Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Волфсбург - Вердер Бремен
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 24.02.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Волфганг Щарк

Тимът на Волфсбург допусна трета загуба в последните си пет шампионатни мача. Този път "вълците" бяха надиграни по категоричен начин за крайното 0:3 при гостуването си на Борусия Дортмунд. В момента възпитаниците на Валериен Исмаел са на 14-то място с 22 точки, като продължават да са в близост до опасната зона, където все още се намира настоящият съперник. Азаоуи и Дежага са контузени за домакините.

Допреди седмица Вердер Бремен бе в негативна поредица от четири поредни загуби и общо шест мача без успех в Бундеслигата. В предишния кръг "бременските музиканти" сложиха край на тази серия, надделявайки с 2:0 като гости на Майнц 05. Въпреки ценния успех, северняците остават под чертата с 19 точки на 16-та позиция. Наставникът Александър Нури не може да разчита на Дробни, Дилейни, Фритц, Гриличш и Хайрович.

Прогноза: Волфсбург - Вердер Бремен 2:1


Байер Леверкузен - Майнц 05
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 25.02.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Бранд

Отборът на Байер Леверкузен записа втора поредна победа. Този път "аспирините" се наложиха с 3:1 при визитата си на Аугсбург. Така хората на Роджър Шмид са на 8-мо място с 30 точки, като Байер продължава борбата за място в зона "Европа". През седмицата отборът загуби с 2:4 у дома от Атлетико Мадрид и до голяма степен намали драстично шансовете си за продължаване на четвъртфиналите в Шампионската лига. Вендел, Тах и Чалганоглу пропускат предстоящия мач.

Майнц 05 инкасира втора загуба за последните пет кръг. Преди малко повече от седмица "червените" бяха надиграни с 0:2 у дома от борещия се за оцеляване състав на Вердер Бремен. По този начин футболистите на Мартин Шмид остават с 25 точки са на 12-то място в класирането. Сердар, Бергрийн и Онисиво са контузени за гостите.

Прогноза: Байер Леверкузен - Майнц 05 2:1


Дармщат - Аугсбург
Стадион: "Мерк Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 25.02.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Обръчът около Дармщат започва да става все по-тесен и надеждите за оцеляване да намаляват. В предишния кръг "лилиите" паднаха с 0:2 при гостуването си на коравия Хофенхайм. Играчите на Торстен Фрингс са на последното 18-то място с 12 точки и към момента са на 8 точки от спасението. Нийемайер е наказан, а Олиник и Плат са контузени.

Аугсбург записа втора поредна загуба. Този път баварците отстъпиха на собствен терен от Байер Леверкузен с 1:3. Селекцията на Мануел Баум е на 13-то място с 24 пункта. С травми за гостите са Калсен-Бракер, Каюби и Финбогасон.

Прогноза: Дармщат - Аугсбург 1:1


РБ Лайпциг - Кьолн
Стадион: "РедБул Арена", Лайпциг
Дата: 25.02.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

След две поредни загуби сензацията в Бундеслигата РБ Лайпциг стигна до много ценен успех в предишния кръг, когато тимът от Източна Германия победи с 2:1 като гост Борусия Мьонхенгладбах. Така "червените бикове" остават на 5 точки от лидера Байерн Мюнхен, заемайки 2-ро място във временното класиране с 45 пункта. За настоящия двубой отсъстващи за РБ Лайпциг са Клостерман и Полсен.

Кьолн пък направи домакинско 1:1 преди по-малко от седмица при домакинството си на Шалке 04. Ремито смъкна "козлите" извън Топ 6, като в момента хората на Петер Щьогер са на 7-ма позиция с 33 точки. За тежката визита на сензацията в първенството аут за Кьолн са Хорн, Битенкурт, Леман, Рисе, Гираси и Рудневс.

Прогноза: РБ Лайпциг - Кьолн 3:1


Фрайбург - Борусия Дортмунд
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Стадион: 25.02.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт

Съставът на Фрайбург записа трето равенство в актива си. В предишния кръг южняците успяха да спечелят точка при гостуването си на Хамбургер ШФ за крайното 2:2. Футболистите на Кристиан Щрайх на два пъти се оказваха догонващи в резултата, но в крайна сметка увеличиха актива си на 30 точки, като Фрайбург е на 9-та позиция в таблицата. Отсъстващи за домакините са Щенцел, Хаберер и Сиеро.

Грандът Борусия Дортмунд постигна трети успех за последните си пет мача в Бундеслигата. Преди седмица "жълто-черните" не срещнаха особени затруднения при домакинството си на Волфсбург и победиха опонента с 3:0. След този успех възпитаниците на Томас Тухел продължават да са на 3-то място с 37 точки. За гостуването на юг с контузии за вестфалци са Гьотце, Бендер и Роде.

Прогноза: Фрайбург - Борусия Дортмунд 2:3


Херта Берлин - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 25.02.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Саша Щегеман

Херта Берлин изпусна да победи шампиона Байерн Мюнхен. Столичани направиха 1:1 у дома срещу баварския гранд, но играчите на Пал Дардай определено има за какво да съжаляват. Байерн изоставаше с 0:1 до 6-ата минута на добавеното време, но тогава Роберт Левандовски успя да изравни. Попадението обаче дойде след изтичането на назначеното от продължение, което доведе до спорове от страна на домакините. Така Херта добави само точка към актива си, който към момента е общо 34 точки, а "старата дама" заема 6-та позиция. Вайзер, Майер, Курт и Шибер са контузени за домакините от Берлин.

Борещият се за участие в Шампионската лига тим на Айнтрахт Франкфурт допусна малко очаквана издънка при домакинството си на предпоследния Инголщат за крайното 0:2. Играчите на Нико Ковач можеха и да избегнат загубата, но Макото Хасебе направи шокиращ пропуск на празна врата при 0:1. Айнтрахт остава с актив от 35 точки и клубът е на 5-то място в подреждането. Абрахам, Андерсон, Регасел, Рус, Вайехо, Фабиан, Маскарел, Медойевич и Стендера пропускат визитата в столицата.

Прогноза: Херта Берлин - Айнтрахт Франкфурт 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
291