Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Атанасов

Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Борусия Дортмунд - Херта Берлин
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 14.10.2016 г.
Час: 21:30
Съдия:


Съставът на Борусия Дортмунд инкасира второ поражение за първите шест кръга в Бундеслигата и вече не заема 2-ото място в класирането. Преди паузата за световните квалификации "жълто-черните" разочароваха с изявите си срещу Байер Леверкузен и логично отстъпиха с 0:2. Така играчите на Томас Тухел не успяха да се приближат само на 2 точки от водача Байерн и вестфалци остават на 3-ото място в класирането с актив от 12 пункта. За двубоя с Херта се очаква националът Марко Ройс, който преди старта на сезона, бе определен за капитан на Борусия, да изведе новите си съотборници с лентата след близо петмесечно лечение на контузия, което не му позволи да участва на Евро 2016. Кастро, Шюрле, Дурм, Суботич, Бартра, Сократис, Пишчек и Бендер обаче остават в лазарета.

С два гола на Ведад Ибишевич отборът на Херта Берлин се върна обратно към победите. Босненският национал донесе успеха на своя тим при домакинството на Хамбургер ШФ, а с новите 3 точки столичани задминаха и настоящия опонент, като в момента хората на Пал Дардай са на 2-ата позиция в подреждането с актив 13 пункта. За тежката визита в Дортмунд аут за "старата дама" са Пекарик, Дарида, Кьорбер и Калу.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Херта Берлин 2:1


Кьолн - Инголщат
Стадион: "Райн-Енерги Щадион", Кьолн
Дата: 15.10.2016 г.
Час: 16:30
Съдия:


Силната серия на Кьолн от началото на сезона продължи и в предишния кръг, когато "козлите" не се дадоха насред Мюнхен при визитата им на шампиона Байерн, а двубоят помежду им завърши 1:1. Така след първите шест кръга на сезона селекцията на Петер Щьогер продължава да не познава вкуса на загубата, като Кьолн има 12 точки, които отреждат 4-ото място на тима в колоната. За настоящия двубой няма отсъстващи футболисти за домакините.

Представянето на Инголщат пък е в противоположния полюс. В последния си мач в Бундеслигата баварците инкасираха пета поредна загуба, като този път тимът бе надигран у дома от Хофенхайм с 1:2. Така отборът продължава да няма победа от началото на сезона и е на предпоследното 17-то място в класирането с едва 1 спечелена точка, а бъдещето на наставника Маркус Каучински е поставено под въпрос. За гостуването на Кьолн аут е Соареш.

Прогноза: Кьолн - Инголщат 2:0


Аугсбург - Шалке 04
Стадион: "WWK Арена", Аугсбург
Дата: 15.10.2016 г.
Час: 16:30
Съдия:


Аугсбург инкасира трета загуба от началото на сезона. В последния си мач от първенството баварците отстъпиха с 1:2 при визитата си на новака РБ Лайпциг. В момента момчетата на Дирк Шустер са със 7 пункта и са на 12-то място. В лазарета на Аугсбург са Бобадия, Моравек, Гувелеу, Кор, Верхаег, Калсен-Бракер и Фрамбергер.

Шалке 04 надигна глава след кошмарните пет поредни загуби на старта на сезона в Германия и в предшния кръг "кралскосините" пометоха играещия в Шампионската лига тим на Борусия(Мьонхенгладбах с 4:0 на свой терен, а в сичките попадения паднаха след почивката. Така новият треньор Маркус Вайнцийрл запази поста си поне засега, като младият специалист ще гони втора победа на терена на бившия си отбор, откъдето потегли за Гелзенкирхен. Аут за Шалке са Коке, Горетцка, Гифер и Учида.

Прогноза: Аугсбург - Шалке 04 1:2


Борусия Мьонхенгладбах - Хамбургер ШФ
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 15.10.2016 г.
Час: 16:30
Съдия:


Амбициозният състав на Борусия Мьонхенгладбах претърпя истински крах в последния си мач в първенството, когато "жребчетата" не успяха да се възползват от слабата форма на Шалке 04 и хората на Андре Шуберт паднаха с 4:0. Така Гладбах остава с актив от 10 точки и е на 9-ото място в класирането. Дукуре, Домингес, Рафаел, Стрьобл, Шулц и Меро са контузени.

Маркус Гисдол започна със загуба начело на Хамбургер ШФ. В предишния кръг някогашният фактор в Бундеслигата инкасира пето поредно поражение, като този път "червените шорти" бяха надиграни с 0:2 при визитата си в столицата Берлин от местния Херта. Така ХШФ вече се сринаха до последното 18-то място в колоната и по всяка вероятност и през настоящия сезон целта пред тима от пристанищния град ще е да не изпадне. Сантош, Ууд и Джуру са аут за гостите.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Хамбургер ШФ 2:1


Хофенхайм - Фрайбург
Стадион: "Райн-Некар Арена", Зинсхайм
Дата: 15.10.2016 г.
Час: 16:30
Съдия:


След четири поредни ремита, с които стартира сезона в Бундеслигата, сега съставът на Хофенхайм е в добра поредица от две последователни победи. В предишния кръг играчите на младия Юлиан Нагелсамн се наложиха с 2:1 като гости на Инголщат и от началото на сезона не познават вкуса на загубата. В момента Хофе има 10 точки и заема 7-ото място в колоната. Швеглер, Амири и Хардлинг са с травми.

Новакът Фрайбруг отново демонстрира постоянство у дома и записа трети пореден успех на свой терен. Този път южняците се наложиха с минималното 1:0 над тима на Айнтрахт Франкфурт. Проблемите пред хората на Кристиан Щрайх са свързани със слабото и представяне при визитите, където Фрайбург е в серия от три поредни загуби. В лазарета на новака са Кемпф, Булут, Гулд, Нилсен, Фьоренбах и Торехон.

Прогноза: Хофенхайм - Фрайбург 1:0


Вердер Бремен - Байер Леверкузен
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 15.10.2016 г.
Час: 19:30
Съдия:


Тимът на Вердер Бремен записа първо реми за сезона, след като в предишния кръг от шампионата "бременските музиканти" извъртяха 2:2 като гости на Дармщат. Въпреки това, северняците остават да са опасно близо до зоната на изпадащите, като в момента Вердер е 15-ото място с 4 пункта. Треньорът Александър Нури няма да може да разчита на Крузе, Дробни, Калдирола, Йунузович и Пизаро.

Коравият тим на Байер Леверкузен започна да си възвръща обичайната форма и в предишния кръг "аспирините" постигнаха втора поредна и общо трета победа от старта на сезона. Този път играчите на Роджер Шмид се наложиха с 2:0 над гранда Борусия Дортмунд. Така Байер събра 10 точки, които изкачиха тима до 6-ото място в таблицата. За гостуването в Бремен аут за гостите са Белараби, Похянпало, Юрченко и Бендер.

Прогноза: Вердер Бремен - Байер Леверкузен 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223