Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Байер Леверкузен - Вердер Бремен
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 10.03.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Тобиас Щилер

Единадесетата загуба за настоящия сезон в Бундеслигата коства треньорския пост на Роджър Шмид начело на Байер Леверкузен. Мнозина определиха смяната на специалиста като нелогична предвид това, че кампанията скоро ще навлезе в заключителна фаза, а отделно "аспирините" имат мач-реванш в Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид, въпреки че са аутсайдер. В предишния кръг Байер бе разбит с 2:6 при гостуването си на Борусия Дортмунд, а тимът остава с 30 точки и е на 10-то място. Новият треньор на "аспирините" е турчинът Тайфун Коркут, а той няма може да разчита на Чалханоглу и Тах в дебюта си начело на Байер.

Вердер Бремен пък започва постепенно да се отдалечава от зоната на изпадащите. В предишния кръг "бременските музиканти" постигнаха трета поредна победа, надигравайки очаквано с 2:0 Дармщат. Така северняците вече имат 25 точки и се придвижиха до 14-ото място, но опасната зона е на дистанция от 2 пункта. Фритц, Хайрович и Гнабри са контузени за гостите.

Прогноза: Байер Леверкузен - Вердер Бремен 2:1


Дармщат - Майнц 05
Стадион: "Мерк Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 11.03.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Франк Виленборг

Бъдещето на Дармщат догодина в елитната дивизия става все по-несигурно. В предишния кръг "лилиите" инкасираха 17-ата загуба, като този път селекцията на Торстен Фрингс загуби с 0:2 визитата си на Вердер Бремен. Дармщат остава закотвен здраво на последното място с 12 точки. Есер, Горка, Олиник и Розентал са с травми.

Майнц 05 направи домакинско 1:1 срещу Волфсбург в предишния кръг. Със спечелената точка "червените" вече имат 29 пункта и са на 11-та позиция в таблицата. Бергрийн и Онисиво са аут за селекцията на Мартин Шмид.

Прогноза: Дармщат - Майнц 05 1:1


Херта Берлин - Борусия Дортмунд
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 11.03.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Хартман

Борещият се за участие в Шампионската лига наесен състав на Херта Берлин инкасира малко неочаквана загуба с 0:1 при гостуването си на намиращия в срещуположния край на класирането тим на Хамбургер ШФ. "Старата дама" остава с актив от 37 пункта, като столичани са на 5-то място в таблицата. За настоящия двубой треньорът Пал Дардай няма да може да се възползва от услугите на Баак, Баумйохан, Лустенбергер, Майер, Курт и Сибер.

Грандът Борусия Дортмунд постигна трета поредна победа в първенството, след като в предишния кръг "жълто-черните" преминаха като валяк през Байер Леверкузен, разбивайки ги с 6:2 у дома. Така селекцията на Томас Тухел вече е с 43 точки и продължава да удържа 3-ото място във временното класиране. През седмицата вестфалци заличиха гола пасив от първата срещат и елиминираха португалския първенец Бенфика на осминафиналите в Шампионската лига след изразителен успех с 4:0. В лазарета на Борусия са Ройс, Гьотце, Бендер и Роде.

Прогноза: Херта Берлин - Борусия Дортмунд 1:2


РБ Лайпциг - Волфсбург
Стадион: "РедБул Арена", Лайпциг
Дата: 11.03.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Бранд

Сензацията РБ Лайпциг стъпи накриво в предишния кръг. Тогава новакът в Бундеслигата не успя да се справи при гостуването си на Аугсбург и играчите на Ралф Хазенхютъл направиха 2:2. Така "червените бикове" вече изостават със 7 точки от водача Байерн Мюнхен, като тимът от Източна Германия е 2-ри с 49 пункта. Отсъстващи за РБ Лайпциг са Клостерман, Полсен и Илсанкер.

Борещият се за оцеляване тим на Волфсбург прекъсна серията от две поредни загуби и в предишния кръг "вълците" стигнаха до 1:1 като гости на Майнц 05. Благодарение на спечелната точка хората на наскоро назначения Андриес Йонкер се задържат непосредствено над зоната на изпадане, заемайки спасителната 15-та позиция с 23 точки.

Прогноза: РБ Лайпциг - Волфсбург 1:0


Фрайбург - Хофенхайм
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Дата: 11.03.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Новакът Фрайбург продължава със задоволителното си представяне в сезона, в който южняците се завърнаха сред най-добрите на германския клубен футбол. В предишния кръг възпитаниците на Кристиан Щрайх се наложиха с 2:1 като гости на борещия се за участие в Шампионската лига състав на Айнтрахт Франкфурт. Така Фрайбург вече има 33 точки в актива си и към момента се намира на 8-мо място в класирането, като зона "Европа" е на дистанция от едва 2 пункта. С травми за домакините са Фьоренбах, Щенцел и Сиеро.

Хофенхайм пък постигна трети пореден успех на собствен терен. Този път играчите на младия Юлиан Нагелсамн сразиха безпроблемно намиращия се в зоната на изпадащите тим на Инголщат, побеждавайки го с 5:2. Хофе продължава да заема 4-то място в подреждането с актив от 41 точки. За гостуването на Фрайбург аут са Руп и Кобел.

Прогноза: Фрайбург - Хофенхайм 2:2


Инголщат - Кьолн
Стадион: "Ауди-Шпортпарк", Инголщат
Дата: 11.03.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Феликс Цвайер

Инголщат продължава да боксува в изявите си в шампионата, след като в предишния кръг баварците инкасираха четвърта загуба в последните си пет мача. Този път хората на Майк Валпургис бяха разбити с 2:5 при гостуването си на намиращия се в Топ 4 тим на Хофенхайм. Така Инголщат продължава да е в зоната на изпадащите, намирайки се на предпоследното 17-то място в таблицата с 18 точки, като преди настоящия кръг спасението е на дистанция от 5 пункта. Хартман е единственият отсъстващ на домакините.

Тимът на Кьолн записа четвърти пореден двубой в първенството без успех. В последния си мач "козлите" не успяха да постигнат сензация и загубиха с 0:3 домакинството си на шампиона и водач в класирането Байерн Мюнхен. В момента възпитаниците на Петер Щьогер са на 7-мо място с 33 пункта, но към момента Кьолн е на 2 точки от зона "Европа". Битенкурт, Рисе и Гираси са в лазарета на "козлите".

Прогноза: Инголщат - Кьолн 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179