Байерн ще се връща към победите срещу коварен съперник


Н. Атанасов

Байерн ще се връща към победите срещу коварен съперник

Байерн Мюнхен - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 22.10.2016г.
Час: 19:30
Съдия: Йохен Дреес

Във втори пореден двубой от германската Бундеслига шампионът на страната Байерн Мюнхен не успя да спечели, след като този път завърши 2:2 при гостуването си на Айнтрахт Франкфурт. Ариен Робен вкара за баварците още в 10-ата минута, но две минути преди почивката Хущи изравни за 1:1. В 62-ата минута отлично стартиралият сезона младок Йошуа Кимих беше точен и мюнхенци, които пак поведоха в резултата, но в 78-ата минута Фабиан пак оформи крайния резултат с гол от засада, който остана незабелязан от съдийската бригада. Двата тима удариха и по една греда. По този начин селекцията на Карло Анчелоти пропусна да добави нови 2 точки в актива си след предходното реми у дома срещу Кьолн и така баварците вече имат на сметката си 17 пункта, което с 2 повече от Кьолн и РБ Лайпциг. През седмицата Байерн постигна втора победа в групите на Шампионската лига, надигравайки по категоричен начин у дома холандския първенец ПСВ Айндховен с 4:1. В лазарета на домакините за настоящия двубой са Рибери и Щарке.

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах се изложи срещу посредствения през настоящия сезон тим на Хамбургер ШФ за крайното 0:0 на своя "Борусия Парк". За капак на всичко, тимът на Андре Шуберт изпусна две дузпи, а от 25-ата минута игра с човек повече срещу опашкаря от северни град. С изпуснатите две точки Борусия пропусна възможността да се изкачи сред челниците. В момента "жребчетата" са на 9-ото място с 11 пункта. През седмицата Гладбах превзе крепостта на Селтик в двубой от Шампионската лига, надигравайки шотландския гранд с 2:0. Кадровите проблеми пред гостите преди тежката визита в Бавария са много повече, тъй като с травми са Дърмич, Домингес, Дукуре, Шулц и Кристенсен, а до последно под въпрос ще са Азар и Рафаел.

Байерн Мюнхен не играе особено сполучливо срещу Борусия М. в последните годините. Последният домакински успех на баварците е от 2013 г. с 3:1, като в следващите два сезона "жребчетата" не загубиха нито един от шампионатните си двубои срещу колоса в Германия, постигайки две ремита и две победи, едната от които бе в Мюнхен.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Борусия Мьонхенгладбах 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

24 септември Хамбургер - Байерн Мюнхен 0:1 (Бундеслига)
28 септември Атлетико Мадрид - Байерн Мюнхен 1:0 (Шампионска лига)
01 октомври Байерн Мюнхен - Кьолн 1:1 (Бундеслига)
15 октомври Айнтрахт - Байерн Мюнхен 2:2 (Бундеслига)
19 октомври Байерн Мюнхен - ПСВ Айндховен 4:1 (Шампионска лига)

Борусия М'гладбах:

24 септември Борусия М'гладбах - Инголщад 2:0 (Бундеслига)
28 септември Борусия М'гладбах - Барселона 1:2 (Шампионска лига)
02 октомври Шалке 04 - Борусия М'гладбах 4:0 (Бундеслига)
15 октомври Борусия М'гладбах - Хамбургер 0:0 (Бундеслига)
19 октомври Селтик - Борусия М'гладбах 0:2 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Борусия М'гладбах

103 срещи
49 победи за Байерн Мюнхен
32 равенства
22 победи за Борусия М'гладбах
Голова Разлика: 193:128 за Байерн Мюнхен

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
253