Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах - Щутгарт
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 19.09.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Сьорен Щоркс

Съставът на Борусия Мьонхенгладбах записа трети пореден двубой без успех в Бундеслигата. Въпреки това, в предишния кръг "жребчетата" успяха да спечелят точка при визитата си на вицешампиона РБ Лайпциг за крайното 2:2. Играчите на Дитер Хекинг на два пъти изоставаха в резултата, но в крайна сметка успяха да не загубят мача. В момента вестфалци са с актив от 5 точки и са на 10-то място. Контузени за домакините са Траоре, Стрьобъл, Хофман, Грифо, Дукуре и Дърмич.

Новакът Щутгарт пък записа втори пореден домакински успех. И този път "швабите" спечелиха с пестеливото 1:0, като Щутгарт се справи с Волфсубрг. Проблемите пред клуба от провинция "Баден Вюртемберг" са свързани с мачовете далеч от дома, където до момента селекцията на Ханес Волф има две загуби. В момента Щутгарт е на 9-та позиция с 6 точки. Инсуа, Мане, Гентнер, Цимерман, Бадщубер и Гинчек са аут за гостите.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Щутгарт 2:1


Аугсбург - РБ Лайпциг
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 19.09.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Даниел Сиберт

Тимът на Аугсбург постигна втори пореден успех, след като този път се наложи с 2:1 като гост над Айнтрахт Франфкурт. Така баварците вече имат 7 точки и продължават да се изкачват нагоре в подреждането, като в момента хората на Мануел Баум са 7-ми. Отсъстващи за домакините са Фрамбергер, Фридрих и Ридих.

Серията от две поредни победи за РБ Лайпциг приключи през уикенда, когато вицешампионът от последния сезон записа първо реми за камапнията. "Червените бикове" направиха домакинско 2:2 срещу Борусия Мьонхенгладбах, като възпитаниците на Ралф Хазенхютъл на два пъти повеждаха в резултата, но добавиха само точка към сметката си. В момента тимът от Източна Германия има 7 точки и е на 6-то място. Наказан за гостуването в Бавария е звездата Наби Кейта.

Прогноза: Аугсбург - РБ Лайпциг 0:2


Шалке 04 - Байерн Мюнхен
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 19.09.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Марко Фриц

Шалке 04 се наложи с 2:1 при визитата си на Вердер Бремен. Людовик Сане даде аванс на "бременските музиканти" с попадение в 20-ата минута. Неговият съотборник Милош Велкович обаче си отбеляза автогол само 120 секунди след това. В 83-ата минута Леон Горецка донесе успеха на "миньорите", оформяйки крайния резултат. Така играчите на Доменико Тедеско вече са с актив от 9 точки, като Шалке е на 4-то място в колоната. За предстоящото дерби отсъстващи за домакините са Авидияй и Хемерих.

Байерн Мюнхен се наложи с категоричното 4:0 над гостуващия Майнц 05 в мача от 4-ия кръг на германската Бундеслига. По този начин баварците опитаха да се реваншират на феновете си за загубата си с 0:2 от Хофе преди седмица. Робен и Левандовски бяха героите на деня. Холандецът вкара първите два гола, а полякът - вторите две попадения. Ариен откри резултата в 11-ата минута, а в 23-ата покачи на 2:0. След почивката пък Лева направи резултата класически в 50-ата минута. Отново той порази противниковата врата в 77-ата минута и по този начин фиксира крайния резултат. Селекцията на Карло Анчелоти е на 3-то място с 9 пункта на сметката си. За гостуването във Вестфалия отсъстващи за Алаба и Бернат.

Прогноза: Шалке 04 - Байерн Мюнхен 1:2


Волфсбург - Вердер Бремен
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 19.09.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Брих

Отборът на Волфсбург допусна втора загуба за сезона. В предишния кръг "вълците" отстъпиха с 0:1 при визитата си на новака Щутгарт. Поражението остави играчите отбора с 4 точки, като в момента Волфсбург е на 14-то място. В навечерието на сблъсъка треньорът Андриес Йонкерс бе уволнен и сега начело на "вълците" е бившият наставник на Майнц 05 Мартин Шмид. В лазарета на тима са Гомес, Бруукс, Брума и Блашчиковски.

Вердер продължава да не намира победния път от началото на новия сезон. В предишния кръг "бременските музиканти" допуснаха пълен обрат и паднаха с 1:2 у дома от Шалке 04. По този начин възпитаниците на Александър Нури продължават да са само с 1 точка в актива си, като северняците все още нямат успех и се намират на предпоследното 17-то място. Крузе, Йунузович и Ейлерс са с травми.

Прогноза: Волфсбург - Вердер Бремен 2:3


Кьолн - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 20.09.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Мартин Петерсен

Падението на Кьолн продължава. В последния си двубой от първенството "козлите" инкасираха пето поредно поражение, като този път тимът от едноименния град бе разбит с 0:5 при гостуването си на Борусия Дортмунд. Така предвожданият от Петер Щьогер тим, чието бъдеще става все по-неясно, продължава да е единственият който няма спечелена точка от началото на сезона. Хектор и Рудневс са контузени за домакините.

Айнтрахт пък продължава да няма спечелена точка на собствен терен. В последния си мач "орлите" паднаха с 1:2 от Аугсбург и така възпитаниците на Нико Ковач остават с актив от 4 точки, заемайки 13-то място в таблицата. Алекс Майер, Да Коща, Маскарел, Регясел и Блум са контузени.

Прогноза: Кьолн - Айнтрахт Франкфурт 1:0


Майнц 05 - Хофенхайм
Стадион: "Опел Арена", Майнц
Дата: 20.09.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Мануел Грефе

Майнц 05 записа трета загуба за сезона, когато преди няколко дни очаквано "червените" не успяха да спечелят нещо от визитата си на шампиона Байерн Мюнхен, падайки с изразителното 0:4. Загубата в Бавария остави хората на Сандро Шварц с 3 спечелени точки, като Майнц в момента е на 15-то място. Кадровите проблеми в отбора са доста и с травми за домакините са Хук, Бюнгерт, Бросински, Диало, Бергрийн, Шверко и Бусман.

Седмица след домакинския успех над Байерн Мюнхен с 2:0 съставът на Хофенхайм можеше да постигне втори пореден успех на собствен терен, но играчите младия Юлиан Нагелсман направиха 1:1 с Херта Берлин. С добавената точка отборът от Зинсхайм вече е с 8 и се смъкна на 4-та позиция в подреждането. Бичакчич и Гнарби са под въпрос за мача от междинния кръг.

Прогноза: Майнц 05 - Хофенхайм 1:3


Хамбургер ШФ - Борусия Дортмунд
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 20.09.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Цвайер

След като започна новата кампания с два поредни успеха, сега отборът на Хамбургер ШФ навлезе в поредица от две последователни загуби. Този път северняците отстъпиха с 0:2 при гостуването си на Хановер 96. "Динозаврите" заемат 8-мо място с 6 точки. За настоящия двубой треньорът Маркус Гисдол няма да може да разчита на Костич, Хунт, Мюлер и Ласога.

Борусия Дортмунд записа разгромен успех с 5:0 над гостуващия Кьолн в последна среща от четвъртия кръг в Бундеслигата. С два гола се отчете Максимилиан Филип (2, 69), а по едно попадение добавиха Сократис (45) и Пиер-Емерик Обамеянг (59-дузпа, 60). Така тимът на Петер Бос се върна на върха в класирането с актив от 10 точки и впечатляваща голова разлика от 10:0. Ройс, Шмелцер, Герейро, Дурм, Роде и Шюрле са в лазарета на "жълто-черните".

Прогноза: Хамбургер ШФ - Борусия Дортмунд 0:1


Херта Берлин - Байер Леверкузен
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 20.09.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Дениз Айтекин

Столичният Херта записа второ поредно равенство, след като и в последния си мач "старата дама" направи 1:1, само че като гост на амбициозния Хофенхайм. Преди междинния кръг възпитаниците на Пал Дардай са 11-ти с 5 точки. С травми за берлинчани са Клинсман, Селке и Шибер.

Байер Леверкузен пък стигна до победа за новия сезон от четвъртия път. В последния си мач от Бундеслигата "аспирините" разбиха с 4:0 у дома състава на Фрайбург. Така Байер записа първа шампионатна победа под ръководството на Хайко Херлих. В момента съставът от Леверкузен се намира на 12-та позиция с 4 точки. За визитата в столицата няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Херта Берлин - Байер Леверкузен 2:2


Фрайбург - Хановер 96
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Дата: 20.09.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Тобиас Щилер

Фрайбург продължава да е сред един от трите отбора, които към момента не познават вкуса на успеха в елитната дивизия. В предишния кръг южняците инкасираха втора загуба за кампанията и то отново като гост. Този път играчите на Кристиан Щрайх отстъпиха с 0:4 при визитата си на Байер Леверкузен. Поражението остави Фрайбург с 2 точки и отборът се намира на 16-та позиция в колоната. Аут за домакините са Кемпф, Гулде, Раве, Сиеро, Кох и Петерсен.

Новакът Хановер 96 пък се завърна с гръм и трясък в Първа Бундеслига. В предишния кръг съставът от Долна Саксония постигна трети успех за сезона, като този път възпитаниците на Андре Брайтенрайтер се наложиха с 2:0 у дома над Хамбургер ШФ. Така Хановер вече има 10 точки в актива си и е на 2-ро място в колоната, като отстъпва по голова разлика само на лидер Борусия Дортмунд. За гостуването на Фрайбург с травми за "96" са Приб, Жонатас, Бех и Базее.

Прогноза: Фрайбург - Хановер 96 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
250