Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата - мачовете в сряда


Н. Атанасов

Анонс на 16-ти кръг на Бундеслигата - мачовете в сряда

Кьолн - Байер Леверкузен
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 21.12.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Мануел Грефе

Амбициозният тим на Кьолн записа второ поредно равенство от 1:1 и така "козлите" нямат победа в първенството вече в четири последователни срещи. Този път играчите на Петер Щьогер не успяха да победят като гости непостоянния Вердер Бремен. В момента Кьолн заема 7-мо място с 24 точки. Контузени за домакините са Хорн, Марох, Битенкурт, Леман и Рисе, а Хьогер е наказан.

Участникът в Шампионската лига Байер Леверкузен отново не впечатли, след като инкасира седма загуба за сезона. Този път "аспирините" се изложиха у дома от борещия се за оцеляване тим на Инголщат, отстъпвайки с 1:2. По този начин хората на Роджър Шмид останаха с 20 пункта на сметката си и към момента Байер е на 9-ото място. С контузии в тима за Белараби, Бендер и Воланд, а Арангис е наказан.

Прогноза: Кьолн - Байер Леверкузен 2:1


Херта Берлин - Дармщат
Стадион: "Олимпиящадион", Берлин
Дата: 21.12.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Роберт Хартман

Отборът на Херта вече е извън Топ 3. Това се случи, след като "старата дама" допусна втора поредна загуба. Този път столичани станаха поредната жертва на сензацията в Бундеслигата РБ Лайпциг с 0:2. Селекцията на Пал Дардай остават с 27 точки и вече са на 4-та позиция в колоната, тъй като Херта е с по-лоши показатели спрямо Хофенхайм. За последния двубой за календарната година аут за берлинчани са Кьорбер, Бруукс, Лангкамп, Вайсер и Дуда.

Отборът на Дармщат инкасира седма поредна загуба и общо осма в последните си 10 шампионатни мача. Този път "лилиите" очаквано не успяха да постигнат чудо при домакинството си на шампиона Байерн Мюнхен с минималното 0:1. Така Дармщат продължава да еднолично е на последното 18-то място с незавидните 8 точки и със сигурност през пролетния полусезон "лилиите" ще трябва много да подобрят представянето си, ако искат да запазят мястото си в елитната дивизия. Хьон, Милошевич, Олиник и Плат са аут за гостите.

Прогноза: Херта Берлин - Дармщат 2:0


Хофенхайм - Вердер Бремен
Стадион: "Райн Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 21.12.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Бенямин Кортус

Забележителната серия на Хофенхайм продължава. Една от безспорно двете сенации до момента в Бундеслигата не допусна загуба в 15-и пореден мач и остава единственият тим в първенството, който не познава вкуса на поражението от началото на сезона. В предишния кръг възпитаниците на 29-годишния треньор Юлиан Нагелсман направиха 2:2 с гранда Борусия Дортмунд и се изкачиха на 3-то място в класирането с 27 пункта, което е с равен брой точки с Херта. За последния двубой за календарната 2016-та година аут за Хофе е Руди, който е наказан.

Вердер записа четвърти пореден двубой в шампионата без поражение. Този път "бременските музиканти" завършиха 1:1 у дома срещу Кьолн. Така играчите на Александър Нури вече са с 15 точки и към момента са на 14-ата позиция в таблицата. За тежката визита на непобедения Хофенхайм с травми са Калдирола, Фритц, Грилитш, Хайрович и Ейлерс.

Прогноза: Хофенхайм - Вердер Бремен 2:1


Инголщат - Фрайбург
Стадион: "Ауди Шпортпарк", Инголщат
Дата: 21.12.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Саша Щегеман

След сензационната победа над РБ Лайпциг с 1:0, в последния си мач в Бундеслигата тимът на Инголщат, който до скоро бе здраво закотвен на последното място, записа втори пореден успех. Този път играчите на Майк Валпургис се наложиха с 2:1 като гости на участника в Шампионската лига Байер Леверкузен. Тимът от Бавария надигра тотално своя съперник и можеше да му вкара още поне толкова голове. Така Инголщат пое глътка въздух и в момента отборът вече на 16-ото място в колоната с 12 точки.

Новакът Фрайбург записа второ равенство за сезона, което и второ поред в гостуване на отбора. Този път възпитаниците на Кристиан Щрайх спечелиха точка при гостуването си на амбициозния Шалке 04 за крайното 1:1. В момента южняците имат 20 пункта и заемат 10-ото място. Аут за гостите за последния шампионатен двубой за настоящата календарна година са Фьоренбах, Кемпф, Нидемайер и Меферт.

Прогноза: Инголщат - Фрайбург 1:1


Байерн Мюнхен - РБ Лайпциг
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 21.12.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Феликс Цвайер

Едва ли някой е очаквал, че дербито от програмата на последния кръг от есенния дял на Бундеслигата всъщност ще е директен сблъсък за това кой ще зимува на върха в Германия. Един срещу друг в Мюнхен се изправят шампионът и временен водач Байерн, който посреща сензацията в първенството - новакът РБ Лайпциг.

В навечерието на настоящия мач Байерн измъкна с много усилия и неособено впечатляваща игра минимален успех при гостуването си на Дармщат. Единственият гол в срещата бе дело на Дъглас Коща, който отбеляза изключително попадение през втората част. С тази победа селекцията на Карло Анчелоти отново се върна на 1-ото място, въпреки че е с равни точки с РБ Лайпциг - 36 пункта, но баварците са с по-добри показатели. Боатенг и Коман пропускат със сигурност последния мач на Байерн за годината, а Робен е под въпрос.
Феноменът в Германия РБ Лайпциг притига в Мюнхен като равен с равен с именития опонент. В последния си мач от Бундеслигата новаците надиграха с 2:0 при домакинството си столичния Херта. Тимо Вернер и капитанът Вили Орбан вкараха головете, с които клубът от Източна Германия си гарантира шансовете, че дори може да посрещне новата 2017-та година от лидерската позиция. За гостуването на Байерн наставникът на "червените бикове" Ралф Хазенхютъл няма да може да разчита на Клостерман, Компер и Пападопулос.

Прогноза: Байерн Мюнхен - РБ Лайпциг 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192