Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата

Айнтрахт Франкфурт - Вердер Бремен
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 03.11.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Бенямин Бранд

След двете поредни победи в първенството, сега тимът на Айнтрахт е в серия от две последователни ремита. В предишния кръг "орлите" направиха 1:1 като гости на Майнц 05. Селекцията на Нико Ковач е с 15 точки в актива си и заема 10-то място. Контузените в отбора на Айнтрахт са Майер, Чандлър, Маскарел, Регясел, Боатенг и Хасебе.

Вердер Бремен инкасира пета загуба от началото на сезона, след като преди по-малко от седмица северняците паднаха с 0:3 у дома от Аугсбург. Двубоят се оказа и последен за Александър Нури начело на "бременските музиканти". След първите 10 кръга от сезона Вердер и Кьолн са единствените два клуба, които не знаят какво е победа, като "зелените" са на предпоследното 17-то място с актив от 5 точки. Временно начело на тима край река Везер ще бъде Флориан Кохфелд, който за визитата във Франкфурт няма да може да разчита на Ейлерс и Гондорф.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Вердер Бремен 2:1


Борусия Мьонхенгладбах - Майнц 05
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 04.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Свен Яблонски

Отборът на Борусия Мьонхненгладбах показа, че през настоящия сезон отново ще се бори за място в европейските клубни турнири. В предишния кръг "жребчетата" постигнаха петата си победа за сезона и то след като направиха пълен обрат за крайното 3:1 при гостуването си на коравия Хофенйхам. Възпитаниците на Дитер Хекинг губеха на почивката, но през втората част тотално сломиха съперника и заслужено се поздравиха с пълния комплект точки. Вестфалци са на 6-та позиция в колоната със 17 пункта. Пред предстоящия двубой в лазарета на домакините са Бенес, Стрьобъл, Траоре, Хофман и Бобадия. Дукуре и Крамер са под въпрос.

Майнц 05 успя да се спаси от поражение при домакинството си на Айнтрахт Франкфурт. "Червените" стигнаха до 1:1 след изравнително попадение през втората част. В момента хората на Сандро Шварц са на 13-то място с 11 пункта. За визитата на Гладбах с травми са Адлер, Онисиво, Бунгерт и Хак.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Майнц 05 3:0


Аугсбург - Байер Леверкузен
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 04.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Тимът на Аугсбург успя да прекъсне серията от четири поредни кръга без успех и преди седмица баварците сразиха с 3:0 като гости неубедителния Вердер Бремен. Играчите на Мануел Баум свършиха по-голямата част от работата си още преди почивката, когато водеха с 2:0, а през втората част само оформиха крайния резултат. Така Аугсбург вече има 15 точки и към момента заема 9-то място в подреждането. Кордова, Гелиос, Хинтерегер, Фрамбергер и Лайтнер няма да са на линия за предстоящия двубой.

Добрата форма на Байер Леверкузен продължи и в предишния кръг на Бундеслигата, когато "аспирините" записаха пети пореден двубой без поражение. Този път играчите на Хайко Херлих се наложиха с 2:1 у дома над последния в класирането Кьолн. Байер губеше с 0:1 на полувремето, но успя да стигне до своето през втората част. В момента "аспирините" са 8-ми с 15 точки. За гостуването в Бавария аут са братята Ларс и Свен Бендер.

Прогноза: Аугсбург - Байер Леверкузен 1:1


Хамбургер ШФ - Щутгарт
Стадион: "Фолкспарщадион", Хамбург
Дата: 04.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Гидо Винкман

Свободното падане на Хамбургер ШФ продължи и преди седмица, когато "червените шорти" инкасираха трета поредна и общо седма загуба. Този път северняците отстъпиха с 1:2 при гостуването си на Херта Берлин и така остават със 7 точки. Поражението остави ХШФ на добре познатото за тях място от последните няколко години - 16-то, а бъдещето на Маркус Гисдол начело на клуба от пристанищния град изглежда все по-несигурно. Контузени за домакините са Мюлер, Тьолке, Хирцел и Ласога, а Юнг е наказан.

Новакът Щутгарт постигна четвърти успех от старта на кампанията. Победата за "швабите" отново дойде у дома, като този път възпитаниците на Ханес Волф се наложиха над Фрайбург с 3:0. Така Щутгарт вече има 13 пункта и към момента е на 12-то място. Проблемите за тима са свързани с изявите далеч от дома, тъй като "швабите" са най-слабият отбор в гостуванията и нямат спечелена точка. Отсъстващи са Аксасибар, Донис, Камински, Аколо,Бадщубер, Гентнер, Цимерман и Мане.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Щутгарт 1:1


РБ Лайпциг - Хановер 96
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 04.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Мартин Петерсен

Серията от четири поредни победи за РБ Лайпциг приключи в предишния кръг, когато "червените бикове" отстъпиха с 0:2 като гости на шампиона Байерн Мюнхен. Това бе второ поражение за хората на Ралф Хазенхютъл от баварския колос, който няколко дни по-рано бе елиминирал тима от Източна Германия и от турнира за Купата на страната. РБ Лайпциг запази заеманото и преди това 3-то място с 19 точки. През седмицата отборът претърпя поражение и от Порто в Шампионската лига, губейки с 1:3 на португалска земя. Орбан е наказан, а Илсанкер и Колторти са контузени.

Новакът Хановер 96 продължава да е една от приятните изненади до момента за сезона. В предишния кръг съставът от Долна Саксония записа втора поредна победа, като този път играчите на Андре Брайтенрайтер сразиха с 4:2 Борусия Дортмунд и свалиха "жълто-черните" от върха. Така Хановер вече е 4-ти и има 18 точки в актива си. Фелипе, Приб и Бех са контузени за гостите.

Прогноза: РБ Лайпциг - Хановер 96 3:2


Фрайбург - Шалке 04
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Дата: 04.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Съставът на Фрайбург допусна второ последователно поражение като гост, след като в предишния кръг южняците отстъпиха с 0:3 като гости на новака Щутгарт. Загубата остави хората на Кристиан Щрайх в непосредствена близост до опасната зона, като Фрайбург е на 15-то място с 8 пункта. Лазаретът на домакините е пълен и в него са Лайнхарт, Сиеро, Гулд, Геде, Булут, Абраши, Меферт и Нидемайер. Сьоюнчу пък е наказан.

Шалке 04 не успя да запише трети пореден успях, тъй като в предишния кръг "кралскосините" допуснаха изравнителен гол в 93-ата минута за крайното 1:1 у дома срещу Волфсбург. "Миньорите" дори могат да са щастливи, тъй като по-рано съперникът изпусна и дузпа. В момента възпитаниците на Доменико Тедеско са на 5-то място във временното класиране със 17 точки. За визитата до германско-френската граница аут са Инсуа, Горетцка и Авдияй, а Настасич е под въпрос.

Прогноза: Фрайбург - Шалке 04 0:2


Кьолн - Хофенхайм
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 05.11.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин

Ситуацията около Кьолн продължава да става все по-деликатна. В предишния кръг "козлите" инкасираха осма загуба за първите 10 кръга и продължават да нямат победа от началото на сезона. Този път играчите на Петер Щьогер, чието бъдеще е все по-несигурно, отстъпиха с 1:2 като гости на Байер Леверкузен. Клубът от едноименния град допусна пълен обрат през втората част и така продължава да е еднолично на последното 18-то място с едва 2 спечелени точки. Ектор, Хьогер, Нартей, Кордоба и Писаро са контузени за "козлите".

Хофенхайм записа четвърти пореден мач без победа в Бундеслигата. Преди малко повече от седмица хората на младия Юлиан Нагелсман допуснаха обрат през втората част за крайното 1:3 у дома срещу Борусия Мьонхенгладбах. Поражението остави Хофе с 16 точки, като съперникът на Лудогорец в Лига Европа вече е на 7-мо място в подреждането. За гостуването на Кьолн с травми са Бичакчич, Кадерабек и Жул.

Прогноза: Кьолн - Хофенхайм 1:3


Волфсбург - Херта Берлин
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 05.11.2017 г.
Час: 19:00
Съдия: Роберт Кампка

С изявите си до момента тимът на Волфсбург си спечели заслужено прозвището "царете на равенствата". В предишния кръг "вълците" направиха 1:1 като гости на Шалке 04. Възпитаниците на Мартин Шмид дори пропуснаха дузпа, но успяха да стигнат до седмото си реми до момента след гол в 93-ата минута. Така Волфсбург има 10 точки и към момента заема 14-то място в таблицата. Юнг и Камачо са аут за домакините.

Херта пък постигна трети успех за сезона, който отново бе записан на собствен терен. Този път "старата дама" се наложи с 2:1 срещу непостоянния Хамбургер ШФ. С победата предвожданият от Пал Дардай тим събра 13 точки и е на 11-то място в класирането. Дарида, Леки и Шибер пропускат визитата на "вълците".

Прогноза: Волфсбург - Херта Берлин 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198