Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 23-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Аугсбург - РБ Лайпциг
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 03.03.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Патрик Итрих

Тимът на Аугсбург прекъсна серията от две поредни загуби и записа трета победа за последните пет кръга в първенството. В последния си мач баварците се наложиха с 2:1 при визитата си на последния в подреждането Дармщат. По този начин възпитаниците на Дирк Шустер вече са с 27 точки и заемат 13-то място в класирането. Да Силва, Калсен-Бракер, Гувелю и Финбогасон са с травми за домакините.

Сензацията РБ Лайпциг продължава гонитбата с колоса Байерн Мюнхен. В предишния кръг новакът записа 15-ти успех от началото на дебютния си сезон в Бундеслигата. Този път "червените бикове" се наложиха с 3:1 у дома срещу Кьолн. Така тимът от Източна Германия продължава да е на 2-ро място с актив от 48 пункта и е на 5 от върха. Наставникът Ралф Хазенхютъл няма да може да разчита на Полсен и Клостерман.

Прогноза: Аугсбург - РБ Лайпциг 0:2


Майнц 05 - Волфсбург
Стадион: "Кофас Арена", Майнц
Дата: 04.03.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Кортус

Майнц 05 постигна престижен успех в предишния кръг, когато "червените" се наложиха с 2:0 като гости на участника в Шампионската лига Байер Леверкузен. Селекцията на Мартин Шмид вече има 27 точки и е на 11-та позиция в колоната. Мюлер, Балун и Сердар са отсъстващи за Майнц.

Волфсбург отново продължава да боксува в изявите си, след като в предишния кръг "вълците" записаха втора поредна загуба и общо четвърта в последните пет кръга. Така играчите на Валериен Исмаел продължава да е в близост до опасната зона, намирайки се на 14-то място с 22 точки. За предстоящия двубой аут са Дежага, Азаоуи и Гилавоги.

Прогноза: Майнц 05 - Волфсбург 1:1


Борусия Дортмунд - Байер Левркузен
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 04.03.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Борусия Дортмунд спечели с класически резултат 3:0 гостуването си от последния кръг на новака Фрайбург. С новите три точки "жълто-черните" запазиха заеманата от тях 3-та позиция, като хората на Томас Тухел вече са с 40 пункта. През седмицата вестфалци трябваше да играят мача си от четвъртфиналната фаза в турнира за Купата на Германия срещу Шпортфройнде Лоте, но поради обилния снеговалеж срещата бе отложена за средата на месеца, което допълнително ще усложни натоварения график на Борусия, който седмица по-рано има важен реванш срещу Бенфика в Шампионската лига. В лазарета за настоящия двубой са Гьотце, Роде, Мор и Бендер.

След двете последователни победи Байер Левркузен инкасира нова загуба. Този път "аспирините" разочароваха с изявите си срещу Майнц 05, отстъпвайки с 0:2 у дома. По този начин възпитаниците на Роджър Шмид остават с 30 точки на 8-мо място в класирането и Байер трябва да почне да печели двубоите си, ако иска и наесен да участва в европейските клубни турнири. С контузии за тежката визита в Дортмунд са Коща и Тах, а Чалханоглу е наказан.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен 3:2


Хофенхайм - Инголщат
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 04.03.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Коравият тим на Хофенхайм успя да не си тръгне капо от гостуването си на Шалке 04. Клубът от Зинсхайм направи 1:1 след късно изравняване, като със спечелената точка футболистите на младия Юлиан Нагелсман вече имат общо 38 пункта, заемайки 4-та позиция, като Хофе продължава да диша във врата на Борусия Дортмунд за място в Топ 3. С травми за домакините са Утх, Шар, Толян и Кадерабек.

Инголщат продължа да е сериозно застрашен от угрозата през следващия сезон да играе във Втора Буднеслига. Баварците инкасираха пета загуба в последните си седем мача в първенството, след като в предишния кръг хората на Майк Валпургис отстъпиха с 0:2 на собствен терен от Борусия Мьонхнегладбах. Така Инголщат продължава да заема предпоследното 17-то място с 18 точки. Леки е наказан, а Лекс и Хартман са с контузии.

Прогноза: Хофенхайм - Инголщат 2:1


Вердер Бремен - Дармщат
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 04.03.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Гидо Винкман

Вердер Бремен отново показа характер, за да стигне до втората поредна победа в шампионата. Този път "бременските музиканти" се наложиха с 2:1 като гости на Волфсбург, който към днешна дата е сред основните конкуренти в битката за оцеляване. След новите ценни три точки северняците вече имат 22 и успяха да се измъкнат от опасната зона, като вече се намират на спасителната 15-та позиция. Дробни, Хайрович и Дилейни са аут поради контузии.

Свободното падане на отбора на Дармщат продължава и в последния си мач в първенството "лилиите" записаха 16-та загуба за сезона. Този път играчите на Торстен Фрингс паднаха с 2:1 от Аугсбург, а Дармщат е здраво закотвен на последното 18-то място със скромните 12 точки, като към днешна дата е на 10 пункта от спасението. Алтънтоп, Сам, Розентал и Олиник са с травми, а Милошевич е наказан.

Прогноза: Вердер Бремен - Дармщат 2:0


Борусия Мьонхенгладбах - Шалке 04
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 04.03.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Мануел Грефе

Борусия Мьонхенгладбах постигна четвърта победа в последните си пет мача в Бундеслигата. Този път преродените под ръководството на Дитер Хекинг футболисти на "жребчетата" се наложиха с 2:0 като гости на предпоследния в класирането Инголщат. Гладбах вече има 29 точки и се изкачи до 10-ата позиция в таблицата. В лазарета на домакините за настоящия двубой са Мориц, Траоре и Дукуре, а Азар е под въпрос.

Съставът на Шалке 04 записа второ поредно и общо трето реми в последните си пет мача в първенството. Този път "кралскосините" не успяха да се справят у дома с една от сензациите през настоящия сезон Хофенхайм, а двубоят завърши 1:1. Клубът от миньорския град Гелзенкирхен има 27 точки и се намира на незавидното за амбициите на тима 12-то място, като участието на Шалке в европейските клубни турнири догодина е под сериозна въпросителна. За настоящия двубой треньорът Маркус Вайнцийрл няма да може да разчита на Налдо, Рахман, Емболо, Коке, Колашинац и Учида.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Шалке 04 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151