Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Борусия Дортмунд - Инголщат
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 17.03.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Даниел Сиберт

Отборът на Борусия Дортмунд си намери майстора в предишния кръг, когато "жълто-черните" отстъпиха с 1:2 при визитата си на Херта Берлин, който е и един сред основните претенденти на вестфалци за място в Топ 3 в крайното класиране. Така хората на Томас Тухел остават на 3-та позиция с актив от 43 точки, но преследвачите пък скъсиха дистанция. През седмицата Борусия победи без особени затруднения аматьорския Лоте в отложен двубой в турнира за Купата на Германия и "жълто-черните" стигнаха до полуфиналната фаза, където съперник ще е Байерн Мюнхен. Ройс, Гьотце, Бендер и Роде са контузени, а Дембеле е с наказание.

Инголщат пък направи 2:2 у дома с Кьолн, но въпреки това баварците остават в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 17-то място с актив от 19 точки. Преди кръга възпитаниците на Майк Валпургис са на дистанция от 7 пункта от спасението. За тежката визита в Дортмунд аут са Хартман и Ортаг.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Инголщат 3:0


Аугсбург - Фрайбург
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 18.03.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман

Тимът на Аугсбург инкасира десетото си поражение в предишния кръг, когато баварците не оказаха почти никаква съпротива на Шалке 04 и логично си тръгнаха с празни ръце. Селекцията на Мануел Баум има 28 точки и е на 13-то място в подреждането. С травми продължават да са Калсен-Бракер, Фрамбергер, Байер и Каюби.

Новакът Фрайбург пък извъртя реми в предишния кръг, когато южняците направиха домакинско 1:1 със солидния състав на Хофенхайм. По този начин играчите на Кристиан Щрайх вече имат 34 точки и са на 8-мо място. Аут за Фрайбург са Фьоренбах, Щенцел и Сиеро.

Прогноза: Аугсбург - Фрайбург 1:2


Кьолн - Херта Берлин
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 18.03.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

Тимът на Кьолн записа пети пореден мач без победа в първенството. Преди седмица "козлите" не успяха да се справят при гостуването си на намиращия се в зоната на изпадащите състав на Инголщат за крайното 2:2. Футболистите на Петер Щьогер продължават да губят точки и участието им в европейските клубни турнири наесен вече не изглежда чак толкова сигурно. В момента Кьолн има 34 пункта и е на 7-ма позиция. Кеслер, Сьоренсен, Рауш, Рисе и Гираси са контузени, а с наказание е Хайнтц.

Херта Берлин пък продължава да се надява на участие в Шампионската лига през следващия сезон. В предишния кръг "старата дама" излъга гранда Борусия Дортмунд, надделявайки с 2:1. По този начин столичани събраха 40 точки на сметката си и към момента са на 5-та позиция. За настоящия двубой наставникът на Херта Пал Дардай няма да може да разчита на Баак, Торунарига, Баумйохан, Дуда, Лустенбергер, Майер, Курт и Шибер.

Прогноза: Кьолн - Херта Берлин 2:2


Хофенхайм - Байер Леверкузен
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 18.03.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Една от приятните изненади през настоящия сезон - Хофенхайм, не успя да победи в четвърто последователно гостуване. Този път играчите на младия Юлиан Нагелсман направиха 1:1 при визитата си на новака Фрайбург. Така Хофе изпусна много добра възможност да задмине Борусия Дортмунд, като тимът от Зинсхайм продължава да заема 4-та позиция с актив от 42 пункта. В лазарета на домакините са Кадерабек и Ут, а с наказание е Вогт.

Байер Леверкузен не победи и при дебютния двубой на Тайфун Коркут начело на "аспирините". Турският специалист започна с реми престоя си в Леверкузен срещу борещия се за избегване бараж за оставане в Бундеслигата тим на Вердер Бремен за крайното 1:1. Така Байер има 31 точки и е на 10-то място в подреждането, като "аспирините" са с минимални шансове за участие в Европа наесен. През седмицата Байер очаквано отпадна от Шампионската лига след 0:0 като гост на Атлетико Мадрид, но първият двубой в Германия завърши 4:2 в полза на "дюшекчиите". Иначе контузен в състава на Байер е Тах, Вендел и Чалханоглу са наказани.

Прогноза: Хофенхайм - Байер Леверкузен 2:1


Вердер Бремен - РБ Лайпциг
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 18.03.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

След три поредни победи тимът на Вердер Бремен направи равенство в предишния кръг, когато "бременските музиканти" успяха да си тръгнат с точка от гостуването си на Байер Леверкузен за крайното 1:1 след гол на неостаряващи Клаудио Писаро. Благодарение на точката играчите на Александър Нури се задържат над мястото за бараж, заемайки 15-та позиция с актив от 26 точки. Баргфред, Фритц, Хайрович и Егщайн са аут за северняците.

Сензацията РБ Лайпциг се препъна фатално в предишния кръг, когато "червените бикове" паднаха много изненадващо у дома с 0:1 от състава на Волсфсбург. Така новаците показаха, че все още им е рано да се мерят с Байерн Мюнхен. Въпреки това, хората на Ралф Хазенхютъл заемат комфортно 2-ото място в колоната с 49 пункта. С травми за тима от Източна Германия са Клостерман и Полсен, а Кейта е наказан.

Прогноза: Вердер Бремен - РБ Лайпциг 0:1


Волфсбург - Дармщат
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 18.03.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Андриес Йонкер постигна първа победа начело на Волфсбург. В предишния кръг "вълците", водени вече от холандския специалист, поднесоха една от сензациите, побеждавайки с 1:0 като гост приятната изненада РБ Лайпциг. Благодарение на важните 3 точки Волфсбург заема 14-ото място с 26 пункта, с колкото са Вердер Бремен и Хамбургер ШФ, чийто показатели са по-лоши. Контузени за домакините са Беналио, Брума, Йунг, Родригес, Азаоуи, Дежаха и Осимен.

Дармщат постигна едва четвъртата си победа за сезона, след като преди седмица "лилиите" се наложиха с 2:1 у дома над Майнц 05. Въпреки това, играчите на Торстен Фрингс продължават да са закотвени здраво на последното 18-то място, като Дармщат има 15 точки и преди настоящия кръг спасението е на дистанция от цели 11 пункта. За гостуването на Волфсбург аут са Есер, Олиник, Розентал и Вранчич.

Прогноза: Волфсбург - Дармщат 1:0


Айнтрахт Франкфурт - Хамбургер ШФ
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 18.03.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Бенямин Кортус

Айнтрахт Франкфурт почти на 100% се прости с надеждите си да играе в Шампионската лига през следващия сезон. В предишния кръг играчите на Нико Ковач инкасираха пета поредна загуба, като този път Айнтрахт отстъпи очаквано с 0:3 при визитата си на първенеца Байерн Мюнхен. Поражението остави клуба от Франкфурт с актив от 35 точки, като Айнтрахт заема 6-то място в колоната и ще трябва да го брани него, ако иска да играе поне в Лига Европа наесен. Кадровите проблеми за домакините продължават да са сериозни и в лазарета са Андерсон, Ордонес, Регясел, Варела и Медойевич, а Сеферович пък е наказан.

Отборът на Хамбургер ШФ постигна втора поредна домакинска победа, след като този път "червените шорти" се справиха с 2:1 над тима на Борусия Мьонхенгладбах. Така селекцията на Маркус Гисдол вече има 26 точи, но продължава да заема 16-ото място, което изпраща на бараж за оставен в Бундеслигата, тъй като преките конкуренти също спечелиха точки в своите мачове. Аут за северняците е Маврай.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Хамбургер ШФ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
246