Тухел напуска Борусия Дортмунд след края на сезона


Н. Гавазов

Тухел напуска Борусия Дортмунд след края на сезона

Бъдещето на старши-треньора на Борусия Дортмунд Томас Тухел се намира под въпрос заради конфликт с ръководството на клуба и футболистите на отбора. Според информация на Süddeutsche Zeitung, през миналата седмица Тухел и изпълнителният директор на Борусия Ханс-Йоахим Вацке са влезли в конфликт. Причината за това е преносът на първия мач от 1/4-финалите на Шампионска лига с Монако веднага на следващия ден след взрива до автобуса на отбора.

Наставникът на тима е разочарован от това, че Вацке и президентът на клуба Райнхард Раубал са взели това решение, без да се посъветват с него и без да са знаели за травмата на Марк Бартра, което Раубал призна след двубоя.

Конфликтът с ръководството не е единствената причина за евентуално напускане на Тухел. Според Süddeutsche Zeitung, футболистите на отбора са недоволни от честата смяна на тактиката в хода на мачовете.

"Ако хвалите треньора, значи просто не знаете какво се случва вътре в отбора. Промени в схемите в средата на мачовете, две тактически постройки на почивката. Такова нещо не бива да се случва. Момчетата от Майнц ни предупреждаваха, че ще ни е трудно. В началото всичко бе добре, но сега нещата се развиват както предсказваха хората от Майнц", цитира Süddeutsche Zeitung футболист на Борусия, пожелал да остане анонимен.

По-рано се съобщаваше, че Тухел ще продължи договора си, ако отборът спечели Купата на Германия. Сега обаче това изглежда нереалистично и най- вероятно, че треньорът ще напусне Борусия Дортмунд. Напомняме, че още през март се появиха съобщения, че Арсенал разглежда Тухел като един от вариантите за смяна на Арсен Венгер.

 

  Сподели
158