Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 20-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Майнц 05 - Аугсбург
Стадион: "Опел Арена", Майнц
Дата: 10.02.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Мануел Грефе

Майнц няма победа в първенството вече в четири поредни кръга. В последния си мач от първенството "червените" бяха разбити с 0:4 при гостуването си на коравия тим на Хофенхайм. По този начин селекцията на Мартин Шмид остава с актив от 22 точки, заемайки 13-та позиция. Бергрийн, Сердар и Клеменс продължават да са контузени.

Късен обрат донесе втората последователна победа на Аугсбург в Бундеслигата. Този път баварците надиграха с 3:2 у дома борещия се за оцеляване състав на Вердер Бремен. Играчите на Мануел Баум губеха с 1:2 в резултата 10 минути преди края на срещата, но с две попадения, последното от които в добавеното време, си гарантираха пълния комплект точки. Аугсбург има 24 пункта и е на 10-то място. Кадровите проблеми в редиците на баварците са свързани с травмите на Коо, Моравек, Калсен-Бракер, Каюби, Опаре и Финбогасон, а Кор е наказан.

Прогноза: Майнц 05 - Аугсбург 1:1


Байер Леверкузен - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 11.02.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Кортус

Лошата серия на Байер Леверкузен продължава. В последния кръг "аспирините" отстъпиха с 0:1 при визитата си на намиращия се под чертата тим на Хамбургер ШФ. Поражението остави хората на Роджър Шмид с 24 точки, а Байер е на 9-ото място в подреждането и по всичко личи, че тимът едва ли ще има сили да се бори за участие за поредна година в групите на Шампионската лига. Белараби, Драгович и Бендер са контузени, а Чалханоглу е наказан.

След втора поредна победа и общо трета в последните пет кръга тимът на Айнтрахт Франкфурт успя да си върне 3-ото място във временното класиране. В последния си мач от шампионата хората на Нико Ковач се поизмъчиха у дома срещу последния Дармщат, но в крайна сметка изковаха успех след 2:0. Така Айнтрахт 3-ти с актив от 35 точки. Фабиан, Регасел, Медойевич, Блум, Варела, Рус и Стендера са аут за гостите.

Прогноза: Байер Леверкузен - Айнтрахт Франкфурт 2:2


Дармщат - Борусия Дортмунд
Стадион: "Мерк Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 11.02.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

14-ата загуба от началото на сезона продължава да задържа тима на Дармщат здраво закотвен на последното 18-то място в класирането. "Лилиите" са с незавидния актив от едва 9 точки и преди настоящия кръг са на 7 пункта от спасението. В последния си мач от първенството играчите на наскоро назначения Торстен Фрингс отстъпиха с 0:2 от борещия се за участие в Шампионската лига Айнтрахт Франкфурт. Контузени в редиците на Дармщат са Денис, Плат и Олиник.

Борусия Дортмунд нанесе трета поредна загуба като гост на сензацията РБ Лайпциг, след като го победи с 1:0 у дома. Пиер-Емерик Обамеянг беше точен в 35-ата. Марко Ройс и Обамеянг пък направиха поне четири 100%-ови пропуска и така интригата се запази до самия край, когато "жълто-черните" се отърваха, тъй като гол на гостите бе правилно отменен заради засада. В момента вестфалци са на 4-то място в таблицата с 34 точки.Бендер, Гьотце, Роде и Мор са контузени за Борусия.

Прогноза: Дармщат - Борусия Дортмунд 0:3


РБ Лайпциг - Хамбургер ШФ
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 11.02.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Саша Щегеман

Сензацията РБ Лайпциг инкасира трета поредна загуба далеч от дома в Бундеслигата. Този път "червените бикове" отстъпиха с 0:1 при визитата си на Борусия Дортмунд, като това бе най-малкото, с което хората на Ралф Хазенхютъл се разминаха, тъй като домакините можеха и да ги разгромят, ако не бяха многобройните пропуски на Ройс и Обамеянг. Така тимът от Източна Германия пропиля много добра възможност да скъси изоставането си спрямо Байерн Мюнхен. РБ продължава да заема 2-ото място с актив от 42 точки. С травма за домакините е Клостерман, а Компер е наказан.

Тимът на Хамбургер ШФ успя да прекъсне серията от две поредни загуби и в последния кръг "динозаврите" се наложиха с минималното 1:0 у дома над участника в Шампионската лига Байер Леверкузен. С успеха хората на Маркус Гисдол успяха да завоюват важни три точки и вече имат 16 пункта, но продължават да са под чертата, заемайки 16-та позиция заради по-лошите си показатели спрямо Вердер Бремен. За тежката визита в Лайпциг с травми за ХШФ са Грегориш и Хирцел.

Прогноза: РБ Лайпциг - Хамбургер ШФ 3:1


Вердер Бремен - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 11.02.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Бранд

Отборът на Вердер Бремен отново претърпя драматично крушение в последния си двубой от Бундеслигата. Този път "бременските музиканти" инкасираха две попадения, последното от които в 94-ата минута, за обрата при гостуването си на Аугсбург. Селекцията на Александър Нури се намира на спасителното 15-то място с актив от 16 точки само и единствено благодарение на по-добрите си показатели спрямо Хамбургер ШФ. Гриличш, Хайрович, Баргфрид и Щернберг са контузени, а Дробни е наказан.

Възходът за Борусия Мьонхенгладбах под ръководството на наскоро назначения Дитер Хекинг продължава. В предишния кръг "жребчетата" постигнаха втора поредна победа в първенството. Този път Борусия победи по категоричен начин с 3:0 у дома новака Фрайбург. Така тимът вече има 23 точки и е на 13-то място, като поне към настоящия момент демонстрира стабилизиране в изявите си. Проблемите преди гостуването на Вердер са много, тъй като контузени са Домингес, Рафаел, Хофман, Дукуре, Стрьобъл, Елведи, Траоре, Шулц и Меро, а с наказание е Щиндъл.

Прогноза: Вердер Бремен - Борусия Мьонхенгладбах 1:1


Шалке 04 - Херта Берлин
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 11.02.2017 г.
Час: 19:30

Съдия: Маркус Шмид

Отборът на Шалке 04 спечели престижна точка при гостуването си на шампиона Байерн Мюнхен за крайното 1:1. По този начин възпитаниците на Маркус Вайнцийрл сложиха край на серията от седем поредни победи на баварците, но в същото време "кралскосините" имат само един успех в последните си седем мача в Бундеслигата. В момента Шалке се намира на 12-то място с актив от 22 точки. С контузии за домакините са Рахман, Емболо, Чупо-Мотинг, Гифер, Коке, Учида, Майер и Ди Санто, а Хунтелаар е под въпрос.

Херта сложи край на серията от две поредни загуби в първенството, след като в последния си мач от шампионата столичани се наложиха с пестеливото 1:0 на собствен терен над борещия се за оцеляване състав на Инголщат. Така хората на Пал Дардай вече имат 33 точки и са на 6-то място, но "старата дама" е с реални шансове да атакува по-предните позиции, които дори биха гарантирали на Херта и място в Шампионската лига. Отсъстващи за берлинчани са Курт, Визер, Кьорбер и Дуда.

Прогноза: Шалке 04 - Херта Берлин 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
245