Столичният тим на Херта постигна първа победа като гост от началото на сезона, като успехът на "старата дама" е и донякъде очакван. В предишния кръг възпитаниците на Пал Дардай сразиха с 2:0 слабака Кьолн. С новите три точки берлинчани вече имат общо 17 и към момента се намират на 11-ото място в подреждането. В лазарета на домакините са Дарида, Лангкамп и Щокер.

Айнтрахт приключи с добрата серия от шест последователни мача без загуба в Бундеслигата. В предишния кръг "орлите" отстъпиха с 0:1 у дома от коравия състав на Байер Леверкузен. По този начин селекцията на Нико Ковач остана с 19 точки и вече е на 9-то място в колоната. За визитата в столицата аут за Айнтрахт са Майер, Чандлър, Рус, Де Гузман и Регясел.

Прогноза: Херта Берлин - Айнтрахт Франкфурт 1:1


Волфсбург - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 03.12.2017 г.
Час: 19:00
Съдия: Бенямин Кортус

Серията от осем поредни мача без загуба за Волфсбуг, в която "вълците" записаха седем последователни равенства и една победа, приключи в предишния кръг. Тогава играчите на Мартин Шмид допуснаха пълен обрат през второто полувреме при гостуването си на Аугсбург за крайното 1:2. Поражението е и първо под ръководството на новия наставник на тима. Волфсбург остава с 14 точки и е на 14-то място в класирането. Траш, Блашчиковски, Дидави и Камачо са извън сметки на домакините преди настоящия двубой.

Борусия Мьонхенгладбах отново се оказа препъникамък за гранда Байерн Мюнхен. "Жребчетата" спечелиха домакинството си над шампиона в предишния кръг, надделявайки с 2:1. По този начин възпитаниците на Дитер Хекинг постигнаха седма победа от началото на сезона и вече са в зона "Шампионска лига", заемайки 4-ото място във временното класиране с актив от 24 точки. Бенес, Стрьобъл, Херман, Вестергаард, Бобадия, Траоре и Хофман са контузени за вестфалци.

Прогноза: Волфсбург - Борусия Мьонхенгладбах 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
220