Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Борусия Мьонхенгладбах - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 28.10.2016 г.
Час: 21:30

Тимът на Борусия Мьонхенгладбах записа втора поредна загуба като гост, след като в предишния кръг "жребчетата" отстъпиха с 0:2 в дома на шампиона Байерн Мюнхен. По този начин играчите на Андре Шуберт остават с 11 точки на сметката си и заемат 10-ото място в подреждането. Дукуре, Домингес, Крамер, Кристенсен, Азар, Шулц и Рафаел са контузени за домакините.

Айнтрахт Франкфурт прекъсна серия от три поредни мача без успех в първенството и в последния си мач в Бундеслигата селекцията на Нико Ковач победи безпроблемно с 3:0 като гост посредствения Хамбургер ШФ. Така Айнтрах вече има 14 пункта и е на 7-ото място в колоната. С травми в отбора са Рус, Флум, Варела, Стендера, Буняки и Герцингер, а под въпрос до последно ще е звездата на тима Майер.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Айнтрахт Франкфурт 2:1


Дармщат - РБ Лайпциг
Стадион: "Мерк Щадион ам Бьоленфалтор", Дармщат
Дата: 29.10.2016 г.
Час: 16:30

Дармщат постигна втора победа за сезона и пое глътка въздух. В последния си мач от Бундеслигата "лилиите" надвиха у дома с 3:1 намиращия се в криза състав на Волфсбург. Така играчите на Норберт Майер вече имат 8 пункта и са на 13-ото място в подреждането. Аут за домакините са Плат и Розентаал.

Приятната изненада на сезона в Бундеслигата до момента РБ Лайпциг вече е 2-ри в класирането след поредна победа. Този път новаците в елита надвиха Вердер Бремен с 3:1 у дома и продължават да нямат загуба, като са само на 2 точки от водача и шампион Байерн Мюнхен. Клубът от Източна Германия е с 18 пункта на сметката си. В лазарета на гостите са Гипсон и Клостерман.

Прогноза: Дармщат - РБ Лайпциг 0:2


Майнц 05 - Инголщат
Стадион: "Опел Арена", Майнц
Дата: 29.10.2016 г.
Час: 16:30

Майнц 05 инкасира трета загуба за сезона, като поражението бе най-изразителното до момента за "червените". В последния си мач от шампионата играчите на Мартин Шмит отстъпиха с 0:3 като гост на състава на Шалке 04. Така Майнц остава с актив от 11 точки и е на 9-ото място в класирането. Отсъстващи за "червените" са Муто, Латца, Бергрийн, Клемесн, Фрай и Паркър.

Отборът на Инголщат прекъсна негативната серия от шест поредни загуби в Бундеслигата, но баварците отново не успяха да победят. Този път Инголщат бе близо до чудо и победа над колоса Борусия Дортмунд, но в крайна сметка играчите на Маркус Каучински допуснаха гол в добавеното време на срещата за резултатното 3:3. Инголщат продължава да няма победа от началото на сезона, като в момента баварците са с 2 точки и са на предпоследното 17-то място в подреждането. Моралес, Лезкано и Соареш пропускат визитата на Майнц.

Прогноза: Майнц 05 - Инголщат 2:0


Вердер Бремен - Фрайбург
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 29.10.2016 г.
Час: 16:30

Серията от три поредни мача без поражение за Вердер свърши в предишния кръг, когато "бременските музиканти" отстъпиха с 1:3 при визитата им на новака РБ Лайпциг. Загубата бе пета за северняците, като в момента Вердер остава със 7 точки е на 15-ата позиция в таблицата. Наставникът Александър Нури няма да може да разчита на Крузе, Дробни, Калдирола, Баргфрид и Лоренцен, както и на голаджията Писаро.

Новакът Фрайбург запази 100%-ия си актив от победи на собствен терен и в предишния кръг южняците надвиха с 2:1 тима на Аугсбург. Така хората на Кристиан Щрайх вече имат 12 точки на сметката си и в момента са на 8-мо място. Проблемите пред Фрайбург са свързани със слабите изяви като гост, където южняците нямат спечелена точка до момента. В лазарета на отбора са Кемпф, Щенцел, Нилсен, Абраши и Кюблер.

Прогноза: Вердер Бремен - Фрайбург 2:1


Волфсбург - Байер Леверкузен
Стадион: "Фолксваген Арена", Волфсбург
Дата: 29.10.2016 г.
Час: 16:30

Трудните времена за Волфсбург в Бундеслигата продължават. Дори след уволнението на доскорошния треньор Дитер Хекинг и заменянето му с Валериен Исмаел не помогна особено на"вълците", които загубиха с 1:3 при визитата си на Дармщат. Единствената добра новина за отбора бе, че нападателят Марио Гомес най-после се отпуши и отбеляза първия си гол за тима. Въпреки това, Волфсбург остава с незавидните за тима 6 точки и вече е под чертата, заемайки 16-ото място. С контузии за "вълците" са Дракслер, Азаоуи, Аскес, Йунг, Дидави и Гилавоги.

Участникът в Шампионската лига Байер Леверкузен инкасира втора поредна загуба и общо четвърта до момента, след като в предишния кръг "аспирините" бяха отнесени у дома с 0:3 от гостуващия Хофенхайм. По този начин играчите на Роджър Шмид остават с 10 пункта на сметката си и са на 11-ото място в подреждането. Аут за гостите са Поянпало, Белараби, Бендер и Юрченко, а Воланд е наказан.

Прогноза: Волфсбург - Байер Леверкузен 1:1


Борусия Дортмунд - Шалке 04
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 29.10.2016 г.
Час: 19:30

С гол в последната минута Борусия Дортмунд стигна до драматично 3:3 при гостуването си на слабака Инголщат в среща от предишния 8-ми кръг на Бундеслигата. Вестфалци изоставаха с 1:3 след час игра, но в края успяха да изравнят, а дори се разминаха и с победата. "Жълто-черните" обаче са спечелили само половината от двубоите си от началото на първенството, а вече изостават на 6 точки от лидера Байерн Мюнхен. В момента възпитаниците на Томас Тухел 6-то място с 14 точки. Проблемите пред домакините преди големия регионален сблъсък са свързани с контузиите на Ройс, Суботич, Бюрки, Шюрле, Герейро, Бендер и Дурм, а под въпрос са Дембеле и Сократис.

Шалке 04 загря с победа за нажежения сблъсък с Борусия Дортмунд и демонстрира, че постепенно започва да навлиза във форма в първенството. Тимът от Гелзенкирхен разби с 3:0 у дома Майнц 05. Набил Бенталеб реализира два от головете, а между тях се разписа и Макс Майер, с което "кралскосините" вече нямат загуба в трети пореден мач. Шалке има 7 точки и е на 14-ото място в подреждането. За дербито аут за гостите са Емболо, Колашинац, Коке, Учидо и Чупо-Мотинг.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Шалке 04 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205