Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Айнтрахт Франкфурт - Вердер Бремен
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 07.04.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Лошата серия на Айнтрахт продължи и в междинния 27-ми кръг на Бундеслигата. Тогава "орлите" отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Кьолн, като по този начин играчите на Нико Ковач нямат успех в осем последователни мача и в тази поредица Айнтрахт допусна шест загуби. В момента отборът е на 8-мо място с 37 точки. Хасебе, Регасел, Медойевич, Андерсон и Варела продължават да са с контузии.

Възроденият състав на Вердер Бремен записа шеста победа в последните си седем мача в Бундеслигата. В последния кръг "бременските музиканти" минаха и през амбициозния Шалке 04 след домакински успех с 3:0. Така хората на Александър Нури не само че се отдалечиха от зоната на изпадащите, а дори се с този темп се придвижват и с бясна скорост към първата половина на класирането. Вердер се намира на 11-та позиция с 35 точки. С травми за северняците са Фритц, Бауер, Егщайн, Хайрович и Сане, а Гнарби и Дилейни са под въпрос.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Вердер Бремен 1:2


Кьолн - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 08.04.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Съставът на Кьолн постигна втори пореден домакински успех. В междинния кръг "козлите" сразиха с 1:0 Айнтрахт и допълнително задълбочиха кризата в редиците на съперника. С победата селекцията на Петер Щьогер вече има 40 точки и е на 5-то място, като продължава да следва курса към зона "Европа". Рисе и Осако са контузени, а Хартел е наказан.

Борусия Мьонхенгладбах стигна до първа победа от три кръга насам, в които "жребчетата" допуснаха две поражения и едно равенство. В междинния кръг възпитаниците на Дитер Хекинг се наложиха с 1:0 над коравия тим на Херта. С новите три точки общият актив на Гладбах до момента е 36, а тимът е на 9-та позиция. В лазарета за визитата на Кьолн са Крамер, Янтшке, Моритц, Дукуре, Шулц и Меро.

Прогноза: Кьолн - Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Хамбургер ШФ - Хофенхайм
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 08.04.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Серията от четири поредни мача, в която тимът на Хамбургер ШФ записа три успеха и равенство, приключи в междинния кръг. В него "динозаврите" не успяха да окажат никаква съпротива при визитата си на Борусия Дортмунд и загубиха с 0:3. Отборът от пристанищния град остава с 30 пункта и е на 14-то място, като футболистите на Бруно Лабадия са само на точка от мястото, което изпраща на бараж за оставане в елитната дивизия. За предстоящия двубой отсъстващи за ХШФ са Мюлер, Кьохлерт и Хирцел, а до последно под въпрос ще са Адлер, Джуру и Екдал.

Хофенхайм се наложи с минималното 1:0 над гостуващия Байерн Мюнхен в мач от 27-ия кръг на Бундеслигата. В 21-ата минута Андрей Крамарич вкара единственото попадение в срещата с хубав удар около дъгата, а той и съотборниците му пропуснаха още няколко ситуации. По този начин селекцията на 29-годишния Юлиан Нагелсамн постигна исторически първи успех над колоса на немския футбол, като в същото време Хофе продължава похода си за директно участие в групите на Шампионската лига. В момента тимът е на 3-то място с 51 пункта, което с 1 точка повече от преследвача Борусия Дортмунд. За гостуването в Хамбург нямат отсъстващи играчи.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Хофенхайм 1:3

 

РБ Лайпциг - Байер Леверкузен
Стадион: "РедБул Арена", Лайпциг
Дата: 08.04.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Кампка

След двете поредни загуби в първенството, сега сензацията РБ Лайпциг се върна обратно на победния път. През седмицата тимът от Източна Германия постигна втори последователен успех, след като играчите на Ралф Хазенхютъл се наложиха с 3:2 като гости на Майнц 05. Така "червените бикове" скъсиха изоставането си от лидера Байерн Мюнхен, въпреки че са почти без шансове за сензационен триумф в дебютния си сезон сред най-добрите в Германия. РБ е на 2-ро място с актив от 55 точки. Мюлер и Клостерман са в лазарета на домакините.

Байер Леверкузен прекъсна серията от пет поредни кръга без победа в шампионата. През седмицата "аспирините" очаквано се наложиха над слабака Дармщат, побеждавайки го на неговия стадион с 2:0. Така възпитаниците на Тайфун Коркут вече имат 35 точки и са на 10-то място в класирането. Бендер е контузен, а с болежки още са Ернандес, Тах и Байли. Чалханоглу е наказан.

Прогноза: РБ Лайпциг - Байер Леверкузен 2:1


Фрайбург - Майнц 05
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Дата: 08.04.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Харм Осмерс

Новакът Фрайбург постигна победа в междинния кръг, надделявайки с минималното 1:0 като гост на Волфсбург. Така южняците запазиха шансовете си дори за участие в европейските клубни турнири през следващия сезон. В момента селекцията на Кристиан Щрайх е на 7-мо място в колоната с 38 точки. Фьоренбах, Щенцел, Сиеро и Хьофлер са контузени.

Четвъртата поредна загуба изпрати Майнц 05 в непосредствена близост до 16-ото място, което изпраща на бараж за уцелване. През седмицата "червените" паднаха с 2:3 у дома от сензацията РБ Лайпциг. Така играчите на Мартин Шмит остават с 29 точки и вече са на 15-та позиция. С травми за Майнц са Шверко, Мюлер и Бергрийн, а наказан е Гбамин.

Прогноза: Фрайбург - Майнц 05 1:0


Шалке 04 - Волфсбург
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 08.04.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Бранд

След като не успя да спечели голямото Рурско дерби срещу Борусия Дортмунд, завършвайки 1:1, през седмицата иначе амбициозният тим на Шалке 04 се сгромоляса и загуби безславно с 0:3 гостуването си на Вердер Бремен. По този начин "кралскосините" вече са по-близо до опасната зона и 16-ото място, което изпраща на баража, отколкото до местата, даващи право за участие в Лига Европа. Възпитаниците на Маркус Вайнцийрл са 12-ти с 34 точки. Налдо, Рахман, Емболо, Колашинац и Аого са контузени.

Тимът на Волфсбург също загуби двубоя си през седмицата. Тогава "вълците" паднаха с 0:1 у дома от новака Фрайбург, който се представя далеч по-добре от предвождания от Андриес Йонкер тим. Така долносаксонци остават с 30 пункта на сметката си и са на 13-то място. За гостуването на Шалке аут са Родригес, Брума, Азаоуи и Дежага.

Прогноза: Шалке 04 - Волфсбург 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205