ПСЖ ще грабне рекордна 15-та Купа на Франция


Н. Атанасов

ПСЖ ще грабне рекордна 15-та Купа на Франция

Олимпик Лион – Пари Сен Жермен
Стадион: "Пиер Моруа“, Лил
Дата: 25.05.2024 г.
Час: 22:00

107-ото издание в турнира за Купата на Франция противопоставя един срещу друг отборите на Олимпик Лион и Пари Сен Жермен. Символичните домакини имат пет национални купи в клубната витрина, като последната е от 2012 г. ПСЖ пък е рекордьор по спечелени отличия в надпреварата. Парижани са триумфирали 14 пъти с националната купа, като последният трофей е от 2021 г.

По пътя към решителния двубой в тазгодишното издание играчите на Пиер Саж елиминираха Понтарлие (3:0), Бержерак (2:1), Лил (2:1), Страсбург (1:0) и Валансиен (3:0).

"Хлапетата“ завършиха сезона в Лига 1 на 6-то място в крайното класиране и си гарантираха участие в групите на Лига Европа. Триумф в надпреварата със сигурност ще увенчае крайно турбулентния сезон, който изживя ОЛ, тъй като по едно време тимът беше в непосредствена близост до зоната на изпадащите, но успя да се съвземе и да покаже защо е сред водещите отбори във Франция.

ПСЖ спечели рекордна 12-та титла на Франция, но за съжаление на привържениците на отбора и клубната управа за поредна година единствената утеха за многомилионния клуб ще е триумф на местно ниво. Парижани могат да направят дубъл, ако спечелят предстоящия финал.

За да стигне до него, ПСЖ елиминира Ревел (9:0), Орлеан (4:1), Брест (3:1), Ница (3:1) и Рен (1:0).

Прогноза: Олимпик Лион – Пари Сен Жермен 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166