Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Хамбургер ШФ - Байер Леверкузен
Стадион: "Фолкспаркщадион", Хамбург
Дата: 03.02.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Йохен Дреес

Отборът на Хамбургер ШФ продължава лошата си серия след подновяването на Бундеслигата. В предишния кръг "червените шорти" инкасираха втора поредна загуба, като този път хората на Маркус Гисдол отстъпиха на Инголщат с 1:3, който е и пряк претендент в борбата за оцеляване. Поражението смъкна северняците на предпоследното 17-то място в подреждането, където ХШФ има актив от едва 13 пункта. За настоящия двубой аут за "динозаврите" са Екдал, Ласога и Адлер, а Сакай е наказан.

Байер Леверкузен също рухна в предишния кръг, само че по много по-драматичен начин. "Аспирините" водеха на полувремето с 2:0 при домакинството си на Боруся Мьонхенгладбах, но в крайна сметка разочароваха феновете си, отстъпвайки с 2:3. Така възпитаниците на Роджър Шмид остават с актив от 24 точки и са на 9-то място в таблицата. С травми в състава на Байер са Воланд, Бендер и Виейра, а Драгович е под въпрос.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Байер Леверкузен 1:2


Борусия Мьонхенгладбах - Фрайбург
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 04.02.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Борусия Мьонхенгладбах показа характери и постигна пълен обрат като гост за крайното 3:2 над Байер Леверкузен, след като на почивката "жребчетата" губеха с 0:2. Това бе първи успех в Бундеслигата за новия треньор на тима Дитер Хекинг. В герои за Борусия се превърнаха Щиндъл с два гола и Рафаел с един. Така Гладбах вече има 20 точки и е на 13-то място, което със сигурност не кореспондира на амбициите на тима. В лазарета на домакините са Траоре, Домингес, Соу, Дукуре, Шулц, Меро и Елведи, а Херман и Стрьобъл са под въпрос.

Фрайбург постигна първи успех в Буднеслигата за пролетния полусезон. След като започна с драматично поражение у дома над Байерн с 1:2, в предишния кръг селекцията на Кристиан Щрайх надделя със същия резултат, само че при домакинството си на амбициозния Херта Берлин. С новите три точки южняците вече имат общо 26 пункта, заемайки 8-ма позиция, като са само на 4 точки от зона "Европа". Отсъстващи за Фрайбург са Щерцел, Меферт и Нидемайер.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Фрайбург 2:1


Кьолн - Волфсбург
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 04.02.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Патрик Итрих

След шест поредни мача без успех в първенството, Кьолн най-накрая победи и то по респектиращ начин. В предишния кръг "козлите" разбиха с 6:1 като гости последния в подреждането Дармщат. С най-изразителния си успех до момента за кампанията футболистите на Петер Щьогер вече имат 29 точки и са на 7-мо място в подреждането. Контузени за Кьолн са Рисе, Хорн, Рауш, Гираси и Леман.

Добрата серия от три поредни победи за Волфсбург приключи по изненадващ начин в предишния кръг, когато "вълците" допуснаха пълен обрат при домакинството си на Аугсбург за крайното 1:2. Поражението остави хората на Валериен Исмаел с 19 точки, като Волфсбург е само на 4 пункта от опасната зона, заемайки 14-та позиция. Азаоуи, Йунг, Бруно Енрике, Шафер и Дидави са контузени.

Прогноза: Кьолн - Волфсбург 2:1


Херта Берлин - Инголщат
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 04.02.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Франк Виленборг

След като допусна втора поредна загуба от началото на календарната година и общо четвърта в последните пет мача, определено може да се говори за криза сред редиците на запътилия се към зона "Европа" състав на Херта. В предишния кръг столичани паднаха с 1:2 като гости на новака Фрайбург, а поражението остави възпитаниците на Пал Дардай с 30 точки, като "старата дама" вече е на 6-то място в колоната. Ето защо победата над борещия се за оцеляване Инголщат е повече от задължителна. Контузени за домакините са Курт, Визер, Кьорбер и Дуда, а Щарк е наказан.

Инголщат прекъсна серията от две поредни загуби в Бундеслигата, надигравайки преди седмица отбора на Хамбургер ШФ с 3:1 у дома. След успеха играчите на Маркус Каучински изместиха именно ХШФ от 15-ото място, което дава право на бараж за оставане в елитната дивизия. Баварците имат 15 точки на сметката си. За гостуването в столицата с травми са Хартман и Лекс, а Матип е под въпрос.

Прогноза: Херта Берлин - Инголщат 3:1


Хофенхайм - Майнц 05
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 04.02.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Гидо Винкман

Приказката на Хофенхайм приключи в предишния кръг, когато предвожданият от 29-годишния Юлиан Нагелсман тим инкасира първа загуба за сезона, допускайки пълен обрат за крайното 1:2 при гостуването си на другата сензация в Бундеслигата РБ Лайпциг. Поражението смъкна Хофе до 5-то място в подреждането, където отборът остава с актив от 31 точки. В лазарета на домакините са Толян, Вогт и Хамад, а наказан е Вагнер.

С не малка доза късмет тимът на Майнц 05 успя да измъкне точка при домакинството си на гранда Борусия Дортмунд. "Червените" направиха 1:1 след гол в 83-ата минута, когато играчите на Мартин Шмид успяха да отправят първия си точен изстрел в очертанията на вратата на Борусия, а в края дори можеха да се поздравят и с победата. В крайна сметка Майнц вече има 22 пункта и е на 10-то място в таблицата. Сердар, Родригес, Балгун, Онсиво и Клеменс са контузени, а Кордоба е с наказание.

Прогноза: Хофенхайм - Майнц 05 2:0


Борсуия Дортмунд - РБ Лайпциг
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 04.02.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Тобиас Щилер

Борусия Дортмунд изпусна победата при гостуването си на Майнц 05 по много нелеп начин, а двубоят в крайна сметка не излъчи победител за крайното 1:1. Капитанът на вестфалци Марко Ройс откри резултата в 3-ата минута, като "жълто-черните" имаха както аванс в резултата, така и пълно превъзходство на терена, но в 83-ата минута Латца изравни с първия изстрел на домакините в очертанията на вратата. В добавеното време късметът лиши Майнц от обрат. Така Борусия вече изостава на цели 14 точки от водача Байерн и със сигурност няма да е претендент на баварците за Сребърната салатиера. "Жълто-черните" са на 4-та позиция с 31 точки. Бендер, Роде и Гьотце са контузени за домакините.

И ако Борусия бе считан за основен конкурент на Байерн в спора за първото място, то едва ли някой е очаквал, че това няма да са вестфалци, а новакът в Бундеслигата РБ Лайпциг. "Червените бикове" записаха втори пореден успех в първенството, като този път хората на Ралф Хазенхютъл нанесоха първа загуба на сезона за другата не по-малко приятна изненада - Хофенхайм, като двубоят завърши 2:1 за РБ. Така тимът от Източна Германия продължава да диша във врата на Байерн, заемайки 2-ро място в подреждането с 42 точки, само на 3 от водача. За тежката визита в Дортмунд аут са Клостерман, Вернер, Компер и Бурке. Форсберг пък е наказан.

Прогноза: Борусия Дортмунд - РБ Лайпциг 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
417