Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата

Майнц 05 - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Опел Арена", Майнц
Дата: 27.10.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Саша Щегеман

Отборът на Майнц 05 отново демонстрира непостоянство далеч от дома. В предишния кръг "червените" отстъпиха с 0:2 като гости на Шалке 04. Поражението остави селекцията на Сандро Шварц с 10 точки, като Майнц е на 12-та позиция. Онисиво, Адлер, Балгун, Хак, Бунгерт, Сейдал и Бусман са контузени за предстоящия регионален сблъсък.

Айнтрахт демонстрира характер и успя да навакса пасив от два гола, за да стигне до 2:2 при домакинството си срещу лидера Борусия Дортмунд. Роман Бюрки върна "орлите" в мача през втората част, правейки безумна дузпа, а Алер я превърна в гол. Малко по-късно Мариус Волф получи на добра позиция и вкара по диагонала с помощта на страничната греда. Така възпитаниците на Нико Ковач са 7-ми с 14 точки. Ауг за дербито с Майнц са Чандлър, Коща, Маскарел, Фернандес, Регясел и Майер.

Прогноза: Майнц 05 - Айнтрахт Франкфурт 1:1


Байер Леверкузен - Кьолн
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 28.10.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Байер Леверкузен записа най-изразителната си победа от началото на сезона, след като в предишния кръг "аспирините" разбиха с 5:1 като гости тима на Борусия Мьонхенгладбах. Играчите на Хайко Херлих губеха на полувремето, но през втората част излязоха преобразени и пометоха съперника, за да запиша първа победа далеч от дома през кампанията. Така Байер вече е 9-ти с 12 точки. За настоящия двубой под въпрос са Воланд и Бендер.

Кьолн спечели само точка от домакинството си на Вердер. Двата отбора завършиха 0:0, като "козлите" и "бременските музиканти" са единствените тимове в Бундеслигата, които все още нямат победа в актива си. Играчите на Петер Щьогер продължават да са на последното 18-то място с 2 точки. Ектор, Кордоба, Нартей, Рауш, Пизаро и Леман са с травми.

Прогноза: Байер Леверкузен - Кьолн 3:0


Хановер 96 - Борусия Дортмунд
Стадион: "HDI Арена", Хановер
Дата: 28.10.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Патрик Итрих

Новакът Хановер 96 прекъсна серията от две равенства и две загуби в първенството. В последния си мач съставът от Долна Саксония осъществи пълен обрат в заключителните минути на втората част като гост на Аугсбург за крайното 2:1. По този начин възпитаниците на Андре Брайтенрайтер вече са 6-ти с 15 точки. През седмицата долносаксонци отпаднаха от турнира за Купата на Германия, губейки с 0:1 от Волфсбург. Отсъстващи за настоящия двубой са Фелипе, Приб и Бех.

Лидерът Борусия Дортмунд загуби точки във втори пореден двубой. Вестфалци стигнаха само до равенство 2:2 при визитата си на Айнтрахт Франкфурт в среща от 9-ти кръг на Бундеслигата. "Жълто-черните" могат да съжаляват, тъй като изпуснаха два гола аванс на стадион "Комерцбанк Арена".

Възпитаниците на Петер Бос откриха резултата чрез Нури Шахин. След почивката Обамеянг на два пъти бе близо до това да се разпише, но пропусна от добри позиции. Все пак след близо час игра Максимилиан Филип поправи грешките му и удвои. Малко след това Обамеянг все пак вкара топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада. Стражът на Борусия Роман Бюрки обаче върна "орлите" в мача, правейки безумна дузпа, а Алер я превърна в гол. Малко по-късно Мариус Волф получи на добра позиция и вкара по диагонала с помощта на страничната греда. След ремито Дортмунд остана на върха с 20 точки благодарение на по-добрите си показатели спрямо Байерн и вече започва дебненето кой ще сбърка първи.

През седмицата Борусия си изкара яда на Магдебург, елиминирайки скромния съперник в турнира за Купата на Германия с 5:0. В лазарета на "жълто-черните" са Ройс, Пишчек, Топрак, Роде и Дауд. Обамеянг е под въпрос, а Сократис е наказан.

Прогноза: Хановер 96 - Борусия Дортмунд 1:2


Херта Берлин - Хамбургер ШФ
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 28.10.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Колебливото представяне на Херта продължи и в предишния кръг, като берлинчани отново не успяха да запишат успех далеч от дома. Този път "старата дама" направи 1:1 срещу Фрайбург и то след като успя да вкара изравнителен гол от дузпа в заключителните минути на срещата. Така селекцията на Пал Дардай продължава да е във втората половина на временното класиране, заемайки 11-та позиция с актив от 10 точки. Контузени за столичани са Леки, Дарди и Стокер, а Харагучи е наказан.

Втората поред и общо шеста до момента загуба запратиха състава на Хамбургер ШФ на позната за него 16-та позиция. По всичко личи, че "червените шорти" и през настоящия сезон ще се борят за оцеляване. Този път северняците отстъпиха с 0:1 от Байерн Мюнхен, като повратният момент в срещата бе изгонването на Йунг през първата част. ХШФ остава със 7 пункта и спешно се нуждае от точки, за да може да стабилизира изявите си. За визитата в Берлин в лазарета на тима са Мюлер, Хирцел, Тьолке, Ласога и Екдал, а Йунг е наказан.

Прогноза: Херта Берлин - Хамбургер ШФ 2:1


Хофенхайм - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 28.10.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Харм Осмерс

Малшансът продължи да преследва Хофенхайм и преди седмица, когато в трети пореден шампионатен двубой клубът от Зинсхайм допуска гол в последните секунди, който му коства победата или спечелването на точки. Първо бе загубата от Фрайбург с 2:3, след това дойде ремито срещу Аугсбург за крайното 2:2, а този път играчите на Юлиан Нагелсман допуснаха попадение от Волфсбург в 91-ата минута за крайното 1:1. Така Хофе добави само точка към сметката си и в момента "сините" са с 16 пункта, заемайки 4-то място. През седмицата Хофенхайм отпадна и от турнира за Купата на Германия, тъй като бе елиминиран от Вердер Бремен с резултат 0:1. С травми за домакините са Гнарби, Вагнер, Бичакчич, Пош и Салай, а Хюбнер е наказан.

Серията от две поредни победи за Борсусия Мьонхенгладбах приключи катастрофално. В последния си мач в Бундеслигата "жребчетата" водеха с 1:0 на полувремето на Байер Леверкузен, но през втората част възпитаниците на Дитер Хекинг бяха пометени от съперника, който ги разби с 1:5. Така вестфалци вече са с негативна голова разлика, като заемат 8-мо място с 14 точки. Бенес, Стрьобъл, Крамер, Бобадия и Дърмич са контузени за Гладбах.

Прогноза: Хофенхайм - Борусия Мьонхенгладбах 3:2


Шалке 04 - Волфсбург
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 28.10.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид

Амбициозният тим на Шалке 04 продължава да преследва челните позиции. В предишния кръг "кралскосините" постигнаха втора поредна победа с резултат 2:0, като този път играчите на Доменико Тедеско се наложиха у дома над Майнц 05. Така "миньорите" вече имат 16 точки и са на 5-та позиция в подреждането. През седмицата Шалке елиминира състава на Вехен в турнира за купата на страната след успех с 3:1. Аут за домакините са Настасич, Инсуа, Бенталеб и Горецка.

Гол в 91-ата минута бе достатъчен, за да може Волфсбург да запише пето поред и общо шесто до момента равенство на сметката си. "Вълците" се спасиха у дома срещу коравия Хофенхайм, но продължават да нямат успех под ръководството на наскоро назначения Мартин Шмид. Волфсбург е най-хиксаджийският отбор до момента, като тимът е на 14-то място с 9 точки. Йунг, Траш и Брума са контузени, а Виериня е под въпрос.

Прогноза: Шалке 04 - Волфсбург 3:1


Вердер Бремен - Аугсбург
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 29.10.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Сьорен Сторкс

Вердер и Кьолн завършиха 0:0 в опашкарското дерби на Бундеслигата. Двата тима са единствените, които все още нямат победа в актива си. Със спечелената точка "бременските музиканти" вече имат 5, но продължават да са под чертата, заемайки предпоследното 17-то място. Ейлерс е контузен за домакините.

Тимът на Аугсбург инкасира втора поредна домакинска загуба. Този път баварците отстъпиха драматично от новака Хановер 96. Играчите на Мануел Баум водеха до заключителните минути на срещата, когато допуснаха две попадения за крайното 1:2 и останаха с празна кошница. След поражението Аугсбург е на 10-то място с 12 точки. За гостуването край река Везер отсъстващи са Кордова, Жи, Гелиос, Калсен-Бракер, Фрамбергер и Фридрих.

Прогноза: Вердер Бремен - Аугсбург 2:0


Щутгарт - Фрайбург
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Дата: 28.10.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Новакът Щутгарт допусна пета загуба от началото на сезона и то отново като гост. "Швабите" изпитват сериозни трудности далеч от дома, които се потвърдиха и при визитата им срещу вицешампиона РБ Лайпциг за крайното 0:1. Така играчите на Ханес Волф имат 10 точки и към момента са на 13-та позиция в таблицата. Бадщубер, Донис, Камински, Майер, Цимерман, Гентнер и Аого са контузени за домакините.

Фрайбург не успя да запише втора победа за кампанията, след като допусна гол от дузпа в последните минути при домакинството си на Херта Берлин за крайното 1:1. Южняците се намират непосредствено над опасната зона, като са на 15-то място с 8 пункта. Лайнхарт, Булут, Сиеро, Гулд, Мефер и Кемпф са контузени за предвождания от Кристиан Щрайх тим.

Прогноза: Щутгарт - Фрайбург 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208