Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Шалке 04 - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 27.01.2017 г.
Час: 21:30
Съдия: Роберт Хартман

Отборът на Шалке 04 започна втория дял от сезона в Германия с много измъчена домакинска победа. В предишния кръг "миньорите" се наложиха с 1:0 над борещия се за оцеляване тим на Инголщат след гол в добавеното време на срещата. С важните три точки играчите на Маркус Вайнцийрл вече имат общо 21 пункта и са на 10-то място в класирането. С контузии за "кралскосините" са Баба, Коке, Учида, Ди Санто, Емболо и Хунтелаар.

Борещият се за участие в зона "Шампионска лига" през настоящия сезон състав на Айнтрахт започна с поражение календарната 2017-та година. В предишния кръг възпитаниците на Нико Ковач бяха разбити с 0:3 като гости на сензацията РБ Лайпциг. Поражението смъкна Айнтрахт на 6-то място с 29 точки. Отсъстващи за гостуването в Гелзенкирхен са Андерсон, Регясел, Рус, Варела, Блум, Фабиан, Хусци, Медойевич и Стендера, а Храдецки и Ребич са наказани.

Прогноза: Шалке 04 - Айнтрахт Франкфурт 1:1


Дармщат - Кьолн
Стадион: "Мерк Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 28.01.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Роберт Кампка

Закъсалият го Дармщат продължава все така да е здраво закотвен на последното място в класирането. В предишния кръг "лилиите" поне успяха да прекъснат ужасната серия от осем поредни загуби, след като направиха 0:0 у дома срещу отбора на Борусия Мьонхенгладбах в дебютния двубой на Торстен Фрингс начело на Дармщат. Домакините заемат 18-та позиция с незавидните 9 точки и към днешна дата са на 7 пункта от спасението. Контузени за "лилиите" са Бен-Хатира, Олиник и Обина.

Тимът на Кьолн записа четвърто поредно равенство. В първия си двубой за новата година "козлите" извъртяха 0:0 като гости на Майцн 05. По този начин играчите на Петер Щьогер нямат победа в първенството вече в шест поредни мача. В момента Кьолн заема 7-ма позиция с 26 пункта в колоната. През седмицата към отбора се присъедини защитникът на Борусия Дортмунд Невен Суботич, който ще играе като преотстъпен до края на сезона. Отсъстващи за настоящия двубой са Хорн, Леман, Рисе и Гираси.

Прогноза: Дармщат - Кьолн 0:1


Инголщат - Хамбургер ШФ
Стадион: "Ауди Шпортпарк", Инголщат
Дата: 28.01.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид

Инголщат инкасира втора поредна загуба в Бундеслигата. В предишния кръг баварците паднаха драматично при гостуването си на Шалке 04, след като допуснаха попадение за крайното 0:1 в добавеното време на срещата. Така играчите на Майк Валпургис са на предпоследното 17-то място в таблицата с 12 точки. Аут за домакините са Ортаг и Тисеранд.

Съставът на Хамбургер ШФ също започна със загуба пролетния полусезон. "Динозаврите" отстъпиха с 0:1 при визитата си на Волфсбург също след гол в заключителните минути на двубоя. Северняците се намират на 16-то място в класирането с 13 точки и също за застрашени от изпадане. За гостуването в Бавария треньорът Маркус Гисдол няма да може да разчита на Адлер, Джуру, Спахич, Екдал, Халилович и Ласога.

Прогноза: Инголщат - Хамбургер ШФ 1:1


РБ Лайпциг - Хофенхайм
Стадион: "РедБул Арена", Лайпциг
Дата: 28.01.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Абсолютната сензация в Бундеслигата РБ Лайпциг продължава да поддържа интригата в първенството. След като загуби в директния сблъсък с шампиона Байерн за първото място в края на декември, в предишния кръг "червените бикове" започнаха с класически успех с 3:0 у дома над Айнтрахт Франкфурт и запазиха изоставането си от колоса на 3 точки. В момента играчите на Ралф Хазенхютъл имат 39 пункта и са на 2-ро място в подреждането. Контузени за клуба от Източна Германия са Клостерман и Бурке, а Форсберг е наказан.

Сега срещу сензацията в елитната дивизия се изправя друг не по-малко добре представящ се съперник в лицето на единствения непобеден отбор от началото на сезона в Бундеслигата - Хофенхайм. В предишния кръг селекцията на 29-годишния Юлиан Нагелсамн записа очакван успех с 2:0 като гост на Аугсбург. Така Хофе вече има 31 точки и е на 3-ото място в колоната, като има 7 победи, 10 ремита и 0 загуби. За гостуването в Лайпциг с травми за Хофенхайм са Данило, Толян, Руб, Атик и Варгас.

Прогноза: РБ Лайпциг - Хофенхайм 2:2


Волфсбург - Аугсбург
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 28.01.2017 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Събуждането на Волфсбург продължи и през новата 2017-та година и в последния си мач от шампионата "вълците" надиграха с 1:0 състава на Хамбургер ШФ, като по този начин изковаха трета поредна победа. Успехът изкачи предвожданият от Валериен Исмаел тим до 12-ото място в класирането с актив от 19 точки, като поне към настоящия момент "вълците" са на 6 пункта от опасната зона. Контузени за Волфсбург са Азаоуи, Калигури, Дидави, Мьобиус и Осимен.

Тимът на Аугсбург инкасира седма загуба от началото на кампанията. В предишния кръг баварците очаквано бяха надиграни у дома от единствения непобеден до момента отбор на Хофенхайм с 0:2. Поражението смъкна възпитаниците на Мануел Баум на 13-то място в подреждането с 18 точки. За гостуването на Волфсбург отсъстващи са Калсен-Бракер, Стафилидис, Каюби и Финбогасон.

Прогноза: Волфсбург - Аугсбург 1:0


Байер Леверкузен - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 28.01.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Дениз Айтекин

Байер Леверкузен започна с важна победа новата календарна година. В предишния кръг "аспирините" се наложиха у дома с 3:1 над амбициозния състав на Херта Берлин. С успеха играчите на Роджър Шмид вече имат 24 точки и към момента са на 8-мо място в подреждането. В лазарета на Байер са Драгович и Хилберт.

Непостоянният през настоящата кампания тим на Борусия Мьонхенгладбах не успя да победи и в предишния кръг в дебютния двубой на Дитер Хекинг начело на "жребчетата". В него Борусия направи 0:0 като гост на слабака Дармщат, като в момента отборът е с актив от 17 точки, заемайки 14-ото място, и е само на 4 пункта от опасната зона. За гостуването в Леверкузен контузени са Дукуре, Елведи, Херман, Шулц, Стрьобъл и Траоре.

Прогноза: Байер Леверкузен - Борусия Мьонхенгладбах 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171