Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата - срещите в събота

Борусия Дортмунд - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 03.12.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

След успешната седмица, в която Борусия Дортмунд първо победи с 1:0 Байерн Мюнхен у дома, а след това бе главно действащо лице и в най-резултатния мач в историята на Шампионската лига за успеха с 8:4 срещу Легия Варшава, "жълто-черните" се върнаха в реалността, в която Айнтрахт Франкфурт продължи успешната си серия срещу вестфалци и за трети пореден сезон спечели домакинството си на този съперник в Бундеслигат - този път с 2:1. Последният успех на гостите тук датира от 1 септември 2013 година. Така играчите на Томас Тухел останаха с актив от 21 точки и се смъкнаха на 7-ото място в класирането. В лазарета на дортмундци остават Бюрки и Бендер.

Другата Борусия - тази от Мьонхенгладбах, пък направи домакинско 1:1 срещу непобедения до момента състав на Хофенхайм. Така хората на Андре Шуберт нямат победа в първенството вече в седем последователни срещи и са на незавидното за тях 13-то място с актив от 13 точки. За тежката визита в Дортмунд аут за "жребчетата" са Домингес, Дукуре, Хеман, Шулц, Траоре и Дърмич.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Борусия Мьонхенгладбах 3:2


Байер Леверкузен - Фрайбург
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 03.12.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Бенямин Кортус

Отборът на Байер Леверкузен бе сериозно ощетен при гостуването си на шампиона Байерн Мюнхен. "Аспирините" загубиха с 1:2, а осем минути преди края Хави Мартинес от състава на домакините спря с ръка топката след удар на Кевин Фоланд с глава. Кълбото най-вероятно щеше да влезе в мрежата за 2:2, но съдийската бригада не забеляза ситуацията. Така играчите на Роджър Шмид остават с актив от 16 точки и са на 10-то място в таблицата. В лазарета на Байер са Белараби, Бендер, Мехмеди и Воланд.

Новакът Фрайбург инкасира трета поредна загуба. В предишния кръг южняците станаха поредната жертва на сензационния лидер РБ Лайпциг, а хората на Кристиан Щрайх бяха разбити с 1:4 у дома. Така Фрайбург остава с 15 пункта на сметката си и е на 11-та позиция в подреждането. За гостуването в Леверкузен аут са Кемпф, Нидемайер, Хунфнагел, Геде, Нилсен и Филип, а Хьофлер е наказан.

Прогноза: Байер Леверкузен - Фрайбург 3:0


Хофенхайм - Кьолн
Стадион: "Райн Нека Арена", Зинсхайм
Дата: 03.12.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл

Отборът на Хофенхайм записа трето поредно равенство и общо седмо до момента на сметката си, след като в предишния кръг предвожданият от 29-годишния Юлиан Нагелсман тим направи 1:1 срещу Борусия Мьонхенгладбах. Така Хофе продължава да е един от двата непобедени до момента отбори в Бундеслигата. Клубът от Зинсхайм заема 6-то място в класирането с 22 точки. Само Демирбай е контузен за домакините.

Седмица след важния победата над Борусия Мьонхенгладбах отборът на Кьолн не успя да се препъна изненадващо у дома срещу Аугсбург. Срещата завърши 0:0 след сравнително слаба игра от страна и на двата състава. По този начин "козлите" бяха задминати от Айнтрахт Франкфурт, но остават в челото. Селекцията на Петер Щьогер е с 22 точки е на 5-та позиция в подреждането. Хорн, Марох, Битенкурт и Леман са в лазарета на Кьолн.

Прогноза: Хофенхайм - Кьолн 2:1


Вердер Бремен - Инголщат
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 03.12.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Тобиас Щилер

Вердер прекъсна серията от четири последователни загуби, но "бременските музиканти" отново не победиха. В предишния кръг отборът направи зрелищно 2:2 като гост на Хамбургер ШФ в голямото Дерби на Севера. Въпреки спечелената точка, положението за състава на Александър Нури не изглежда никак розово, тъй като в момента Вердер е на 16-ото място в класирането с едва 8 спечелени точки. С травми за домакините са Калдирола, Гарсия, Гриличш и Айлерс.

Инголщат записа трето равенство за сезона, след като в последния си мач от Бундеслигата баварците не успяха да устискат преднината си на Волфсбург и направиха 1:1. С добавената точка Инголщат вече има 6 и остава под чертата, заемайки предпоследната 17-та позиция. За визитата в Бремен аут за гостите са Брегери и Ортаг.

Прогноза: Вердер Бремен - Инголщат 2:0


Волфсбург - Херта Берлин
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 03.12.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

Колебливият през настоящия сезон състав на Волфсбург направи 1:1 като гост на намиращия се в зоната на изпадащите Инголщат. Със спечелената точка "вълците" вече имат 10, но остават в непосредствена близост до отборите под чертата. Селекцията на Валериен Исмаел се намира на 14-та позиция в таблицата. С контузии за Волфсбург са Азаоуи и Завада.

Херта Берлин обърна Майнц 05 от 0:1 до 2:1 за рекордната си шеста поредна домакинска победа в Бундеслигата, с което столичани се завърнаха на 3-то място в класирането с 24 пункта на 3 точки зад Байерн Мюнхен и на още толкова зад сензационния лидер РБ Лайпциг. И двата гола за "Старата дама" бяха вкарани от Ведад Ибишевич, с което нападателят вече има 100 попадения в германския елит. Кьорбер, Вайсер и Дуда са контузени, а героят от последния мач Ибишевич е наказан.

Прогноза: Волфсбург - Херта Берлин 2:2


РБ Лайпциг- Шалке 04
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 03.12.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Сензацията в германската Бундеслига РБ Лайпциг продължава да изумява с респектиращото си представяне от началото на сезона. В предишния кръг селекцията на Ралф Хазенхютъл записа 7-ма поредна победа, като този път се наложи с категоричното 4:1 като гост над другия от новаците - Фрайбург. По този начин тимът от някогашната ГДР се откъсна пред останалите си преследвачи с 30 точки, като най-близко до "биковете" е шампионът Байерн Мюнхен, който запазва дистанцията от три пункта. Бернардо, Компер, Гипсон, Клостерман и Пападопулос са контузени за РБ Лайпциг.

Съставът на Шалке 04 записа пета поредна победа във всички турнири, след като в предишния кръг надигра Дармщат с 3:1 на собствения си "Фелтинс Арена". По този начин "миньорите" продължават да се изкачват в класирането след кошмарния си старт на сезона. Играчите на Маркус Вайнцийрл са със 17 точки и към момента заемат 8-ма позиция в таблицата. За тежката визита в източната част на Германия аут за "кралскосините" са Коке, Учида, Ди Санто, Емболо и Хунтелаар.

Прогноза: РБ Лайпциг - Шалке 04 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227