Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 10-ти кръг на Бундеслигата - срещите в неделя

Лайпциг - Майнц 05
Стадион: "Ред Бул Арена", Лайпциг
Дата: 06.11.2016г.
Час: 16;30
Съдия: Марко Фриц

Лайпциг в миналия кръг заслужи поредната порция похвала, уверено побеждавайки като гост Дармщад. Като цяло, отборът на Ралф Хасенхютл играе много силно, а и красиво, сякаш не е новак, а дългогодишен член на елита. Ако Лайпциг постигне победа утре, това ще означава, десети мач без загуба и първо място в класирането на Бундеслигата. Впрочем, популярността на Лайпциг става все по-голяма и налаганите клишета в българските медии, че това е най-мразеният отбор в Германия, категорично не отговарят на истината, защото абсолютният дебютант печели овациите дори на феновете, които побеждава.

Майнц 05 се намира на 9-то място с 14 точки, след като в миналия кръг "петиците" спокойно победиха Инголщад с 2:0. Този успех дойде след поражението с 3:0 от Шалке 04 и отчасти помогна за преодоляването на тежката загуба.

Гибсън и Клостерман са аут от домакините, а за гостите няма да играят Клемент, Муто, Фрай у Клеменс.

Домакините са фаворит в мача. Майнц 05 ще се опита да наложи своята тактика и да разбие играта на противника, но не бива да забравяме, че цялата философия на "биковете" се опира на атаката, което предполага, че Лайпциг ще атакува от самото начало. За гостите ще бъде успех, ако успех да се доберат до равен, но по-вероятно е новаците да спечелят мача.

Прогноза: Лайпциг - Майнц 05 2:0

 

 

Шалке 04 - Вердер
Стадион: "Фелтинсарена"
Дата: 06.11.2016г.
Час: 18:30
Съдия: Гюнтер Перл

Някога този мач събираше огромна аудитория по цяла Европа, но и сега си остава класен двубой за почитателите на немския футбол и заради това организаторите на програмата са направили така, че дербито между двете съседни области да сложи точка на кръга.

Шалке започна да влиза в релси след проваления старт. "Миньорите" претърпяха поражения в първите си пет мача, но сега се намират в серия от четири срещи без загуба, спечелвайки осем точки в този период, включително и пункт при гостуването на Борусия Дортмунд. Шалке 04 засега е на 14-то място, с 8 точки в своя актив.

Вердер отново започна да буксува, записвайки две поражения след добрия период от три мача без загуба. Първо бременци паднаха в Лайпциг, а след това у дома от Фрайбург. По-обезпокоителното е, че "музикантите" се върнаха към ужасяващата си игра от началото на сезона. След последните резултати Вердер има седем точки и се намира на 16-то място в класирането.

Хунтелаар и Емболо са аут от домакините, а Майер е под въпрос. Гостите са без Дробни и Калдирол.

Домакините се намират в по-добра игрова кондиция и психологическо състояние от своя противник, освен това Шалке 04 се трансформира в един много надежден отбор. Всичко сочи към победа за "миньорите", като разлика с два гола изглежда напълно реална.

Прогноза: Шалке 04 - Вердер 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200