Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Фрайбург - РБ Лайпциг
Стадион: "Шварцвалд Щадион", Фрайбург
Дата: 25.11.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Бенямин Бранд

Новакът Фрайбург допусна втора поредна загуба в първенството, след като в предишния кръг южняците отстъпиха с 2:4 при гостуването си на Майнц 05. Така възпитаниците на Кристиан Щрайх остават с актив от 15 точки и заемат 10-то място в класирането, като Фрайбург е единственият тим, който все още няма равенство на сметката си. Кемпф, Кюблер, Сьоюнчю, Хуфнагел, Мефер, Геде, Нилсен и Филип са контузени за домакините.

Новакът в Бундеслигата РБ Лайпциг продължава с изумителното си представяне в дебютния си сезон. Тимът от Източна Германия записа трудна, но важна победа като гост над участника в Шампионска лига Байер в Леверкузен с 3:2 и оглави еднолично класирането, чийто връх делеше с шампиона Байерн Мюнхен. Футболистите на Ралф Хазенхютъл имат 27 точки, което е с 3 повече от баварския гранд, който загуби гостуването си на Борусия Дортмунд в дербито на германския футбол. За визитата на Фрайбург с травми за гостите са Бернанрдо, Компер и Клостерман.

Прогноза: Фрайбург - РБ Лайпциг 1:3


Кьолн - Аугсбург
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 26.11.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Маркус Шмид

Кьолн постигна волева победа над участника в Шампионската лига Борусия Мьонхенгладбах за крайното 2:1. "Козлите" нанесоха своя удар след почивката, когато Модест и Рисе в добавеното време донесоха успеха на своя тим. Така играчите на Петер Щьогер вече имат 21 точки и са на 4-ото място в класирането. В лазарета на Кьолн са Хьорн, Марох, Битенкурт, Младенович и Леман.

Аугсбург извъртя нулево реми при домакинството си на Херта Берлин. Така баварците добавиха само точка към сметката си и в момента хората на Дирк Шустер са с 12 пункта на 12-ото място в колоната. Калсен-Бракер, Фридрих, Гувелю, Каюби, Коо и Бобадия са контузени за гостите.

Прогноза: Кьолн - Аугсбург 3:0


Борусия Мьонхенгладбах - Хофенхайм
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 26.11.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Дениз Айтекин

Лошите изяви на Борусия Мьонхенгладбах продължиха и в предишния кръг, когато "жребчетата" инкасираха шести пореден мач без победа в Бундеслигата. Този път селекцията на Андре Шуберт допусна пълен обрат за едно полувреме и загуби домакинството си на Кьолн с 1:2. Поражението смъкна Гладбах на 13-то място в таблицата, където тимът продължава да е с актив от 12 точки. Аут за домакините са Домингес, Дукуре, Херман, Шулц и Дърмич.

Една от най-приятните изненади до момента в първенството, в лицето на Хофенхайм, постигна шесто равенство за сезона. Малко изненадващо, но играчите на 29-годишния Юлиян Нагелсман не успяха да победят у дома непостоянния състав на Хамбугер ШФ за крайното 2:2. Въпреки това, Хофе нямат загуба от началото на сезона, като отборът е с актив от 21 точки и е на 5-ото място в колоната. Швеглер и Вогт са контузени за гостите.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Хофенхайм 1:1


Хамбургер ШФ - Вердер Бремен
Стадион: "Фолкспарщадион", Хамбург
Дата: 26.11.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Брих

Хамбурге ШФ постигна трето равенство за сезона, след като в предишния кръг "червените шорти" стигнаха до 2:2 срещу приятната изненада Хофенхайм. Въпреки това, ситуацията около северняците продължава да е много тежка. "Динозаврите", които са един от малкото отбори, които никога не са изпадали от елитната Бундеслига, са на последното 18-то място с едва 3 спечелени точки и без победа от началото на сезона. Именно победа в голямото дерби на Севера срещу Вердер може да даде необходимия импулс за играчите на Маркус Гисдол. Адлер, Клебер, Спахич, Екдал и Ууд пропускат мача за домакините.

Вердер Бремен също не се представя особено убедително до момента. Преди дербито с Хамбургер ШФ "бременските музиканти" инкасираха четвърта поредна загуба в първенството. Този път играчите на Александър Нури допуснаха пълен обрат у дома през втората част и отстъпиха с 1:2 от Айнтрахт Франкфурт. Вердер заема 16-ото място в класирането със 7 точки. За гостуването в Хамбург аут са Калдирола и Ейлерс.

Прогноза: Хамбургер ШФ - Вердер Бремен 2:1


Инголщат - Волфсбург
Стадион: "Ауди Шпортпарк", Инголщат
Дата: 26.11.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Даниел Сиберт

След 10 поредни кръга от началото на настоящата кампания тимът на Инголщат най-сетне успя да постигне първи успех за сезона и то след като ръководството уволни Маркус Каучински и назначи на негово място Майк Вапургис. В последния си мач баварците надвиха с минималното 1:0 състава на Дармщат. Въпреки спечелените първи три точки, Инголщат е на предпоследното 17-то място с общо 5 пункта. Отсъстващи за домакините са Брегери и Левелс.

Волфсбург допусна шеста загуба. В последния си мач от Бундеслигата "вълците" паднаха у дома с 0:1 от Шалке 04. По този начин играчите на Валериен Исмаел продължават да са близко до дъното на класирането, като Волфсбург е с едва 9 точки и заема 14-ото място в класирането. С травми за гостите са Азаоуи и Завада.

Прогноза: Инголщат - Волфсбург 0:1


Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт на Майн
Дата: 26.11.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Волфганг Щарк

Съставът на Айнтрахт Франкфурт постигна втора поредна победа и общо трета в последните си пет мача в първенството, в които възпитаниците на Нико Ковач не познават вкуса на загубата. В предишния кръг Айнтрахт се наложи като гост с 2:1 над Вердер Бремен и то след обрат, дошъл през втората част. По този начин клубът от Финансовата столица на Европа събра 21 точки и е на 7-ото място в класирането, въпреки че със същия актив са съставите на Борусия Дортмунд, Кьолн, Хофенхайм и Херта Берлин, но техните показатели са по-добри от тези на Айнтрахт. В лазарета на домакините преди настоящия двубой са Рус, Андерсон, Регасел, Таватха, Варела, Блум, Флум, Герецгихер, Медойевич, Стендера и Тарашай, а с наказание е Маскарел.

Борусия Дортмунд нанесе първа загуба на шампиона Байерн Мюнхен от началото на сезона в Бундеслигата след домакински триумф с минималното 1:0 в голямото дерби на германския клубен футбол. Пиер-Емерик Обамеянг вкара единственото попадение за вестфалци в 11-ата минута. Така "жълто-черните" се доближиха на три точки от баварците, които пък от своя страна сдадоха лидерската позиция на новия едноличен водач РБ Лайпциг. Успехът е и първи за Томас Тухел начело на Борусия срещу гранда от Мюнхен. По този начин "жълто-черните" вече имат 21 точки и са на 3-ото място, но със същия актив са още тимовете на Кьолн, Хофенхайм, Херта и настоящия съперник. През седмицата Борусия Дортмунд изигра исторически мач в Шампионската лига, разбивайки с 8:4 полския първенец Легия Варшава, като това се оказа и най-резултатният двубой в надпреварата, откакто турнирът носи това име. Радостната вест за вестфалци бе, че капитанът Марко Ройс се завърна с хеттрик от продължително възстановяване на контузия. За предстоящата визита във Франкфурт аут за гостите са стражът Бюрки и бранителите Суботич и Бендер.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Борусия Дортмунд 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
214