Шалке продължава напред за Купата


FUTBOL-TV

Шалке продължава напред за Купата

Шалке се наложи с категоричното 4:1 при визитата си на Зандхаузен в среща от 1/8-финалите в турнира за купата на Германия. Успехът прати "миньорите" в следващата фаза на турнира.

В 38-ата минута се стигна до едно разбъркване в наказателното поле на домакините, като топката на няколко пъти бе едва избита малко преди голлинията, но в крайна сметка Алесандро Шьопф нанесе последен и много точен удар, с който откри резултата. В 43-ата минута Даниел Калигури получи добър извеждащ пас и с много силен удар не остави никакви шансове на страна на домакините - 0:2.

В добавеното време на първата част Налдо засече с глава центриране от корнер и направи резултата класически. В 65-ата минута Андрю Уутън получи подаване с глава от свой съотборник и той също успя да играе с глава и да прати кълбото във вратата на "кралскосините", давайки малко надежда на своя тим. Интригата умря напълно в 74-ата минута, когато Коноплянка с удар отблизо оформи крайния резултат.

В другия мач от осминафиналите, който се игра по същото време, Шпортфройнде (Лоте) също продължи напред, след като победи Мюнхен 1860 с 2:0.

  Сподели
80