Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Байер Леверкузен - РБ Лайпциг
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 18.11.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Феликс Брих

Тимът на Байер Леверкузен постигна втора поредна победа и общо пета до момента на сметката си, след като в предишния кръг "аспирините" надвиха с 3:2 у дома тима на Дармщат. По този начин хората на Роджър Шмид събраха 16 точки на сметката си, като в момента Байер се нарежда на 8-ото място в класирането. За двубоя срещу сензацията до момента в първенството аут за домакините са Белараби и Бьодер.

Абсолютната сензация в Германия РБ Лайпциг записа пети последователен успех в Бундеслигата. В предишния кръг тимът от Източна Германия срази у дома с 3:1 Майнц 05, като по този начин възпитаниците на Ралф Хазенхютъл вече имат 24 пункта в актива си и по този показател се изравниха с водача и шампион Байерн Мюнхен, който остава начело засега благодарение на по-добрите си показатели спрямо РБ Лайпциг. За гостуването в Леверкузен аут за "биковете" са Бернардо, Гипсон и Клостерман.

Прогноза: Байер Леверкузен - РБ Лайпциг 2:2


Аугсбург - Херта Берлин
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 19.11.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Бастиан Данкерт

Отборът на Аугсбург прекъсна серията от четири поредни мача без победа в шампионата и в последния кръг баварците успяха да се наложат над Инголщат с 2:0 като гости след две попадения в заключителните минути на срещата. Така хората на Дирк Шустер успяха за малко да се отдалечат от опасната зона, като в момента Аугсбург е с 11 точки и е на 13-ата позиция в подреждането. С контузии за домакините са Калсен-Бракер, Фридрих, Гувелю, Каюби, Бобадия и Финбогасон.

Херта постигна шести успех в кампанията. В предишния кръг столичани сразиха с 3:0 у дома участника в Шампионската лига Борусия Мьонхенгладбах. Така "старата дама" вече има 20 точки в актива си и към момента Херта е на 4-ото място в колоната. За настоящия двубой наставникът на берлинчани Пал Дардай няма да може да разчита на Кьорбер, Дарида и Дуда.

Прогноза: Аугсбург - Херта Берлин 0:2


Борусия Мьонхенгладбах - Кьолн
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 19.11.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Мануел Грефе

Колебливите изяви на Борусия Мьонхенгладбах през настоящия сезон продължиха и в предишния кръг, когато участникът в Шампионската лига инкасира трета поредна загуба далеч от дома и "жребчетата" вече нямат победа в Бундеслигата в пет последователни срещи. Този път селекцията на Андре Шуберт бе надиграна в столицата, отстъпвайки от местния Херта с 0:3. В момента Гладбах заема 11-ата позиция с 12 точки. В лазарета на домакините са Домингес, Дукуре, Херман, Шулц и Дърмич, а Крамер е наказан.

Силно представящият се до момента състав на Кьолн записа втора загуба до момента, отстъпвайки за втори пореден път далеч от дома. Този път "козлите" бяха надиграни с 0:1 при визитата си на Айнтрахт Франкфурт. Играчите на Петер Щьогер се смъкнаха до 6-ото място в колоната и са с 18 точки. Аут за гостите са Хорн, Марох и Битенкурт.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Кьолн 2:2


Дармщат - Инголщат
Стадион: "Мерк Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 19.11.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Съставът на Дармщат записа втора поредна загуба и общо трета в последните си четири кръга в Бундеслигата. Този път "лилиите" отстъпиха с 2:3 при визитата си на Байер Леверкузен, а поражението остави хората на Норберт Майер с 8 точки, като Дармщат се намира непосредствено над опасната зона, заемайки 15-ото място. Контузените в отбора са Розентал, Безяк и Плат.

Осмата загуба за сезона костваше треньорското място на Маркус Каучински начело на Инголщат. В последния си мач от първенството баварците загубиха от Аугсбург с 2:0 след късни попадения в заключителните минути. Начело на баварците бе назначен Майк Валпургис, който за последно води третодивизионния Оснабрюк, откъдето бе уволнен през август 2015 година. В момента Инголщат е на предпоследното 17-то място с 2 точки и без спечелена победа от началото на сезона. Моралес е контузен, а Левелс е наказан за предстоящия двубой.

Прогноза: Дармщат - Инголщат 1:0


Майнц 05 - Фрайбург
Стадион: "Опел Арена", Майнц
Дата: 19.11.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Патрик Итрих

Тимът на Майнц 05 инкасира втора поредна загуба далеч от дома. Този път "червените" отстъпиха с 1:3 при визитата си на сензацията в Бундеслигата РБ Лайпциг. Така възпитаниците на Мартин Шмит остават с 14 точки и са на 10-ото място в класирането. Отсъстващи за Майнц са Клеменс, Сердар и Бергрийн.

Безпогрешният до момента пред собствена публика състав на Фрайбург записа първо поражение у дома, след като в предишния кръг южняците паднаха с 0:3 от колебливия Волфсбург. Така новаците в елитната дивизия остават с актив от 15 точки и към момента хората на Кристиан Щрайх са на 9-ата позиция в таблицата. Кемпф, Кюблер и Нилсен са контузени, а Гюнтер е наказан.

Прогноза: Майнц 05 - Фрайбург 1:1


Волфсбург - Шалке 04
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 19.11.2016 г.
Час: 16:30
Съдия: Феликс Цвайер

Отборът на Волфсбург надигра безпогрешният до момента на собствен терен новак Фрайбург с 3:0 като гост в среща от последния 10-ти кръг на Бундеслигата. Марио Гомес реализира две попадения, а Рикардо Родригес беше точен от дузпа в края на срещата. Това беше едва втора победа за "вълците" от началото на сезона, която ги отдалечи от зоната на изпадащите. В момента предвожданият от наскоро назначения Валериен Исмалел тим заема 14-ото място с 9 точки. В търсене на първия успех пред собствена публика за сезона Волфсбург ще е без контузените Йунг, Азаоуи, Бруно Енрике и Дракслер.

Тимът на Шалке 04 постигна трети пореден домакински успех и "кралскосините" нямат поражение в първенството вече в пет последователни мача. В предишния кръг играчите на Маркус Вайнцийрл не допуснаха изненада при домакинството си на Вердер Бремен и завоюваха победа с 3:1, с което само затвърдиха подема в представянето си. В момента "миньорите" са с актив от 11 точки и към момента са на 12-ото място. С травми за гостуването на Волфсбург са Коке, Учида, Ди Санто, Емболо и Хунтелаар.

Прогноза: Волфсбург - Шалке 04 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205